Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev
- майстор
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
filmatoplo
- майстор

предлага ли се камината без разширителен съд,помпа, щуцер за източване ,обезвъздушител (без тях с оглед по-ниска цена и за присъединяване във вече изградени инсталации, които са работили с друго отоплително тяло).питам защото преди време във форума бях прочел че ще се предлага в два варианта с изброените части и без тях.
Dobri88
- помощник
Днес видях тази камина и май се навих на нея. До сега съм си мислил за котел в мазето ми (под хола е) и така. Но като видях тази камина и ми хареса
.
Това което ме спираше до сега е шумът от камината. Има ли отзиви дали тази е шумна и като цяло?
Също така 16 kw. не идват ли малко в повечко за 103 кв. апартамент - 5 радиатора, 2 лири и бойлер?
Друго което ми се върти в главата е какви пелети гори. Моите планове бяха да горя слънчогледови пелети.
Как смятате - пелетна камина 16 kw, по-малък разход ли ще прави от котлето 20 kw?
В най-кратки срокове трябва да се ориентирам вече какво ще е отоплението, защото ремонта в къщи тече а аз се колебая и колебая...

Това което ме спираше до сега е шумът от камината. Има ли отзиви дали тази е шумна и като цяло?
Също така 16 kw. не идват ли малко в повечко за 103 кв. апартамент - 5 радиатора, 2 лири и бойлер?
Друго което ми се върти в главата е какви пелети гори. Моите планове бяха да горя слънчогледови пелети.
Как смятате - пелетна камина 16 kw, по-малък разход ли ще прави от котлето 20 kw?
В най-кратки срокове трябва да се ориентирам вече какво ще е отоплението, защото ремонта в къщи тече а аз се колебая и колебая...
geniya
- специалист
Щом имаш мазе под хола не се чуди и служи котлето там.Колкото и да е тиха една камина, все пак се чува как потропват пелетите, върти шнека и т.н.Отгоре на това при почистване на камината се вдига прахоляк, и чувалите е по-добре да са в мазето.Температурата само с радиатори в апартамента ще е по-добра и равномерна навсякъде.
andy_forresite
- майстор
В килограми изгорено гориво при еднакви условия (с дървесни пелети) камината ще е по-икономична. Цялата топлина от излъчване, от димоотвода, включително от тръбите и фитингите, остава в стаите.
В камините не може да се горят слънчогледови пелети. Те са си за в котелни помещения, тъй като имат много голям пепелен остатък. Горенето им си е проблематично и в котлите с горелки. Понякога създават доста главоболия.
За топлоизолиран апартамент 103 квадрата (със стените или чисто?!) 16 kw са абсолютно достатъчни. Един котел в мазето ще работи много по-добре и ефективно с буферен съд. Един нов 1000-литров с всичко необходимо излиза около 2000 лева. Камината е 2890.
По отношение на шума от камината по-проблемно ще е ако сутрин при почистването с прахосмукачка (за камина) да събудиш някого. Особено ако обича да си поспива, няма да е доволен.
Едно време с камината с водна риза на дърва запалвах като се прибера от работа. През другото време нямаше човек вкъщи и нямаше смисъл да се отоплява. Докато се върнат другите аз вече съм темперирал стаите и "напълнил" бойлера. Сезон ми струваше 300 лева. А сега са цели трима човека 24/7 у дома и всичко е много различно. И аз съм на етап като теб, само че съм избрал котел, но живеем в къща и всичко ми е изградено по отопл. инсталация. Мазето е и котелно. Тези дни ще купувам котел, горелка, бункер... и по някое време ще разбера как ще е "на слънчогледовата нива".
В камините не може да се горят слънчогледови пелети. Те са си за в котелни помещения, тъй като имат много голям пепелен остатък. Горенето им си е проблематично и в котлите с горелки. Понякога създават доста главоболия.
За топлоизолиран апартамент 103 квадрата (със стените или чисто?!) 16 kw са абсолютно достатъчни. Един котел в мазето ще работи много по-добре и ефективно с буферен съд. Един нов 1000-литров с всичко необходимо излиза около 2000 лева. Камината е 2890.
По отношение на шума от камината по-проблемно ще е ако сутрин при почистването с прахосмукачка (за камина) да събудиш някого. Особено ако обича да си поспива, няма да е доволен.
Едно време с камината с водна риза на дърва запалвах като се прибера от работа. През другото време нямаше човек вкъщи и нямаше смисъл да се отоплява. Докато се върнат другите аз вече съм темперирал стаите и "напълнил" бойлера. Сезон ми струваше 300 лева. А сега са цели трима човека 24/7 у дома и всичко е много различно. И аз съм на етап като теб, само че съм избрал котел, но живеем в къща и всичко ми е изградено по отопл. инсталация. Мазето е и котелно. Тези дни ще купувам котел, горелка, бункер... и по някое време ще разбера как ще е "на слънчогледовата нива".
alex_serviz
- специалист
Dobri88 написа:...Друго което ми се върти в главата е какви пелети гори. Моите планове бяха да горя слънчогледови пелети.С каквато и да е камина не разчитай да гориш слънчоглед!
Как смятате - пелетна камина 16 kw, по-малък разход ли ще прави от котлето 20 kw?...
Виж за горелка Грейко ( с котел ) е друга бира. Повечето ми клиенти с горелки Грейко ( и котел ) горят именно слънчоглед.
Разхода според мен ( и не само ) зависи най-вече от изолацията...
Последна промяна от alex_serviz(стар) на чет юли 13, 2017 6:24 pm, променено общо 1 път.
geniya
- специалист
alex_serviz написа:Трябва да си луд да гориш скъпи пелети с горелка Грейко!!!Разбира се, ако имаш ГОЛЯМ пепелник да събира пепелта от слънчогледовите пелети.Dobri88 написа: Виж за горелка Грейко е друга бира. Повечето ми клиенти с горелки Грейко горят именно слънчоглед.
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература