• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Ще гръмне, или ще фъсне? :?
бати 100ю - напреднал
Защо да не става с китайски генератор (bulpower) нали има AVR,пък и нали може преди да включи горелката да сложи един стабилизатор от тези старите дето се включваха преди телевизора едно време, или пък .....не става???? :? моля който разбира тоците да каже дали става защото отдавна ги гледам тия генератори и да не се набутам нещо
alex_serviz - специалист
Такааа..., само за протокола - какво показа уреда?
Max консумирана мощност само от горелката ( запалка, платка, вентилатор + двата шнека ) 267 W, като се прибави и помпата ( при мен е само една ) стават вече 328 W.
Аз също не бих експериментирал нито с UPS, нито с генератор най-вече заради синусоидата на изходящото напрежение и по-точно разликата от синусоида.
maistora1965 - специалист
Привет на всички аз само попитах пък то стана нещо сериозно,първо да уточня може и да не съм се изразил правилно.Става въпрос за авариино захранване с пълна синусоида желаещите и знаещите може да погледнат тукhttp://www.bgups.com/index.files/Page708.htm дават го специално за контролери.А искам да захраня горелката защото снощи имаше 6 токови удари и за 5 часа горелката се рестартира 6 пъти не знам до колко това е безопасно за нея.Днес още 3 пъти до сега притеснен съм че няма да изкара така дълго.Става въпрос за премигване на тока за някалко секунди но явно на горелката не и харесва но ще очаквам мнения и от специалисти просто мисля че това е наи доброто решение.Ивинявам се но незнам как да направя адреса активе н но моля поразбиращите на погледнат на този адрес и да дадат мнение.
alex_serviz - специалист
Това http://www.bgups.com/index.files/Page708.htm, което цитираш на пръв поглед ми изглежда читаво ( поне пише, че изкарва реална синусоида ). 550 W max изходяща мощност също ти е достатъчна. За всеки случай попитай този, при който ти се води гаранцията на горелката!
geniya - специалист
Естествено, че има аварийни захранвания с отлични параметри, но се пита в задачата дали си заслужава инвестицията :shock:
При 400W изходна мощност като махнеш загубите и при 12V захранващо напрежение от акумулатор, то тока който е нужен е 400/12=33А.Това трябва да Ви говори за какви акумулатори става въпрос, при положение, че евентуално ще са нужни 1-2пъти годишно, пък и по-рядко, тогава инвестицията е :shock: :shock: :shock:
бати 100ю написа:
Защо да не става с китайски генератор (bulpower) нали има AVR,пък и нали може преди да включи горелката да сложи един стабилизатор от тези старите дето се включваха преди телевизора едно време, или пък .....не става???? :? моля който разбира тоците да каже дали става защото отдавна ги гледам тия генератори и да не се набутам нещо

Това да не ти е лампов телевизор???Не става с тия стабилизатори, забрави...От генераторите има и читави, но не са без пари. :)
n.ganev - майстор
Спирам да пиша по този въпрос.
fox_vt - майстор
Ама че сте забавни :-D система за 4-5 бона и ви се свиди за качествен юпс #-o Покажете производителя на горелки който ще откаже гаранция при монтаж на юпс със чиста синусоида,ако има такъв е за затвор.И ще уважи гаранция настъпила при токов удар.Нали сте наясно че юпс освен да не ви спре системата е и "предпазител" срещу токови удари.
filmatoplo - майстор
Не съм много запознат с агрегатите,въпреки че в каьармата бях и агрегатчик, освен-механик водач,снайперист,картечар,боеви санитар,помпиер ппз и куп др.Та си спомням че агрегата ми подаваше ток на радиолокационна станция, и само трябваше да подавам ток с волтаж 220 и 50 херца,електрониката от там насетне си знаеше работата.
milo65 - специалист
Сърдечно благодаря на LazarGanev и на geniya за това, че ми помогнаха да си оправя настройките на горелката!!! Мога да призная, след като разбрах логиката й на работа, че параметрите бяха завишени/не от мен/, меко казано...Просто се доверих напълно на настройките, направени от дистрибутора на greyko, а явно съм се предоверил. Ако аз сам си бях измерил подаването на пелети от големия шнек, нямаше да има нужда да изразявам съмнение в препоръчаното ми в тази тема от хора, които са наясно и са врели и кипели... На практика: може би при мен шнекът е на около 55 гр., но това не попречи да намаля load-а и на трите степени, които вече са:...6.2/3.4/2.0, може би има още маааалко да се намали....но котела заспа на 60 гр., а в стаите- 24.5, разходът видимо е по-малък, независимо, че не влиза в изчакване...като стане студено времето, и не прекъсвам работата на горелката, ще притворя всички термоглави през нощта/които смятам да заменя с програмируеми/ и мисля, че всичко ще си дойде на мястото- ще останат за консуматори само три малки радиатора и две лири/, които са без термостатни вентили, ако така се наричат../- точно колкото е мощността на минимум в момента...Вентилаторът също малко го намалих, защото видимо ми качва едри частици почти до изхода на комина. Отоплявам 210 кв.м къща с външна изолация и добра дограма, днес новите настройки ги направих при доста плътна мъгла..., което може и да е подвеждащо в известен смисъл. Разходът вече е около 25% по-малък, а и горенето е по-добро, откакто горелката работи без да спира, което дългосрочно си е повод за черпене на хората, които ми помогнаха- Благодаря :prayer: !
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: