• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fearlessss8 - специалист
krasi92 написа:
Няма кои да се занимава а като излиза дърпа щепсела на радиатора а после "проблем с отоплението на ток" - ама да отопяваш къща от 3 етажа без изолация си требат 1500-2000 лева за ток на месец-ха ха ха.
Знаеш ли колко много ток ще изхарчи радиатора, ако не го спирам когато ме няма... Това не е климатик( да е икономично).
fearlessss8 - специалист
Стига сте се ядосвали , че още не съм се снабдил с мултицет... Ще си купя де.
Lisko - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
kozl написа:
Всъщност тя мощността не топли, топли енергията, а енергията е мощност по време.
Лека поправка-наопъки е,но принципно и с примерите си напълно прав.
Всъщност няма нужда от грешна поправка, kozl го е казал достатъчно ясно и правилно: енергията се смята от мощността по времето.
Киловатчас (енергия) си потребил когато си се топлил с киловатова печка в продължение на час.
kozl - майстор
fearlessss8 написа:
Първо почни с ъкъл. Знаеш ли ко :? Тъй както пишеш излазя, че не фаташ от съвети.
Ама пак и пак и пак....................и пак стигнахме до най долния ред :rolleyes:
Нали парите не бяха от значене за отопление с ток :?
Кой кво и да говори се до пари ще се опре.
Направо се обърках, какви изолации, какви мощности, енергия, печки на дърва климатици и котли като всичко е опрело до пари.
Парите топлят най-добре когато се използват с акъл :?
fearlessss8 - специалист
kozl написа:
fearlessss8 написа:
Първо почни с ъкъл. Знаеш ли ко :? Тъй както пишеш излазя, че не фаташ от съвети.
Ама пак и пак и пак....................и пак стигнахме до най долния ред :rolleyes:
Нали парите не бяха от значене за отопление с ток :?
Кой кво и да говори се до пари ще се опре.
Направо се обърках, какви изолации, какви мощности, енергия, печки на дърва климатици и котли като всичко е опрело до пари.
Парите топлят най-добре когато се използват с акъл :?
Като си купя мой дом , ще използвам парите с акъл, за да може градусите през всичките сезони да са нормални!
kozl - майстор
Lisko завиждам ти, че си се спасил от наша Циганария. Тука колко повече е демокрация, толкова повече цигания.
На краставичаря краставици му продават и то колко се може по криви и гадни де не стават за салата :shock: :lol: :shock: :-D :shock: :lol:
Хем ми е смешно, хем ми е гадно :rolleyes:
Ма ко да паиш, котка по гръб не пада "не е косено, а стрижено" :-D
Lisko написа:
Трифон П.Трифонов написа:
kozl написа:
Всъщност тя мощността не топли, топли енергията, а енергията е мощност по време.
Лека поправка-наопъки е,но принципно и с примерите си напълно прав.
Всъщност няма нужда от грешна поправка, kozl го е казал достатъчно ясно и правилно: енергията се смята от мощността по времето.
Киловатчас (енергия) си потребил когато си се топлил с киловатова печка в продължение на час.
Мощността е физична величина (означавана обикновено с P) и представлява отношението на пренесената енергия (или работата извършена от дадена сила) за определен интервал от време към големината на този интервал. Или казано по друг начин, частната производна на аналитичния израз на енергията спрямо времето - \scriptstyle P = \frac{\partial W}{\partial t}.

P = \frac{dA}{dt} \,\! — моментна мощност
P = \frac{\Delta A}{\Delta t} \,\! — средната стойност на мощността за периода от време Δt.
Край на цитата и да се приеме за спам,че не е по темата.
Енергията не де смята от мощността по времето.
Мошност е енергия приложена за определено време,видно от цитираното.
Последното изречение от мнението е напълно вярно.
LazarGanev - "Велик майстор"
P(kW)=A(kWh)/t(h)
A(kWh)=P(kW)*t(h)
LazarGanev написа:
P(kW)=A(kWh)/t(h)
A(kWh)=P(kW)*t(h)
Приемам, че съм сгрешил.Благодаря и на двамата за разяснението!
kozl - майстор
Аман от преписвачи :wallbash:
Като ще изнасяш уроци наблегни на правописа. :roll:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Проблем с отоплението на ток в къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: