denuchi написа:Тази процедура сам ли е направи или идваха някакви майстори. С махането на тръбите и байпаса. Мислиш ли системата да е ползваш и за охлаждане.Байпаса го правиха момчетата на Ванко и им отне има-няма 2 часа

denuchi написа:Тази процедура сам ли е направи или идваха някакви майстори. С махането на тръбите и байпаса. Мислиш ли системата да е ползваш и за охлаждане.Байпаса го правиха момчетата на Ванко и им отне има-няма 2 часа
naughty написа:2v6 обръща внимание на наистина нещо важно. не е нормално фреона да е толкова студен на входа на ТО, особенно като нямаш бойлер да гълта топлинка.Имам 3 цифрови термометъра и трите показват едно и също с +- 1 градус. Надявам се да е достатъчно акуратно. Нямам температуран шаблон за да мога да ги сравня с нещо константно.
май това трябва да ти е приоритет номер едно и после конвекторите
как мериш температурата? сигурен ли си, че е вярна?
denuchi написа:Имаш ли манометри. Няма да е зле да закачиш едни да се види налягането на което работи. Външното тяло как се държи при работа. Обледенява ли се или си е чисто. Колко често прави дефрост.то за налягането може да се съди по температурата на фреона, доколкото знам има пряка зависимост между температурата на фреона след компресора и налягането. нека специалистите ме корегират ако греша.
denuchi написа:Имаш ли манометри. Няма да е зле да закачиш едни да се види налягането на което работи. Външното тяло как се държи при работа. Обледенява ли се или си е чисто. Колко често прави дефрост.Манометри нямам а и не знам дали бих могъл да ги монтирам сам без допълнителна техника. Иначе външното не се обледенява, но прави дефрост приблизително на час.
pavelari написа:Конкретно по случая - датчиците с алуминиева лепенка се охлаждат и не мерят реално - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има топлоизолация от горе им!!! Един от големите проблеми за които се сещам - който се решава с 2.00 леваИзолация ще навия, но не вярвам че само тя ще ми реши проблема
Започнете от там преди да правите каквито и да било сериозни реконструкции - просто около датчика навийте вата или микропореста изолация на 2-3 ката с по 5 см от ляво и дясно по протежение на тръбата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: