• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brum - майстор
Ако добавиш буферен съд за БГВ ще решиш проблема. Слагаш един бойлер който се пълни от котела с по-нисък дебит (да кажем 5-6 литра в минута) и си черпиш топлата вода от него.

Същото ще правя в даден момент, но при мен проблемите са от друго естество - искам да имам готова подгрята вода, а не да чакам котела да почне да подгрява. Тук съм питал - viewtopic.php?f=10&t=67610 .
ESPACE - майстор
Докато тече топлата вода с натискане на INFO бутона иди на параметър d0.3. Там ще видиш реално каква е температурата на водата на изхода на котела. Тези 57гр. са температурата на водата с която се подгрява пластинчатия топлообменник.
Абе всичко изглежда като че ли котела не може да вдигне максимална мощност. Колко метра тръби има от таблото до котела и с какъв диаметър?
i.i.ivanov - напреднал
Влязох в d0.3. и ужас , при 57 на екрана там е 36 , затова горе на душа ми идва 33.5гр. Неразбирам за кое табло става въпрос. Щранговете са в единия край на гаража (под баните) а котлето е в другия ( 6 метра тръби). Щранговете са на 25 , а тези 6 метра (6 за топла и 6 за студена) които отиват до котела са на 20. Техник ли трябва да викам да го гледа котела за тази мощност ? Ама кой да е той ?

А за идеята с буферния съд ми звучи добре. Дали съм разбрал правилно , вземам обикновен боилер и го ползвам само като съд , без да го включвам и подгрявам допълнително ? Първоначално пълнене с отваряне на кран за топла вода след него с нисък дебит докато се обезвъздуши ? Но какво правим ако ме няма ден два и водата изстине ?
ESPACE - майстор
За газовата тръба питам
i.i.ivanov - напреднал
32 мисля че беше тръбата иначе са много метри около 80
ESPACE - майстор
Това подземно 80м ф32 полиетилен ли? Над земята какво и колко? Виж там в проекта, трябва да го пише в екзекутива. Никой ли когато идваха не закачи един манометър на входа на газовия клапан да види какво се случва с налягането на газта? Ужас някакъв.
i.i.ivanov - напреднал
Да подземно , някаква жълта на руло и прилича на полиетилен. Няма снадки. Стига до къщата , на около 40 см от земята има ревизия и там е този клапан , от там директно през стената с медна тръба след клапана и излиза на 20-30 см под котела. Там кран , след него някакво жълто като гофре около 20 см до котела. Непомня дали са слагали манометър , но парите взеха де.
ESPACE - майстор
Ами докато не се измери газта с какво налягане достига до котела, когато той се опитва да работи на макс. мощност нищо повече не мога да кажа. Но явно е недостатъчно.
brum - майстор
Трябва да имаш редуктор непосредствено преди котела. Дългата част на трасето поне при мен е на по-високо налягане (между таблото и следващият вентил дето смъкван налягането непосредствено преди котела. Поне при мен е така. От таблото до 40см преди котела налягането е 100 милибара. Последните 40см до котела налягането е 20 милибара май.

А онова в кутията отвън най-вероятно е защитният клапан за течове. Ако в него влиза жица която тръгва от сензор в помещението с котела е точно такова - за защита при течове.
ESPACE - майстор
Така е правилно, но аз се съмнявам че при него може да са пуснали 20mBar от таблото. Да направи една снимка на това което нарича ревизия.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Свързване на бойлер към двуконтурен газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: