• 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Здравейте,за втора поредна вечер камината изписва AL 8 Failure depress и не е запалила.Камината е алфа плам 13.Някой дали се е сблъсквал с този проблем.
съб яну 05, 2019 7:28 pmchipko написа:
съб яну 05, 2019 12:01 amgkaloferov написа:
......................................
изчистих бункера изцяло, но проблемът продължаваше - шнекът въобще не искаше да се се върти и издаваша звуци, все едно ще се счупи.

И съответно погледнах с камера и светкавица през отвора, през който падат пелетите и какво да видя: имаше полепнали пелети като пчелна пита около целия шнек. С един нож внимателно ги премахнах и засега всичко е наред.
.......................................
И това е станало от пелети "Трон"?
Станало е същия проблем на същата печка и същите пелети
bmahob - майстор
ср фев 06, 2019 6:20 pmgrants написа:
Здравейте,за втора поредна вечер камината изписва AL 8 Failure depress и не е запалила.Камината е алфа плам 13.Някой дали се е сблъсквал с този проблем.
13кв май няма, има 15ка чистена ли в долната ревизия, проестат, пипан ли е вентилатора.....
grants - специалист
ср фев 06, 2019 10:39 pmbmahob написа:
13кв май няма, има 15ка чистена ли в долната ревизия, проестат, пипан ли е вентилатора.....
Да 13+2 е.Нищо не съм чистил 2 сезона,не съм и виждал дъното :? :? :? .Долната ревизия се чисти всяка седмица.Какво е ,,проестат" ,погледнах с камерата от долу но не се вижда да има полипи по шнека ,може да е по навътре.Събота ще и направя една профилактика.Колкото до пелетите не са на Трон, а на едно село до границата с Гърция(с.Кирково)
bmahob - майстор
виж капака от към помпата и чукни какво представлява преостата
Здравейте няколко дена подред ми изкача AL6 NO PELET.а пелети има .Чистих камината отзад при вентилатора основно,шнека също основно(беше взел да скърца ужасно-сега се оправи)отпред да не говорим.Накрая стигнах до извода,че това се слъчва,когато темп.на водата падне до 38гр.при задаени60гр.тогава излиза този проблем,може би,защото бързо стига стайната,която е 25гр. Ако задам по голяма стайна тази на водата не пада толкова и алармата под40гр. не е пискала.Дайте мнения. Благодаря предварително.
bmahob - майстор
Камината мисли че под 40гр не работи, махни да не гони Т на стаята и да гони Т на водата , на стаята го направи 35 например и няма да имаш проблем
чет фев 07, 2019 3:59 pmbmahob написа:
Камината мисли че под 40гр не работи, махни да не гони Т на стаята и да гони Т на водата , на стаята го направи 35 например и няма да имаш проблем
И аз стигнах до този извод.Благодаря все пак.
burner - специалист
чет фев 07, 2019 8:18 amgrants написа:
Да 13+2 е.Нищо не съм чистил 2 сезона,не съм и виждал дъното :? :? :? .Долната ревизия се чисти всяка седмица.Какво е ,,проестат" ,погледнах с камерата от долу но не се вижда да има полипи по шнека ,може да е по навътре.Събота ще и направя една профилактика.Колкото до пелетите не са на Трон, а на едно село до границата с Гърция(с.Кирково)
Пресостат е името на устройството.
grants - специалист
чет фев 07, 2019 7:54 pmburner написа:
чет фев 07, 2019 8:18 amgrants написа:

Пресостат е името на устройството.
Кажи честно....не вярвам.
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: