• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Я :shock: Чухме глас от отвъдното - В случая " Писмо от .ъртвец " andy_forresite, от който и да му отговориш - все ще му е малко. Вземи и върни системата на Болярина да си я предлага в Африка. А в Килифарево имам трима клиенти, при които си пия уискито и за 06.12.2016г. отново са ми нагласили подаръци. Нека Фокси да пише директно за какво става въпрос за да сме на ясно, светло и топло за какво става въпрос защото нямам намерения да влизам в полемики - още повече в пререкания.
Staio1 - специалист
Голяма грешка беше да се дава възможност да клиента да реже от мощността.Изобщо колкото по малко неща може да бърника задкормилното устройство толкова по добре,еле пък българин.

А, вие, от страната на производителя ли изказвате вашето компетентно мнение? Имам усищането, че вие, сте ни дал, тази безгранична власт да си ограничаваме мощтността, за което сигурно сме си и заплатили де, но нова е друг въпрос. Ако производителя е смятал че е толкова противопоказно, да се ограничава от потребителя мощтността, не би ли било редно това нещо да се упомене някъде? Лесно е да се каже, потребителя това, потребителя онова, но фактите са малко по така. Ще свършат калпавите пелети, па ще заредим други и всичко ще се изясни кое от какво е. Аз ще съм най-щастлив, като всичко си работи прекрасно, но пък ако се окаже друго хич няма да се поколебая да кажа истината, каквато и да е тя.
Стоян Петришки - специалист
стайо истимата е една аз ти споделих като се видяхме. Каествени пелети почти няма, знаеш че пътувам из цяля българия пробвал съм какви ли не и резултата е горе долу еди ни същ продават ни боклуци. Истината е че взимаш за проба харесват ти после зареждаш 2-3 тона и от пале до пале има разлика. Явнотрява да се примирим че живеем в българия. Догодина ако си навит мове да се съберем 4-5 души и да поръчаме наведнъж от накъде
andy_forresite - майстор
А защо не погледнеш на нещата от друг ъгъл? Например от този. За производителя на котел Хикс КПД е 92%. Ако случайно, по някаква мъничка случайност измервателният уред отчете 68,3%, виновни са пелетите, тръбите, самата инсталация, скоростта на помпата, радиаторите, топлозагубите, изолация на дома, изолация на тръбите, комина, дори самите тръби ... всичко друго, само не и котела с прилежащите му чарколяци.
Обратно, за производителя на пелети виновни са котела, комина, изолацията и т.н.
Хайде сега ми кажи ако КПД ми е много под 92% на кой да вярвам. Мисля че има начин да се провери КПД на котела без топломер и без настройка с газ-анализатор. Например ръчкаш стаите на ток с обикновено ел. печки за няколко дни и просто гледаш температурите в стаите и изразходените киловати. Елементарно. Отчиташ примерно че при 0 навън и 22° вътре изразходваш 10 kwh електроенергия. Значи един котел 90% трябва да работи на 11 кв за да ти осигури необходимата топлина. Елиминирам излъчването на топлина от самия котел, че не знам колко киловата е. Ами ако работи на 18 кв кой е виновен?
Разбираш ли, всичко е толкова неясно на пръв поглед и накрая като анализираш ситуацията стигаш до заключението, че виновникът си Ти самият.
