• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolai781 - помощник
Извинявам се за закъснението но ме тръшна грипа :sad: Монтирах термометър с 10 см сонда и той отчете при температура на водата 75 градуса и работа на горелката на 25 киловата димни газове 180-195 градуса в зависимост дали е почистен котела. При модулация и работа на 12 киловата пада на 160 градуса. В котела съм с две преградни плочи, първата е с 8 см отвор от към предната врата а втората разположена над нея е с 8 см отвор от към комина. Отстрани пространството между глидерите където на снимките слагате скобите при мен не е оплътнено. Да оплътня ли това пространство за да прилепват плочите плътно и да притворя ли също малко коминната клапа, в момента даже е свалена от котела. Комина ми е външен от коминни тела измазан неизолиран доста е широк има голяма тяга. Телата са от най широките мисля че бяха 30 см. Скоро ще монтирам и чиния от неръждавейка под скарата след празниците. Плочите са ми от Туф евтини са и издържливи. Моля за съвет. Весели празници и наздраве на всички съфорумтици.
Svezar - специалист
nikolai781 написа:
да притворя ли също малко коминната клапа, в момента даже е свалена от котела.
Бързо я монтирай обратно и притваряй :idea:
Micho@85 - специалист
Или нареждай плочи с отворена клапа повече от 115-120гр не прави особено ако си с кутия.

П.С. Сега го видях " първата е с 8 см отвор от към предната врата а втората разположена над нея е с 8 см отвор от към комина"
ТРябва да са обратно първата с отвор към комина над нея отвора е към вратата.

Весело посрещане на новата година на всички.

Прикачен файл

Без име.png
Без име.png (8.46 KиБ) Видяна 2600 пъти
foroforo - напреднал
Размести двете плочи. Първата (долна) плоча трябва да опира в предната част на котела до вратичката. Втората (горна) плоча трябва да опира в задния глидер на котела. Така ще реализираш три хода, последния ход минава през най-оребрената горна част на котела. При мен регулатора на тягата е затворен на 45 градуса и димните газове не надхвърлят 150 о С при чист котел и трета степен - 25кв на Burnit Pell тубусна горелка, монтирана на долната вратичка над скарата на 7 секционен котел Симе Солида 35кв. При теб в момента след плочите димните газове ги пращаш направо в комина, без да минат през най-оребрената горна част.
nikolai781 - помощник
Благодаря за съветите, днес размених плочите, почистих котела, пуснах горелката и зачаках :) При температура на водата 75 градуса и 25 киловата на горелката на трета степен димни газове 160 градуса и не надхвърлят, разликата отпреди е около 30 градуса надолу, ще видим дали ще се отрази на разхода. Сега в студа горя твърдо 45 килограма на денонощие за 140 квадратура неизолирана къща само на мазилка и сменена дограма с изолация на плочата. Горя пелети клас А от топливо смес иглолистни и широколистни.
Evgeniy - майстор
Пъхни вълнообразни турболатори в широките места на Симето - ще усвоиш повече топлина:

Прикачен файл

IMG_20170104_170639[1].jpg
6osi6 - майстор
Турбулаторите в тази позиция трябва да насочват надолу прегрелите димове. Частта която гледа нагоре и повтаря естествения им ход е излишна. Тя трябва да се отреже и прегрелите димове ще се завихрят така.
Прикачен файл:
AJ7FR8.png
AJ7FR8.png (18.92 KиБ) Видяна 2501 пъти
nikolai781 - помощник
Днес поставих турболатори от неръждавейка утре поставям и чиния, за турболаторите благодаря на съфорумниците наистина има ефект температурата на димните газове след поставянето им падна с 10 градуса сега не вдига повече от 150 утре поставям и чиния :-D
Знам, че е извън темата, но някой поставял ли е Натурела на GP-4 тази с езичето и ако да подобрява ли функциите на горелката, питам защото сега нищо не мога да пипам по горелката, тя си работи идеално, но мисълта, че има възможност да контролирам процеса ме блазни много :)
Micho@85 - специалист
Здр преработиха горелката бисолид( по патент на rosso666) и втори ден е на фъстъчени пелети без грешка. Та да питам слънчогледа по труден ли е за горене?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Въпрос за котел симе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: