• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Само с 2 тръби става , нали така ги свързвам , и не само аз де .Има и 4 тръбни буфери , принципа е един и същ .
kalin72 - майстор
Къде на моята схема са червената тръба, излизаща от буфера, както и синята, влизаща от радиаторите в буфера?
download/file.php?id=63202

Ако наистина свързането е както на снимката, показана по-горе, на Рехау, то буфера се пълни с топла вода, но подава топла вода само когато котела не работи, нали?
filmatoplo - майстор
Christo -точно тази картинка е подвеждаща , това е схема на термопомпа , буфера на картинката е 4 тръбен , но не се вижда :wink: и тук буфера играе много други роли , както за отопление , така и за охлаждане :wink: , буфера се загрява от помпата и чрез ел нагревател -за подпомагане на ТП през зимата под 5 гр .Даже се вижда и трипътния бронзов вентил с задвижка който разпределя ТП и буфер , а по в дясно сивия трипътен смесителен вентил за отоплителните тела :wink: .Но ,на Калин му трябва буфер само с 2 извода .
Christo - майстор
Филма, Адаш :partyman: ти си специалист, ти знаеш. Аз просто намерих две снимки на буфери с два извода и ги качих! Не съм имал нищо друго предвид. Ама какво котелно, а! Също като нашите :lol: Качвам ръководство за монтаж на Ладдомат на руски. Архивирано е, защото по неясни за мен причини, форумът не допуска pdf разширение. Там се дискутира подробно свързването на разширителния съд. Ако някой има интерес, имам го и на английски. Поздрави на всички!

Прикачен файл

Lm21_Manual_Ru_72-1.rar
(215.32 KиБ) Свален 220 пъти
filmatoplo - майстор
:) Благодаря , той Калин трябва да ти благодари де :wink: .Добре че го има на руски преведено от Термовентилер , че гуглето нищо свястно не ми превеждаше от английски и испански навремето :wink: .
kalin72 - майстор
Благодаря, ама това съм го чел поне 20 пъти, на английски, и не виждам с какво ми помага в случая :)
filmatoplo - майстор
:) Господа от Термовентилер :prayer: моля ви -напишете още 1 страница с допълнителна информация че Калин не схваща от дадената ви в момента информация :wink: .
kalin72 - майстор
Кое точно не схващам, това, че както е описано, става ясно, че буфера има вход/изход топла вода, и вход/изход студена вода ли? Това прави 4 извода на буфера, обясни ми как само с два извода ще стане връзването. Никъде го няма снимано, ако можеш, снимай, и го пусни тук.
filmatoplo - майстор
Тук естествено наблягат на инфо за Ладомата , но ти виж че ти дават един пунктир -който иска да каже че директно от точката на влизане в буфера -свързваш изхода за радиаторите , айде долу са пропуснали на картинката :wink: .
kalin72 - майстор
Добре, разбрах как действа с такова връзване. Така се топлят едновременно буфера и радиаторите, и когато спре помпата на радиаторите, тогава се топли само буфера.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: