• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
Stoychev70 написа:
Здравейте,
имам Аурига 25 kW. Настроил съм я да пали в 5.30 и да гаси в 23.30. За втори път, обаче не пали сутринта, а когато отида да видя какво става виждам следното - горивната камера е пълна с незапалени пелети и камината индицира аларма за липса на гориво (най-дясно горе на контролера). След като почистя пелетите и стартирам - пали нормално и работи.
Моля за мнения и идеи на какво може да се дължи това?
И аз имах същия проблем с препълнена кошница при това след като смених пелетите с тазгодишните...Потърси мнения в темата за настройките за Аурига и на първо време ги сравни с твоите и промени настройките по някой от работещите моддели след което я донастрой спрямо качеството на твоите пелети. Аз съм с АЛба...
marin_ks - специалист
silent написа:
Stoychev70 написа:
Здравейте,
имам Аурига 25 kW. Настроил съм я да пали в 5.30 и да гаси в 23.30. За втори път, обаче не пали сутринта, а когато отида да видя какво става виждам следното - горивната камера е пълна с незапалени пелети и камината индицира аларма за липса на гориво (най-дясно горе на контролера). След като почистя пелетите и стартирам - пали нормално и работи.
И аз имах същия проблем с препълнена кошница при това след като смених пелетите с тазгодишните...Потърси мнения в темата за настройките за Аурига и на първо време ги сравни с твоите и промени настройките по някой от работещите моддели след което я донастрой спрямо качеството на твоите пелети. Аз съм с АЛба...
Колега, сигурен ли си, че не си пипал по настройките за запалване (пар от 0 до 9), или да си сменил вида на пелети. Само от задавен на час за запалване няма как да стане, няма логика. Току що я нагласих да изключи в 23:50 и да запали в 4:30 ч. Утре ще пиша какво се е случило при мен.
marin_ks написа:
silent написа:
Stoychev70 написа:
Здравейте,
Колега, сигурен ли си, че не си пипал по настройките за запалване (пар от 0 до 9), или да си сменил вида на пелети. Само от задавен на час за запалване няма как да стане, няма логика. Току що я нагласих да изключи в 23:50 и да запали в 4:30 ч. Утре ще пиша какво се е случило при мен.
Аз я ползвам за първа година. Вчера забелязах, че съм оставил в настройките качество на горивото на "1", ползвам много висок клас пелети и този параметър трябва да е на "3". Сега го промених и ще наблюдавам какво ще стане. Освен това не съм направил правилно настройките на седмичните програми - искам да ми пали в 5.30 сутринта и да гаси в 9.00 и след това да пали в 16.30 часа и да гаси в 23.30 часа. Моля за помощ как да го направя?
nokoniko - специалист
Stoychev70 написа:
marin_ks написа:
silent написа:
Аз я ползвам за първа година. Вчера забелязах, че съм оставил в настройките качество на горивото на "1", ползвам много висок клас пелети и този параметър трябва да е на "3". Сега го промених и ще наблюдавам какво ще стане. Освен това не съм направил правилно настройките на седмичните програми - искам да ми пали в 5.30 сутринта и да гаси в 9.00 и след това да пали в 16.30 часа и да гаси в 23.30 часа. Моля за помощ как да го направя?
Има разминаване в информацията за настройката за качеството на пелетите. Гледал съм клип в който македонците обясняват, че 1 е за най-качествени пелети, а 3 е за най- некачествени....някой от инсталаторите, който е запознат да каже кое е правилното.
Castroledge - напреднал
Колеги на 1 - 6kw 2 - 8kw 3 - 11kw 4-16 kw споредвас това нормално ли е ? Камината е ecospar auriga 25kw
nelim - специалист
Castroledge написа:
Колеги на 1 - 6kw 2 - 8kw 3 - 11kw 4-16 kw споредвас това нормално ли е ? Камината е ecospar auriga 25kw
Да не е Алба ? щото при мен на 1 показва 6 а на 3 показва 11 или 12
filmatoplo - майстор
На 1 ги оставям ,все още никой не ми е обяснил каква е разликата при 2 и 3 . :wink: то кой да ми обясни де ,само някой ако е тествал какво се случва .
Castroledge - напреднал
nelim написа:
Castroledge написа:
Да не е Алба ? щото при мен на 1 показва 6 а на 3 показва 11 или 12
Не аурига е миналия ден един човек дойде уж да настройва камината то като гледам повече развалил преди да смени настройките на 1-8kw 2-12kw3-16kw 4-20kw беше той какво е направил зада смени степените на мощността ?
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
На 1 ги оставям ,все още никой не ми е обяснил каква е разликата при 2 и 3 . :wink: то кой да ми обясни де ,само някой ако е тествал какво се случва .
Преди малко я запалих и от 1 преминах на 3 . Направи ми впечатление, че на 1 цикъла на шнека подаване + почивка е 8 секунди, а на 3 цикъла се скъсява на около 6,5 секунди/не мога да го измеря точно/. Вече знаещите да ни обяснят по-къс цикъл или по-дълъг е по-добре. :partyman:
nikolai75 - напреднал
Иаз знам че 1 е за наи качествените пелети.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: