При мене хола и кухнята са заедно общо около 9м,на два кръга които се разделят по средата,нямам фуга защото двата кръга работят винаги заедно,стигал съм до 37гр
на пода и до сега няма проблем.Важно е краищата да могат да мърдат,на вратата върху фугата бях сложил плочки и се отлепиха и напикаха,залепих ги отново с фуга и всичко е наред.То е същото като ламинирания паркет,веднъж бях забравил на няколко места да махна клинчетата в края и при един дъжд и забравен прозорец
се изду,махнах клинчетата и всичко се оправи.
Заиграх се да начертая серпентините, за да мога да определя дължината на тръбите на кръговете. Опитвах се преди това някак си да ги изчисля, но стигнах до извода, че без изчертаването им няма да стане.
Целта ми беше всички кръгове да станат с еднаква дължина (кмъм 60м. всеки), която да е кратна на дължината на маркуча в кангал (120м или 240м). Опитах се в зоните под прозорцете и външните стени да имам отделни кръгове на по-малка стъпка.
Мисля във фибрана под подовото отопление да положа и тръби за конвектори, както съм ги означил на чертежа.
Някой вижда ли някакви кусири или потенциални проблеми при така начертаните кръгове на подовото?