fox_vt - майстор
Не от страната на производителя а от прочетеното до тук в тази тема от последното ми влизане.Няма котел който да извади едно и също КПД на всички работни мощности.В повечето машини е така по принцип.Не може да спънеш котела все едно си димираш лампата и да очакваш да извадиш пълното КПД.Тоя диапазон от мощности 3-20 е направен да е в полза на клиента но не значи че обявеното КПД ще е толкова винаги.Ганевци маневци шишици и тем подобни елементи може да си плямпат квото си искат но положението е такова и при техните котли.Разликата в пелетите е толкова огромна и съпоставено с хилядите възможни варианти на настройка на въздуха и горивото,прави всякакви сметки нелогични.Разберете едно само електроенергия можеш да смяташ с калкулатора.Това че на чувала пишело еди кво нищо не значи ти може да нямаш два с два еднакви чувала от всички които имаш в мазата за какво сметки ми говориш анди [-X
stoy@n - специалист
andy_forresite написа:
....Мисля че има начин да се провери КПД на котела без топломер и без настройка с газ-анализатор. Например ръчкаш стаите на ток с обикновено ел. печки за няколко дни и просто гледаш температурите в стаите и изразходените киловати. Елементарно. Отчиташ примерно че при 0 навън и 22° вътре изразходваш 10 kwh електроенергия. Значи един котел 90% трябва да работи на 11 кв за да ти осигури необходимата топлина.....
Andy_forresite, нещо не ти схващам логиката :? Аз бях включил електрическото парно за 12 часа и по електромер беше изразходвал 80 kWh. Сега гледам дневният разход на котела на пелети ми е 177 kWh. Колко ми е КПД-то на котела :?
fbr - майстор
Ако на пазара вземе че се появи някой достъпен топломер, колко ли "майстори" ( на пелети и котли) ще се наложи да си ядат дипломите.
gnt69 - майстор
fox_vt написа:
Не от страната на производителя а от прочетеното до тук в тази тема от последното ми влизане.Няма котел който да извади едно и също КПД на всички работни мощности.В повечето машини е така по принцип.Не може да спънеш котела все едно си димираш лампата и да очакваш да извадиш пълното КПД.Тоя диапазон от мощности 3-20 е направен да е в полза на клиента но не значи че обявеното КПД ще е толкова винаги.Ганевци маневци шишици и тем подобни елементи може да си плямпат квото си искат но положението е такова и при техните котли.Разликата в пелетите е толкова огромна и съпоставено с хилядите възможни варианти на настройка на въздуха и горивото,прави всякакви сметки нелогични.Разберете едно само електроенергия можеш да смяташ с калкулатора.Това че на чувала пишело еди кво нищо не значи ти може да нямаш два с два еднакви чувала от всички които имаш в мазата за какво сметки ми говориш анди [-X
Чакай да питам че не разбрах у Андито ли е проблема или у котела. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
stojan83 написа:
стайо истимата е една аз ти споделих като се видяхме. Каествени пелети почти няма, знаеш че пътувам из цяля българия пробвал съм какви ли не и резултата е горе долу еди ни същ продават ни боклуци. Истината е че взимаш за проба харесват ти после зареждаш 2-3 тона и от пале до пале има разлика. Явнотрява да се примирим че живеем в българия. Догодина ако си навит мове да се съберем 4-5 души и да поръчаме наведнъж от накъде
stojan83, ти пък защо се натискаш за качествени пелети? С твоя котел трябва да се интересуваш единствено да са евтини. Нито пепелно съдържание те плаши, а калоричността колкото и да не отговаря, като ги купиш за 250лв, няма да са с 2 пъти по-ниска калоричност от тези в Баумакс. Моите като ги взимам на 168лв да не би да са 3 пъти по-некалорични :wink: . :cool:
Стоян Петришки - специалист
LazarGanev написа:
stojan83 написа:
stojan83, ти пък защо се натискаш за качествени пелети? С твоя котел трябва да се интересуваш единствено да са евтини. Нито пепелно съдържание те плаши, а калоричността колкото и да не отговаря, като ги купиш за 250лв, няма да са с 2 пъти по-ниска калоричност от тези в Баумакс. Моите като ги взимам на 168лв да не би да са 3 пъти по-некалорични :wink: . :cool:
така е прав си на 100% благодарение главно на теб имам рабореща система горя само слънчоглед и съм доволен. Наблюденията над дървесните са ми у един колега. А предложението ми към стайо е за слънчоглед. поздрави
=D>
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: