• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
huntered - специалист
Весела Коледа! Здраве, щастие и късмет на всички желая.
LazarGanev - "Велик майстор"
andy_forresite написа:
Колко е температурата на димните газове на пелетерма с тази горелка?
Значи - този "Пелетерм" е толкова Пелетерм, колкото зелената серия на Бош е Бош, дори много по-малко! Това си е Даконера, но Ерато решиха да извлекат няк0й лев печалба от създаденото добро име от истинския Pelletherm 30v.2, , който няма нищо общо като конструкция, корелка, КПД и т.н.. Та на истинския Пелетерм димните газове са 100-120*С, а на даконерата са 180-200*С, но Пелетерма си е с димогарни тръби на втория и третия ход, турболатори с механизъм за ръчно почистване и т.н.
filmatoplo - майстор
:) Зелен Бош ли , Торч ли се нарича ,или наистина има зелен Бош пък аз съм пропуснал ако лятото е бил на пазара .
:-D Говорех за електро инструментите - зелена и синя серия на Бош
andy_forresite - майстор
Така си и мислех за димните газове само като го видях. Вече не се чудя какво толкова хвалихте пелетерма, а то каква била работата - зелен бош, син бош #-o Лошо да използваш името на нещо добро за продаване на нещо ...
Хвалили сме истинския:

Прикачен файл

Pelletherm 30 v.2.png
VelinPetrov - специалист
Пелетерма няма нищо общо с даконера, нито конструкционно, нито откъм горелка, нито откъм КПД. За цената е ясно :D Тоест няма пълно щастие ;)
п.п. Лазар ме е изпреварил :)
huntered - специалист
Ето това е модела. По книги пише че е модификация даконера- пелетерм лонгтайм 4. Аз съм доволен. Върши ми перфектна работа. Бих казал че за тази цена за която го купих (2200 лв) с всичко около котела, помпа разш съд кранове филтри и гофра 5м, не трябва да се оплаквам. Ако някой ден ми остане свободно време ще го ъпдейтна. За сега такова време нямам. А пък и разхода за 2 месеца до сега ми е около 1.5 тона и ми е топло и готино. Не правя сметка за цена на разхода.

Прикачен файл

20161125_080701-600x800.jpg
20161125_080701-600x800.jpg (86.93 KиБ) Видяна 1821 пъти

Прикачен файл

longtimerazrez.png
VelinPetrov - специалист
С турболатор във втори ход и турболиране на първи ход със шамот,турболатор или друго ще стане добре според мен :) А разхода освен от котела зависи силно и от отопляваните кубатури, как те са изолирани и каква температура на въздуха се гони ;)
Поздрави и Честита Коледа ;)
huntered - специалист
andy_forresite написа:
Аз питах за турболатори. Ще те помоля да вземеш две мерки следващия път като го спреш за чистене. Да премериш ширината на котела между водните ризи и височината на вертикалните ризи (питите).
Моя котел прилича на този. Вместо тези тухлички слагам един капак от ламарина с дръжка, който вадя с едно желязо че пАри. На практика топлия вятър от горелката съм го концентрирал между пити 1 и 2. "Бункерното" пространство (това най-отпред при горелката) се изпълва с топъл въздух и уж става някакъв топлообмен. Само че ефект много няма от това нещо...
Мисля че котелът в зависимост от тягата на комина ти може да се преправи на 5-ходов чрез:
1. Ошамотяване около скарата на горелката с отвеждане на топлите газове надясно.
2. Поставяне на вертикална ламарина, която разделя "бункерното" пространство на две.
Като цяло малко по-добре направен котел от гл.т. топлообменна площ. Разстоянието между питите е по-голямо също.

Колкото можах да измеря набързо. Извинявам се за драсканицата. Не ми се чертаеше на аутокад.

Прикачен файл

razmeri kotel.jpg
razmeri kotel.jpg (59.35 KиБ) Видяна 1757 пъти
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: