Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kondor1 - специалист
tihomir123 написа:
Здравейте имам един проблем горелката от 2 дни ми прави един проблем пусната е на Автоматичен и както си работи по едно време започва да се гаси сама. Какъв е проблема ако има такъв?
Да не мери горна граница на температурата? 80 градуса май е фабрично.
andy_forresite - майстор
Или е загубила пламъка било от малко или много пелети, или пък след излизане от "Изчакване". Последното е силно вероятно. Фабрично е настроена така, че ако за 10 секунди осветеността спадне под 90 значи огънят го няма и трябва да почне да гаси. И то това става - почва да гаси, лумва оня ми огин, но гасенето се продължава до пълно унищожение. Та иди в настройките за осветеност. Търсиш 90/10 и на долния ред променяш от 90/10 на 10/160 сек и поне тази причина отпада.
stelibg - специалист
andy_forresite написа:
Та иди в настройките за осветеност. Търсиш 90/10 и на долния ред променяш от 90/10 на 10/160 сек и поне тази причина отпада.
Що карате човека да си рабутва "перфектните" фабрични настройки. Някъде по-назад в мненията беше казано, че конструкторите са безгрешни :). Споменаваха се колци, домати и динамит.

А за да не гадаем какво е станало, човека най-добре да си постне тук настройките. Пък и ако имаше мониторинг щеше да е чудесно. Който е учил "автоматично регулиране на управлвнието", знае, че бе обратна връзка не става.
tihomir123 - специалист
Подържане огън реторта
Продухване Вент 20 Почист 1сек.
Начало Повтор. 1,1во зарежд 80
Запалване Нагр 10 сек. Вент 48%6 мин и 45%6мин
Разгаряне Време 1 180 сек
Време 2 140 сек
Мощност 2
Модулация P3 dt 10
P2 dt 5
P1 dt 1
Мощност 3 5,8 сек
45 сек
67%
Мощност2 4.0 сек
45 сек
57%
Мощност 3 1,7 сек
45 сек
46 %
Поддържане
Вент. 0%
Поддържане огън
Макс 50 мин.
Авто почиствана
Начало 12:00
Брой 0
Фото датчик
90/10s
10/90s това трябва да не промени на 10/160 доколкото разбрах
Гориво Слънчогледови пелети
tihomir123 - специалист
tihomir123 написа:
Подържане огън реторта
Продухване Вент 20 Почист 1сек.
Начало Повтор. 1,1во зарежд 80
Запалване Нагр 10 сек. Вент 48%6 мин и 45%6мин
Разгаряне Време 1 180 сек
Време 2 140 сек
Мощност 2
Модулация P3 dt 10
P2 dt 5
P1 dt 1
Мощност 3 5,8 сек
45 сек
67%
Мощност2 4.0 сек
45 сек
57%
Мощност 3 1,7 сек
45 сек
46 %
Поддържане
Вент. 0%
Поддържане огън
Макс 50 мин.
Авто почиствана
Начало 12:00
Брой 0
Фото датчик
90/10s
10/90s това трябва да не промени на 10/160 доколкото разбрах
Гориво Слънчогледови пелети

А сега монтирам и стаен термостат SALUS Model: 091FLRF. Със него може ли да го няма този проблем с гасенето?
Ако не изкарва на дисплея някаква грешка, дето да я забележиш, може да си е достигнала зададената температура.
tihomir123 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Ако не изкарва на дисплея някаква грешка, дето да я забележиш, може да си е достигнала зададената температура.

Да но това го правеше преди да монтирам Термостата. Аз мисля, че е достигнал зададената температурата и след това е бил в поддържане и е минало времето и е започнал гасене
filmatoplo - майстор
Нали това е нормалната пруцедура .
andy_forresite - майстор
Не вярвам да може да издържи 50 минути без да се изпълни условието 90/10 - ако в продължение на 10 секунди осветеността не се задържи на ниво 90. При мен едва изкарва 12-13 минути. Хайде да издържи до 20, не повече.
Когато изгасне от загуба на пламък на дисплея редува надписите "изгасване" и "гасене". Демек гаси се защото е изгаснала.
Като достигне зададената какво :) Тя не се гаси, а отива в "поддържане". От там вече обясних.
Малко критика по настройките, но да знаеш че го правя за добре :)
Първото зареждане спрямо дозите не е наред. Или преливат пелети при пълненето в началото, или първа степен ти е много, много слаба, не достигат пелети за да гори изобщо и от тук губи огъня и минава в гасене. Едно от двете го има, да знаеш. Също така тези проценти вентилатор на трите степени са много зле, включително при паленето и разгарянето.
tihomir123 - специалист
andy_forresite написа:
Не вярвам да може да издържи 50 минути без да се изпълни условието 90/10 - ако в продължение на 10 секунди осветеността не се задържи на ниво 90. При мен едва изкарва 12-13 минути. Хайде да издържи до 20, не повече.
Когато изгасне от загуба на пламък на дисплея редува надписите "изгасване" и "гасене". Демек гаси се защото е изгаснала.
Като достигне зададената какво :) Тя не се гаси, а отива в "поддържане". От там вече обясних.
Малко критика по настройките, но да знаеш че го правя за добре :)
Първото зареждане спрямо дозите не е наред. Или преливат пелети при пълненето в началото, или първа степен ти е много, много слаба, не достигат пелети за да гори изобщо и от тук губи огъня и минава в гасене. Едно от двете го има, да знаеш. Също така тези проценти вентилатор на трите степени са много зле, включително при паленето и разгарянето.

Добре, а как да бъдат настройките на вентилатора бихте ли дали съвет за другото ще го корегирам

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: