Нямa дa променяте нищо, просто изрaзих мнението зa формулировкaтa нa понятието "модулaция".Лaзaр е прaв зa погледa ми от кaмбaнaриятa нa ТУ

Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya
- специалист
15674 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
filmatoplo
- майстор
Модулация значи според мен -промяна изменение на степени на нещо,мощност или температура,в отоплението.
ico_3
- специалист
Може ли да погледнете моите настройки дали имат нужада от промяна.Благодаря Ви предварително
Cleaning setup
Fan 20 sec
Cleaner 1 sec
Statrting setup
Retries 3
F.Load 130 sec
Ignition setup
Heater 00sec
Fan 48% 6 min
Fan 48% 6 min
Unfolding setup
Time 1 230 sec
Time 2 140 sec
Power 2
[b]Burning Power[/b]
P3 dT 8
P2 dT 5
P1 dT 0
Setup P3
Load 10 sec
Cycle 45 sec
Fan 48 %
Setup P2
Load 7 sec
Cycle 45 sec
Fan 46 %
Setup P1
Load 4 sec
Cycle 45 sec
Fan 40 %
Suspend
Fan 0 %
Suspend Time
Max 50 min
Auto Clean Setup
Start 12:00
Clean count 0
Hardware Setup
Supplier
Supplier Mode
Variable
Supplier
Duty 150 %
IR Level Setup
> 90/10 s
< 10/90 s
Set Temp Range
min 60
max 80
Cleaning setup
Fan 20 sec
Cleaner 1 sec
Statrting setup
Retries 3
F.Load 130 sec
Ignition setup
Heater 00sec
Fan 48% 6 min
Fan 48% 6 min
Unfolding setup
Time 1 230 sec
Time 2 140 sec
Power 2
[b]Burning Power[/b]
P3 dT 8
P2 dT 5
P1 dT 0
Setup P3
Load 10 sec
Cycle 45 sec
Fan 48 %
Setup P2
Load 7 sec
Cycle 45 sec
Fan 46 %
Setup P1
Load 4 sec
Cycle 45 sec
Fan 40 %
Suspend
Fan 0 %
Suspend Time
Max 50 min
Auto Clean Setup
Start 12:00
Clean count 0
Hardware Setup
Supplier
Supplier Mode
Variable
Supplier
Duty 150 %
IR Level Setup
> 90/10 s
< 10/90 s
Set Temp Range
min 60
max 80
milenskior
- специалист
milo65 написа:Днес и аз се убедих, че гайката не е заварена.ico_3 написа:Аз свалих онзи ден капачето и почистих само не разбрах и двете болтчета ли са с гайки отвътре че изпданаха и като чистих намерих само едната?
Гайката е само една, поне при мен, не е заварявана- видимо е. Мисля, че идеята й е да служи за контра и да се отвива само десния болт, повдигайки капачката толкова, ме да е удобно за чистене.
Наистина е само една и служи за контрагайка.
Тъй като бях скъсал болта я развих с ключе и после с едни криви клещи развих остатъка от болта.
Сложих нов болт и готово.Не сложих гайката за на нямам ядове в бъдеще.
alex_serviz
- специалист
С това F.Load 130 sec, предполагам шнека ти е под голям ъгъл спрямо пода ( много "навирен" )?
alex_serviz
- специалист
milenskior написа:Аз съм разхлабил до някаква степен и двата болта така, че на ръка да се отваря и затваря като резе това капаче.milo65 написа:Днес и аз се убедих, че гайката не е заварена.ico_3 написа:Аз свалих онзи ден капачето и почистих само не разбрах и двете болтчета ли са с гайки отвътре че изпданаха и като чистих намерих само едната?
Гайката е само една, поне при мен, не е заварявана- видимо е. Мисля, че идеята й е да служи за контра и да се отвива само десния болт, повдигайки капачката толкова, ме да е удобно за чистене.
Наистина е само една и служи за контрагайка.
Тъй като бях скъсал болта я развих с ключе и после с едни криви клещи развих остатъка от болта.
Сложих нов болт и готово.Не сложих гайката за на нямам ядове в бъдеще.
alex_serviz
- специалист
А поради каква конкретна причина се породи питането ти за настройките? Нещо не работи както трябва ли?
Предполагам си с пелети от дърво?
Предполагам си с пелети от дърво?
krasen1
- специалист
Здравейте на всички,
искам да напиша няколко реда за модулацията на горелките, защото явно говорим на различни езици
.
Май всеки разбира различно под думата "модулация", явно оттам идват недоразуменията. Осъзнах го вчера като пускахме една пелетна камина Бърнит в експлоатация
. Понеже се наложи да я пуснем само с половината радиатори, а те бяха с малка мощност се получи така че камината много бързо достига зададените градуси и след това влиза в един режим на изчакване с минимално подаване на пелети, като на дисплея се изписва MODULATION (или нещо подобно). Това НЕ Е модулацията, за която говорим, това си е просто един режим на изчакване, който е с ограничено време. Модулация се нарича самата възможност горелката да си променя сама мощността при доближаване на определени зададени параметри - обикновено температура на водата, по рядко стайна температура. След първоначално палене и разгаряне тя тръгва на максимална мощност или пък на мощността на която е ограничена (спъната). Така тя работи докато доближи зададената температура (някаква зададена дистанция от нея, примерно 10*С) и след като достигне тази дистанция горелката минава на по-ниска мощност.
+1
Знаех че го знаеш всичко това.Излишно спорихме в една друга тема 
искам да напиша няколко реда за модулацията на горелките, защото явно говорим на различни езици
Май всеки разбира различно под думата "модулация", явно оттам идват недоразуменията. Осъзнах го вчера като пускахме една пелетна камина Бърнит в експлоатация
+1
ico_3
- специалист
[quote="alex_serviz"]А поради каква конкретна причина се породи питането ти за настройките? Нещо не работи както трябва ли?
Предполагам си с пелети от дърво?[/quote]
Ами и аз не знам дали работи както трябва,по принцип съм доволен топли си горелката,но просто почти не съм я виждал да работи на P2 и P1 не знам дали това е нормално ако пък и с промяна на настройките намаля малко разхода ще е супер.И да с дървени пелети съм но не са от най качествените.
Предполагам си с пелети от дърво?[/quote]
Ами и аз не знам дали работи както трябва,по принцип съм доволен топли си горелката,но просто почти не съм я виждал да работи на P2 и P1 не знам дали това е нормално ако пък и с промяна на настройките намаля малко разхода ще е супер.И да с дървени пелети съм но не са от най качествените.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература