• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iceheart - специалист
:) Имах предвид, че няма да стане от менюто с настройките..... Имал съм няколко такива случеи...поправимо е.
Съласен съм че проблема е хардуерен.
Фазата от клема 8 влиза на краче 4 и преминава през съпротивление около 80 К ома през диод за изправяне на напрежението и пистата спира до + клемата на електролитен кондензатор. Това ме озадачава; самите лементи са здрави / измерени от ел.техник доста по-грамотен от мен/затова тъся някава схема на ел платката за да я сравня с моята.
tolytoly - напреднал
Да не би при поставяне от "ел. техника" горелката да е била "дефазирана" и от там да се е случила повредата?
Може би това има предвид iceheart като "човешка грешка" :?
Най-добре е според мен реализацията с "табло", като естествено стриктно се спазват фаза, нула и земя. Разбира се много по-добре е преди таблото да има стабилизатор (най-малко) или UPS с AVR и "чиста синусоида" (както при мен :razz: ) за да няма повреди причинени от дефектни токове и др., както и "рестартиране на горелката" от кратки премигвания на тока :yawinkle:
Свързването е с направено с табло. От матр 2012 г. работисамо по програма едва сега поставих стаен термостат.
Моля ако някои има възможност на качи снимка на ел платката от двете страни зада и направим проверка. Предварително благотаря.
filmatoplo - майстор
Колега ако се стигне до смяна на платка , то веднага си сложи управление на Натурела -Феролито ще стане съвсем друга горелка .
tolytoly - напреднал
filmatoplo написа:
Колега ако се стигне до смяна на платка , то веднага си сложи управление на Натурела -Феролито ще стане съвсем друга горелка .
Колега, бихте ли обяснили с какво превъзхожда оригиналното управление?
Какви допълнителни възможности дава (ако има такива) и как точно ще промени горелката?
tolytoly - напреднал
Колегата n.ganev беше прав!
За Viadrus U22 4 секционен са нужни 2 прави и 1 крива плочи =D>
Ето и как се побират в горивната камера:
Прикачен файл:
WP_20151028_07_39_44_Pro.jpg Плочи за Виадрус
Вижте как изглежда пепелта след 8 часова работа на горелката (3 часа сутрин и 5 часа вечер (това е чистенето преди да поставя втората права плоча, като в тази пепел е и пепелта, която се беше натрупала върху плочите)):
Прикачен файл:
WP_20151028_07_40_02_Pro.jpg Пепеляк след изгаряне на пелети
Предполагам, че по-едрите прашинки (черните) са от състава на пелетите (кори или други не горими) :roll:
Какво е Вашето мнение от видяното? Добри ли са пелетите или да търся по-добри за следващото зареждане :?
filmatoplo - майстор
Управлението има много функции които това на Фероли няма , Натурелското у-е прави опити да пали 3 пъти , управлява 2 помпи ,визуално показва всичко което се случва и кой елемент работи , има тестови вункции пак на всеки детайл -вентилатор ,шнек ,запалка .Нстройват се времето за заплване , време разгаряне , регистриране на пламък и много други . Само забележи че човека пуснал темата е с такова управление :wink: .Аз лично съм поставял такова у-е и съм много доволен -преди това горелката беше за хвърляне , сега има нов живот .
Явно ще пенсионирам платка на Феролито до месец.
Но ме човърка отвътре какъв и е проблема.
Windowsche - помощник
Моля помагайте.
Здравейте и от мен, и аз ползвам горелка Фероли Р7 от скоро. Прави ми впечатление, че след пускането на горелката пламъка на първа степен е добър, даже леко синее, така е на втора и трета степен. След 10-15 мин. Работа пламъка става по слаб и почти се губи в сравнение с този който е в началото, така е със всички степени. Не ми идва на ум на какво може да се дължи това.
Най вероятно това се дължи на ментеливите пелети, които са дори клас В,но освен повечето пепел за чистене от котела не съм имал проблеми, а и не мисля,че това се дължи само на тях защото в началото на всяка една от степените тръгват да горят добре а след 10 -15 мин се влошава горенето, та ако бяха само пелетите на би ли следвало още от началото да горят зле.

Настройките са заводските,но с намален въздух на първа, втора и трета степен и t7 на 21.
Ето визуално как изглежда системата.

Прикачен файл

DSC_0839.JPG
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: