Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
бати 100ю
- напреднал
Защо да не става с китайски генератор (bulpower) нали има AVR,пък и нали може преди да включи горелката да сложи един стабилизатор от тези старите дето се включваха преди телевизора едно време, или пък .....не става????
моля който разбира тоците да каже дали става защото отдавна ги гледам тия генератори и да не се набутам нещо

alex_serviz
- специалист
Такааа..., само за протокола - какво показа уреда?
Max консумирана мощност само от горелката ( запалка, платка, вентилатор + двата шнека ) 267 W, като се прибави и помпата ( при мен е само една ) стават вече 328 W.
Аз също не бих експериментирал нито с UPS, нито с генератор най-вече заради синусоидата на изходящото напрежение и по-точно разликата от синусоида.
Max консумирана мощност само от горелката ( запалка, платка, вентилатор + двата шнека ) 267 W, като се прибави и помпата ( при мен е само една ) стават вече 328 W.
Аз също не бих експериментирал нито с UPS, нито с генератор най-вече заради синусоидата на изходящото напрежение и по-точно разликата от синусоида.
maistora1965
- специалист
Привет на всички аз само попитах пък то стана нещо сериозно,първо да уточня може и да не съм се изразил правилно.Става въпрос за авариино захранване с пълна синусоида желаещите и знаещите може да погледнат тукhttp://www.bgups.com/index.files/Page708.htm дават го специално за контролери.А искам да захраня горелката защото снощи имаше 6 токови удари и за 5 часа горелката се рестартира 6 пъти не знам до колко това е безопасно за нея.Днес още 3 пъти до сега притеснен съм че няма да изкара така дълго.Става въпрос за премигване на тока за някалко секунди но явно на горелката не и харесва но ще очаквам мнения и от специалисти просто мисля че това е наи доброто решение.Ивинявам се но незнам как да направя адреса активе н но моля поразбиращите на погледнат на този адрес и да дадат мнение.
alex_serviz
- специалист
Това http://www.bgups.com/index.files/Page708.htm, което цитираш на пръв поглед ми изглежда читаво ( поне пише, че изкарва реална синусоида ). 550 W max изходяща мощност също ти е достатъчна. За всеки случай попитай този, при който ти се води гаранцията на горелката!
geniya
- специалист
Естествено, че има аварийни захранвания с отлични параметри, но се пита в задачата дали си заслужава инвестицията
При 400W изходна мощност като махнеш загубите и при 12V захранващо напрежение от акумулатор, то тока който е нужен е 400/12=33А.Това трябва да Ви говори за какви акумулатори става въпрос, при положение, че евентуално ще са нужни 1-2пъти годишно, пък и по-рядко, тогава инвестицията е

Това да не ти е лампов телевизор???Не става с тия стабилизатори, забрави...От генераторите има и читави, но не са без пари.

При 400W изходна мощност като махнеш загубите и при 12V захранващо напрежение от акумулатор, то тока който е нужен е 400/12=33А.Това трябва да Ви говори за какви акумулатори става въпрос, при положение, че евентуално ще са нужни 1-2пъти годишно, пък и по-рядко, тогава инвестицията е

бати 100ю написа:Защо да не става с китайски генератор (bulpower) нали има AVR,пък и нали може преди да включи горелката да сложи един стабилизатор от тези старите дето се включваха преди телевизора едно време, или пък .....не става????моля който разбира тоците да каже дали става защото отдавна ги гледам тия генератори и да не се набутам нещо
Това да не ти е лампов телевизор???Не става с тия стабилизатори, забрави...От генераторите има и читави, но не са без пари.

fox_vt
- майстор
Ама че сте забавни
система за 4-5 бона и ви се свиди за качествен юпс
Покажете производителя на горелки който ще откаже гаранция при монтаж на юпс със чиста синусоида,ако има такъв е за затвор.И ще уважи гаранция настъпила при токов удар.Нали сте наясно че юпс освен да не ви спре системата е и "предпазител" срещу токови удари.

filmatoplo
- майстор
Не съм много запознат с агрегатите,въпреки че в каьармата бях и агрегатчик, освен-механик водач,снайперист,картечар,боеви санитар,помпиер ппз и куп др.Та си спомням че агрегата ми подаваше ток на радиолокационна станция, и само трябваше да подавам ток с волтаж 220 и 50 херца,електрониката от там насетне си знаеше работата.
milo65
- специалист
Сърдечно благодаря на LazarGanev и на geniya за това, че ми помогнаха да си оправя настройките на горелката!!! Мога да призная, след като разбрах логиката й на работа, че параметрите бяха завишени/не от мен/, меко казано...Просто се доверих напълно на настройките, направени от дистрибутора на greyko, а явно съм се предоверил. Ако аз сам си бях измерил подаването на пелети от големия шнек, нямаше да има нужда да изразявам съмнение в препоръчаното ми в тази тема от хора, които са наясно и са врели и кипели... На практика: може би при мен шнекът е на около 55 гр., но това не попречи да намаля load-а и на трите степени, които вече са:...6.2/3.4/2.0, може би има още маааалко да се намали....но котела заспа на 60 гр., а в стаите- 24.5, разходът видимо е по-малък, независимо, че не влиза в изчакване...като стане студено времето, и не прекъсвам работата на горелката, ще притворя всички термоглави през нощта/които смятам да заменя с програмируеми/ и мисля, че всичко ще си дойде на мястото- ще останат за консуматори само три малки радиатора и две лири/, които са без термостатни вентили, ако така се наричат../- точно колкото е мощността на минимум в момента...Вентилаторът също малко го намалих, защото видимо ми качва едри частици почти до изхода на комина. Отоплявам 210 кв.м къща с външна изолация и добра дограма, днес новите настройки ги направих при доста плътна мъгла..., което може и да е подвеждащо в известен смисъл. Разходът вече е около 25% по-малък, а и горенето е по-добро, откакто горелката работи без да спира, което дългосрочно си е повод за черпене на хората, които ми помогнаха- Благодаря
!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература