• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт фев 15, 2022 7:44 pmbrum написа:
Трябва да имаш редуктор непосредствено преди котела.
Няма такова правило! За това се прави проект, затова проектантът смята пад на налягане. Ако е сметнал, че падът е прекалено голям, тогава е допустимо в сградата да влезе до 100 мбар. Не е задължително, но се допуска, ако няма друг вариант
brum - майстор
Звучи логично проектанта да го смята това нещо. При мен от таблото до къщата са около 15 метра, но са на 100 милибара. Котела е на същата стена където влиза газта. Реално вътре има под метър тръбен път до редуктора и още 40-50 сантиметра до котела, като от тази част повечето е меката връзка.
За 20 метра тръба съм сигурен, че няма нужда да се влиза със 100мбар и да се слага допълнителен стабилизатор до котела - това усложнява и оскъпява газовата инсталация, но знае ли човек - понякога може това да се търси :cool:
И както каза ESPACE - добре е да дойде някой, който наистина знае какво да прави с микроманометъра :cool:
i.i.ivanov - напреднал
Аз не съм целял да е по евтино , даже напротив , обикновено като слагам нещо искам да е най доброто и да ме държи с години. На 100 процента съм сигурен че питах дали тази тръба ще издържи и ми казаха че по нея протича 200 милибара но не помня някой да го е мерил след монтажа. А този клапан , няма жица а май е с магнит. помня че казаха че по скъпия не е ок да се слага понеже издържал 2 години а и не вършел повече работа. Не помня точните наименования но всяка година идват да преглеждат за теч на газ и плащам за това , казаха че е задължително и немога да се откажа ?! Да , за това са проектантите но в повечето случаи , никои нищо не мери. Както писах по рано звънях на няколко майстора намерени в интернет и един даже идва , както и няколко от амакс газ , никой не иска нищо да мери , и да изчислява !
Има ли изолация и дограма - да има и е нова, е значи това и това ти трябва и толкова струва. Ама да замерим налягане и дебит и каквото трябва ? - Е няма смисъл ! - Това са разговорите. Ако знаете човек който да дойде и да замери всичко , моля пишете. Ако не, кой трябва да търся за замерване на налягането на газта , овергаз или някой техник на газови инсталации ?

незнам как да кача снимка
По-калпаво и аматьорско подвързване на газов котел (без кранове и холендри) отдавна не бях виждал, но това няма отношение към проблема. А всъщност може и да има - всеки един детайл говори красноречиво за това, каква монтажна фирма стои насреща и доколко можеш да очакваш, че е в състояние да открие и отстрани проблема. Аз си мисля, че ако се договориш с ESPACE за един оглед с цел диагностика на място няма да сбъркаш. Не са много фирмите, които ще се съгласят да дойдат и да търсят проблема в създалата се ситуация, а той на всичко отгоре има голям опит с тази марка котли
ESPACE - майстор
Аз си мисля, че човека трябва трябва да се свърже с Любо Хаджийски, шефа на Амакс и човешки да му обясни проблема и историята до момента. Според мен нещо куца в комуникацията му с тях. Естествено, има го и другия момент, че за тях проблем с котела няма, но е трябвало това което ние установихме, те да го направят. Обаче ако се окаже, че наистина налягането на газта пада до входа на котела вече не знам как ще се оправя нататък с Овергаз. Да си натиска монтажната фирма.
Съгласен съм, че диагностиката не е извършена като хората и не е установено къде точно е проблема. Не може да казват просто така, че проблем в котела няма. След като има оплакване и то многократно, след като са идвали няколко пъти и са взимали пари за тези посещения, не е допустимо да няма насреща един протокол със замерени основни параметри, които да доказват, че на изхода на котела всичко е наред и този протокол да бъде разписан от клиента. А то че на изхода на котела не се постига зададената температура се вижда от менюто - при дебит 9л/мин не може да даде 40*С. Да, след котела тръбопровода за БГВ също е с излишно голям диаметър и ако е с лоша изолация, там също се губи много, но поне на изхода на котела трябва да е всичко наред. Ако трябва да се сложи на изходящата тръба един тройник с канелка и да се мери там. Ако налягането на газа е ниско е трябвало да го установят още при пуска на котела и да откажат пуск, докато не се оправи налягането. Аз много пъти съм отказвал и отначало от газовото дружество ми се дървеха, но като им обясних, че в бланката на Бош за Протокол за пуск има графа, в която трябва да нанеса замереното статично и динамично налягане на газа и то трябва да е в границите 18-23 мбар и аз или трябва да излъжа (което няма да стане заради сините им очи), или рискувам да не признаят гаранцията на котела. Та свикнаха и в един период от време питаха кога ще ходя на пуск, за да пратят група да коригира налягането :) . Но ако налягането е малко - това е бял кахър, ще го оправят Овергаз, важното е те да си оправят котела. Пък после вече да се мисли евентуално за тръбата след котела.
i.i.ivanov - напреднал
Благодаря да отговорите. Аз незнаех че ESPACE се занимава с това. Ако е съгласен , моля да ми даде номера си да му звънна и да се разберем когато е свободен. Естествено ще си платя каквото трябва. Честно с амакс не ми се занимава повече , трърде много пъти идваха и нищо. Никой нищо не замери.
ESPACE - майстор
Човек, аз съм на почти 200км от София. Звъни и натискай монтажната фирма.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Свързване на бойлер към двуконтурен газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: