• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
val303 - специалист
Има и осезател,незнам дали се вижда,и е поставен на топлата вода в ляво.
LazarGanev - "Велик майстор"
Осезателят е ясен, но не съм сигурен дали изобщо този тип вентил може да се ползва за тази цел, той има друго предназначение
val303 - специалист
Да не е за бойлер?
val303 - специалист
Въпреки всичко сега той смесва водата,но немога да контролирам градусите.
fbr - майстор
Осезателя го сложи на 15-20 см от долната страна на топлообменника на котела, понеже като е на тръбата , поради инертността на самата тръба и термостата, терморегулатора играе ту отворен, ту затворен. Като го сложиш на котела, температурата на връщата вода се стабилизира.
LazarGanev - "Велик майстор"
val303 написа:
Да не е за бойлер?
Да, за бойлер, за отоплителен кръг, подово отопление
val303 - специалист
А ако се монтира така?

Прикачен файл

DSC00125.JPG
fbr - майстор
В момента при по-ниска от настроената температура, водата трябва да се движи от АВ към А, помпа, котел и пак АВ, Когато температурата надвиши настроената, водата започва да се движи от АВ към В през радиаторите, помпа, котел и пак АВ. Но да предположа какво става сега: Палим котела, температурата в горния край на котела се вдига , върти се малкия кръг, нагрява се изходящата тръба, осезателя превключва към радиаторите, докато премине водата от целия котел през тръбата с осезателя, и той да усети че влиза студена вода в котела, целия котел изстива. И така температурата на котела постоянно играе надолу-нагоре. Така ли е. Новата схема която си нарисувал е същата, като тази която е в момента, само дето е сменено мястото на трипътния относно помпата, в момента е на нагнетателната И страна, а по схемата ще стане откъм смукателната И страна, което откъм принципи за работата на помпите е по-лош вариант. Пробвай съвета който ти дадох по-горе .
val303 - специалист
Fbr Мисля че сега става това което си описал. Само не ми е ясно когато водата тръгне от АB към B,към А не влиза нищо така ли?
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: