• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Dimonrb - специалист
denuchi написа:
Тази процедура сам ли е направи или идваха някакви майстори. С махането на тръбите и байпаса. Мислиш ли системата да е ползваш и за охлаждане.
Байпаса го правиха момчетата на Ванко и им отне има-няма 2 часа :shock: за една тръбичка :-D Направи ми впечатление, че нещо се смутиха от сорта че са изпуснали фреона и от там тръгнаха подозренията ми че нещо не е наред със зареждането и...
Dimonrb - специалист
naughty написа:
2v6 обръща внимание на наистина нещо важно. не е нормално фреона да е толкова студен на входа на ТО, особенно като нямаш бойлер да гълта топлинка.

май това трябва да ти е приоритет номер едно и после конвекторите

как мериш температурата? сигурен ли си, че е вярна?
Имам 3 цифрови термометъра и трите показват едно и също с +- 1 градус. Надявам се да е достатъчно акуратно. Нямам температуран шаблон за да мога да ги сравня с нещо константно.
denuchi - специалист
Имаш ли манометри. Няма да е зле да закачиш едни да се види налягането на което работи. Външното тяло как се държи при работа. Обледенява ли се или си е чисто. Колко често прави дефрост.
naughty - специалист
denuchi написа:
Имаш ли манометри. Няма да е зле да закачиш едни да се види налягането на което работи. Външното тяло как се държи при работа. Обледенява ли се или си е чисто. Колко често прави дефрост.
то за налягането може да се съди по температурата на фреона, доколкото знам има пряка зависимост между температурата на фреона след компресора и налягането. нека специалистите ме корегират ако греша.
Dimonrb - специалист
denuchi написа:
Манометри нямам а и не знам дали бих могъл да ги монтирам сам без допълнителна техника. Иначе външното не се обледенява, но прави дефрост приблизително на час.
denuchi - специалист
Така е има зависимост между двете ако всичко е наред. Но ако има случайно въздух в системата няма да е така. Ще вдига налягане ще товари компресора, а насреща няма да има температура. С две думи работа на хаос. Може и сам да ги монтираш без никаква сложна техника. Може да попиташ някой да ти услужи с едни.
pavelari - майстор
СЛУЧАЯ Е КЛАСИКА В ЖАНРА - на тия термопомпаджии това им е коронния номер и сигурно го учат в едно училище..... аз ако си спомняте имах пусната подобна тема не от лесно!
Много често причините са елемнтарни, но понеже при моите майстори основна характеристика беше мърлячеството се оказаха куп неща от които те БЛОКИРАТ защото им се наложи да помислят а вероятно се изплашиха дали цялата техника не е дефектна!!
Да ама не.... след 2 години постоянен тормоз от наша страна се оказа как фирмата дето ни монтира термопома доставя много качествени елементи, но докато майсторчетата се учат правят елементарни грешки и трябваше да им вадим душицата за да ги отстраняват. Така е то безконтролното оставяне на шайки майстори от разни предпиемачи - ЗЛАТНА техника да им дадеш ще те затрият заедно с целия ти бизнес /ако си термопомпист :) от подобен тип/.
И най-съществения проблем на тях нищо друго не им влиза в работата - само това да доставят термопомпата, да направят няколко тръбички и заварки, след което дигат бушона и БЕГАТ... За тях вътрешната инсталация не е от значение, което май ми е познато от някъде.....
Последна промяна от pavelari на пон фев 28, 2011 10:30 am, променено общо 1 път.
pavelari - майстор
Конкретно по случая - датчиците с алуминиева лепенка се охлаждат и не мерят реално - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има топлоизолация от горе им!!! Един от големите проблеми за които се сещам - който се решава с 2.00 лева

Започнете от там преди да правите каквито и да било сериозни реконструкции - просто около датчика навийте вата или микропореста изолация на 2-3 ката с по 5 см от ляво и дясно по протежение на тръбата.
disem - специалист
И какво сега? Един човек прибра парите, а няколко други се опитват безплатно да му почистят акитата!!! :evil:
Dimonrb - специалист
pavelari написа:
Конкретно по случая - датчиците с алуминиева лепенка се охлаждат и не мерят реално - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има топлоизолация от горе им!!! Един от големите проблеми за които се сещам - който се решава с 2.00 лева

Започнете от там преди да правите каквито и да било сериозни реконструкции - просто около датчика навийте вата или микропореста изолация на 2-3 ката с по 5 см от ляво и дясно по протежение на тръбата.
Изолация ще навия, но не вярвам че само тя ще ми реши проблема :(
Сутринта ме засърбяха ръцете и ето какво открих под термошлауха набеден за въздушен термо датчик:
Прикачен файл:
WP_000195.jpg
Доколкото разбирам това е един прост терморезистор. Къде ли е коригиращото съпротивление :? Нещата за мен стоят така, просто са изнесли съпротивлението в близост до колектора и ако върши работа - добре, ако не - сигурно си мислят че няма да ме видят повече :finga: Даже не са си направили труда да сложат някво шаблонно, камоли да го нагласят на някво съответствие от рода на 40С на водата да отговаря на 20С на дистанционното.
Поредното разочарование от моя любимец Vanko68.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28

Тема "Термопомпа Въздух-Вода от Vanko68 висок разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: