• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, отоплявам се с пелетна камина Commo 21.Отоплявам около 70кв.м етаж от къща. Камината е на долен етаж при мен е само стаен термостат. И температура над 20 градуса е трудно постижима. Водата трудно достига над 45-46 градиса, а съм и задал 60. Много често изписва wait cooling. А често дори в режим work на 5 степен докато гори водата примерно от 40 стига до 45(тогава се еключва попмата) и докато си е още в режим work почва да пада на 42-43 градуса примерно. И никога не съм я виждал да рсботи на степен различна от 5 та. Изнервя ме това, че немога да достигна температура по голяма от 20.5 макс 21 и то след 2-3 часа работа, а нея пускам под 19 през деня като ме няма. Имам изолация и дограмата не ми е лоша...
Kalinski88 - помощник
чет яну 03, 2019 9:42 pmVeselin. Stoianovv написа:
Здравейте, отоплявам се с пелетна камина Commo 21.Отоплявам около 70кв.м етаж от къща. Камината е на долен етаж при мен е само стаен термостат. И температура над 20 градуса е трудно постижима. Водата трудно достига над 45-46 градиса, а съм и задал 60. Много често изписва wait cooling. А често дори в режим work на 5 степен докато гори водата примерно от 40 стига до 45(тогава се еключва попмата) и докато си е още в режим work почва да пада на 42-43 градуса примерно. И никога не съм я виждал да рсботи на степен различна от 5 та. Изнервя ме това, че немога да достигна температура по голяма от 20.5 макс 21 и то след 2-3 часа работа, а нея пускам под 19 през деня като ме няма. Имам изолация и дограмата не ми е лоша...
при зададени 60 не вдига дори 50 а изписва cooling ? Температурата на въздуха в стаята където е камината на колко е настроена ? Вдигни я на макс мисля, че беше 40 за да може да гони само Т на водата. Стаиния на колко е настроен зависи къде е поставен. Вида пелети... едвали са толкова зле.
bmahob - майстор
чет яну 03, 2019 9:42 pmVeselin. Stoianovv написа:
Ако си със стаен термостат външен, трябва да настроиш менюто 03 да следва него не датчика на Т на въздуха и водата.... Не помбя кой параметър виж настройките които съм качил
P 8-4-13

Прикачен файл

2.jpeg

Прикачен файл

1.jpeg
ср яну 02, 2019 2:31 pmbmahob написа:
ср яну 02, 2019 10:00 amgkaloferov написа:
Здравейте,

Първо, искам да благодаря на всички за създаването на тази страхотна тема за камините на Alfa Plam.

Притежател съм на Commo 21 и досега всичко е било наред - това е втори сезон с нея.

Днес, сутринта камината беше спряла - досега винаги е спирала, когато са свършвали пелетите и съответно е излизала грешка, че няма пелети в бункера. Тази сутрин грешката беше същата, но в бункера беше пълно с пелети, както и в горивната камера - почти цялата беше пълна вътре с неизгорени пелети. Съответно, почистих камината и я стартирах наново. След като започна да зарежда пелети - т.е изписа LOAD PELLETS, шнекът започна да издава скърцащи звуци и съответно никакви пелети не попадаха в скаричката за горене. Предполагам, шнекът се е задръстил, но тъй като досега не ми се е случвало, искам да попитам дали трябва да се обаждам на техници или мога и сам да поправя проблемът?

Пелетите, които в момента използвам са на TRON.

Благодаря предварително за отговорите.

Поздрави,
Ми и при мене е скърцал ама не е спирал, извади пелетите пусни една прахосмукачка и виж!, шнека скърца но върти нали??? МОже да са попаднали повечко трици
ср яну 02, 2019 3:34 pmliverpool написа:

Здравейте,и при мен се е случвало при пълен бункер с пелети да се включи алармата че няма пелети.След нов старт на камината започва да си работи нормално.Предполагам шнека е задръстен от прахта от пелетите,изпразни бункера с пелети и почисти с прахосмукачка.В началото на този сезон почиствах бункера и шнека с прахосмукачка и имаше доста прах.Трети сезон с АЛФА ПЛАМ 21.Успех и приятен ден.
Здравейте,

изчистих бункера изцяло, но проблемът продължаваше - шнекът въобще не искаше да се се върти и издаваша звуци, все едно ще се счупи.

И съответно погледнах с камера и светкавица през отвора, през който падат пелетите и какво да видя: имаше полепнали пелети като пчелна пита около целия шнек. С един нож внимателно ги премахнах и засега всичко е наред.
Прикачен файл:
pic.jpg
На някого случвало ли му се е нещо подобно?

Поздрави,
bmahob - майстор
:shock: :shock: :shock: Радвам се че си се оправил, не съм поглеждал, ама е станало мазало с триците и пелетите, браво полезно дело!
chipko - специалист
съб яну 05, 2019 12:01 amgkaloferov написа:
......................................
изчистих бункера изцяло, но проблемът продължаваше - шнекът въобще не искаше да се се върти и издаваша звуци, все едно ще се счупи.

И съответно погледнах с камера и светкавица през отвора, през който падат пелетите и какво да видя: имаше полепнали пелети като пчелна пита около целия шнек. С един нож внимателно ги премахнах и засега всичко е наред.
.......................................
И това е станало от пелети "Трон"?
вт дек 04, 2018 9:17 amИвелин Петров написа:
Здравейте,

Ще помоля колегата kaptagona да напише своите настройки на подаване на пелети и на обороти на вентилатора в различните степени. Писах му на ЛС, но или не го е прочел, или не е стигнало.. От този сезон ми е трудно да си нагодя настройките за новия вид пелети който взех и искам да видя твоите как са. Аз също съм с Коммо 15. Благодаря предварително! :prayer:
Някой може и на мен да помогне,да напише своите настройки на подаване на пелети и на обороти на вентилатора в различните степени? Коммо 15 имам
съб яну 05, 2019 7:28 pmchipko написа:
съб яну 05, 2019 12:01 amgkaloferov написа:
......................................

.......................................
И това е станало от пелети "Трон"?
Здравейте,

предполагам, че не е от тях, защото откакто изчистих камината, няма никакви проблеми, а от тогава работи нон-стоп с ТРОН и съм доволен от тях. Имам съмнение, че в началото на сезона изчиствах едни пелети от Асеновград, които бях взел (5-6 чувала) за проба, но имаха толкова много шлака, че в скарата залепваха изгорелите пелети и ставаха на "тухла" и може би като не съм правил почистване на шнека в началото на сезона, се е получило слепването.

Ето това беше "тухлата":
Прикачен файл:
pic.jpg
Поздрави,
Ивелин Петров - специалист
нед яну 06, 2019 10:11 pmico_quattro написа:
вт дек 04, 2018 9:17 amИвелин Петров написа:
Здравейте,

Ще помоля колегата kaptagona да напише своите настройки на подаване на пелети и на обороти на вентилатора в различните степени. Писах му на ЛС, но или не го е прочел, или не е стигнало.. От този сезон ми е трудно да си нагодя настройките за новия вид пелети който взех и искам да видя твоите как са. Аз също съм с Коммо 15. Благодаря предварително! :prayer:
Някой може и на мен да помогне,да напише своите настройки на подаване на пелети и на обороти на вентилатора в различните степени? Коммо 15 имам
Здравей, моя вентилатор съм го понамалил малко (дали заради тяга на комина или от пелети фабричните настройки са ми височки) та параметрите са както следва:

Обороти на вентилатор:
1-ва 1270 2ра-1370 3та-1550 4та-1750 5та-1900

Подаването на пелети си ми е на фабрични (както го виждаш на снимките с настройките които колегата bmahob качи). Ако има нещо питай ;) :partyman:
Добър вечер. Отоплявам се на пелети както всички в тая тема. Жилище седемдесет квадрата, дограми сменени, изолация десет см. Използвам камина тим систем ритиум 14. Димоотвода е външен, тоест през усвоената тераса. Радиатори три броя Корадо, бойлер серпентина и пет алуминиеви ребра в банята, термо глави Данфос. Искам да Ви попитам какви настройки да дам на камината след като с външен димоотвод нямам тяга като с централен комин. Следователно и какво подаване да дам на гориво. Желая да ми помогнете с едни настройки след като прецените ситуацията. Все пак повече хора мислят по добре. Благодаря Ви. Очаквам отговори.
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: