• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
=D> =D> =D> =D> =D> :partyman:
bobi8008 - напреднал
Здравейте
Вече съм с стаен седмичен програматор салус жичен.
От 6 ч до 23 ч 21.6 гр
От 23 ч до 6 ч 19.6 гр
Хестерзис 1 гр
Разход 3 чувала което пак е много
При настр на феролито
U 01 70
U 02 4
U 03 00

T 7 17
T8 50
T10 70
T12 110
T14 150
Другото си е заводски настройки
Мерих комина с тернометър който айса беше пуснал в една тема ефтин за 9 - 12 лв показваше на 3 степен 130 -140 гр незнам това добре ли е .
Т20 варира от 0.03 до 0.12
На 1 като мине пак не е добър пламъка почти се крие и само искри. Да не би това да е от триците в пелетите. А като намаля т 8 на 40 пак същото.
Има ли как да намаля този разход още :?
Дайте някаква сламка да се хвана за нещо
А и друго то повече време изкарвам при котела от колкото при жената и ракията е на свършване абе ужас.
iceheart - специалист
Стайния термостат винаги дава добър ефект и в комбинация с термоглави още по-добре.......това е коментирано доста и няма смисъл да се повтаряме. За съжеление няма универсални настройки които да са подходящи за всяка система..... намаляването на разхода е въпрос на проби и отделено време........ :-D Просто не става да ти кажем направи така и разхода ще стане 2 чувала..... затова никой не трябва да се сърди. Разхода ще стигне до някакъв минимум, не може да пада до безкрай......от там нататък "къщата"... :-D
filmatoplo - майстор
Съмняват ме пелетите, за да не работи добре на степен 1 ,ако са добри пламъка си е нормален тоест се подава поне педя напред, има начин да заработи с по голям пламък но това ще стане с повече гориво и разхода няма да ти хареса, но за това ти не си виновен. Напоследък и аз не попадъм на калорични пелети и горелките не работят добре особено на степен 1 ,вместо с 2,8 секунди подаване на пелети иска 3,2-3,4 секунди то става степен 2 .Когато пък са калорични пелетите се налага да увеличавам Т7 над 20-22 и пламъка на степен 1 е добър видим напред.
bobi8008 - напреднал
Мерси все пак няма какво да се сърдим просто чоплим ли чоплим . Нали все ни бърка в джоба и за това.
А според Вас шнека не е чистен от както е запалена дали пък триците не са полепнали по шнека някъде пак четох по форума че и това има значение. Как се чисти шнека вади ли се червяка или просто се изпразва бункера и се чука да изпадне всичко от вътре.
krasen1 - специалист
iceheart написа:
Ако Torch ми дадат един от техните контролери и го сложа на Феролито, колко голяма смяташ, че ще бъде разликата?
Аз мисля,че освен контролера ще ти трябва и шнека :)
iceheart написа:

С контролера на Натурела постигам това:

Степен - 3
Зареждане - 4.6 сек.
Изчакване 38 сек.

Степен - 2
Зареждане - 3.8 сек.
Изчакване - 40 сек.

Степен - 1
Зареждане - 2.8 сек.
Изчакване - 44 сек.

Степен - 0
Зареждане - 2.5 сек.
Изчакване - 60 сек.

Щнек - 60 мин. = 19.8 кг.
Пелети - 1 кг. = 4.8 кв.

Ако някой иска да знае колко ми е мнималната мощност може да направи една кръчмарска сметка..... :-D
Моите поздравления за постигнатата ниска минимална мощност :)
iceheart написа:
Повече настройки на повече параметри и модули....по-плавна модулация и стабилна работа на ниска мощност на горелката и въпреки това може и още... :-D
Много правилно iceheart =D> макар,че навремето Лазар писа,че няма смисъл от много степени на горелката.

Малко инфо за разликата между модулираща и обикновенна горелка ще пусна в другата тема.
stefan33 - специалист
bobi8008 написа:
Мерси все пак няма какво да се сърдим просто чоплим ли чоплим . Нали все ни бърка в джоба и за това.
А според Вас шнека не е чистен от както е запалена дали пък триците не са полепнали по шнека някъде пак четох по форума че и това има значение. Как се чисти шнека вади ли се червяка или просто се изпразва бункера и се чука да изпадне всичко от вътре.
Хубаво е шнека да се почисти,поне при мен има ефект.С течение на времето почва да се пълни и с трици и затова пламъка почва да се губи-вадиш шнека,пускаш го да завърти малко и готово.Чакам бункера да се поизпразни за да ви покажа къде точно е проблема-не може с една и съща партида пелети в началото да е добре,а след време да намали пламъка-трици!
grants - специалист
Колеги кое ще се отрази по-добре на разхода
1 вариант - да работи повече време с ниски времена на шнека и високи до достигане на желаната Т (в по-голям Т диапазон 4градуса)
2 вариант - да работи на 2 степени с някакви средни времена (като тук диапазона е 2 градуса)

Поздрави !
rosso666 - специалист
Мойте настройки на контролера са :3- 6.1/15s.
2- 2.6/15s.
1- 2 /15s.
0- 1 /20s.
Тези 15 секунди са работен цикъл- подаване на пелети + пауза за изгарянето.
Незнам кое е по добре цикъл от 15s. Или 20s.
Горя слънчогледови пелети.
Забелязах че под две сек.работа на шнека не се подават равномерно пелетите за това не смея да намаля още първата степен.
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: