• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед фев 03, 2019 5:32 pmшоп написа:
@LazarGanev, не разбра ли че се бориш с вятърни мелници!

Аз няма да си купя нещо което не струва и 60-80 лева за 575лв + монтажа което е направено от ученици в механотехникум с тези шпилки, гайки и контрагайки и изказвам собственото си безпристрасно мнение. Нито купувам, нито продавам и не съм страна в спора:-)
Шопе, смятам те за достатъчно интелигентен, но нещо не можем да се разберем! Можеш ли да ме цитираш някъде, където съм казал, че е евтино? Напротив, винаги съм казвал че цената е висока и затова предлагам и заместващ продукт на цена 350лв, какъвто съм си монтирал и аз, за да го изпитам. От тебе не очаквам да си купиш механизъм за 575лв, а да ми предложиш такъв на 200лв да речем, т,е, предлагам ти да ти изкупувам продукция с 200% надценка!!! Ако не приемеш тази оферта ше те смятам за празнодумец, който няма моралното право да говори на тая тема! Съгласен ли си?
Иначе монтажът на механизма е безплатен, ако се осъществява едновременно с монтажа на котела, ако клиентът се сети по-късно да добави такъв механизъм и специално се ходи за това - монтажът е 50лв, защото е много по-трудно, трябва да се съблича котела, да не говорим за транспортните разходи.
Егаси, в първия момент посегнах към хлабиномерните пластини.
То като дърто Рено, без капака на клапаните.
15 смукателни, 20 изпускателни. Ама редът не е като на Лада или Москвич.
Пък колко съм са топлил в Реното.....
Отоплението беше на пропан-бутан.
preslav - майстор
Моето скромно мнение е, че производителите на Грейко знаят какво правят, убедени са, че при правилна експлоатация на котлите им не се налага ежеседмично шомполиране. Цената на техните пружини е умишлено завишена за да откаже разумните потребители от творене на глупости, нямат нищо против някой сам да се набута със самоделни изгъзици - те не носят отговорност за чуждия ентусиазъм, а така и вълкът сит, и агнето цяло.
Темата е хубава защото ме наведе на мисълта, че отдавна не съм шомполирал ауспуха на колата, представям си какъв нагар се е натрупал и колко е пострадало от това КПД-то.
За да не се налага да пускам втори пост по въпроси, от които не разбирам, ще използвам случая да споделя, че коментирането на чуждите професии и това кой как си изкарва прехраната е признак за проблем с професионализма - много професии изискват даването на дежурства, работата по график и т.н., това не означава, че хората практикуващи тези професии не са професионалисти, че са шмекери и незаслужаващи уважение индивиди, които трябва да се лишат от правото да мислят и изказвт мнения.
Извинявам се предварително, че събрах смелост да се обадя - отивам да чистя ауспуха на колата.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон фев 04, 2019 7:19 ampreslav написа:
За да не се налага да пускам втори пост по въпроси, от които не разбирам, ще използвам случая да споделя, че коментирането на чуждите професии и това кой как си изкарва прехраната е признак за проблем с професионализма - много професии изискват даването на дежурства, работата по график и т.н., това не означава, че хората практикуващи тези професии не са професионалисти, че са шмекери и незаслужаващи уважение индивиди, които трябва да се лишат от правото да мислят и изказвт мнения.
Точно така, всеки е професионалист в своята област, в своята професия, на своето работно място и коментирането на чужди професии, чужди бизнеси, кой колко изкарвал звучи завистливо и злобарски, още повече във времена на пазарна икономика и свободен пазар всеки е свободен да си смени професията и да стане специалист в друга област. Например докторите вместо да се оплакват, че майсторите им взимат скъпо - могат да си лепят тапети и да слагат плочки, плочкаджии масово изпълняват ВиК, ОВК и Ел проекти, за да регулират цените в другите браншове. И така всеки, който има претенции, че други професии са много по-заплатени, вместо да го тръби и плюе по форумите, спокойно може да регулира цените, като се захване и подбие пазара в съответната област :wink:
fbr - майстор
пон фев 04, 2019 7:54 amLazarGanev написа:
плочкаджии масово изпълняват ВиК, ОВК и Ел проекти, за да регулират цените в другите браншове.
Дяволът е в подробностите. Може плочкаджията да регулира моя бизнес, ама не може да регулира твоя, щото ти си се оказал ербап и си впрегнал държавата да охранява твоя. Усещаш ли разликата.
шоп - майстор
Пас съм по темата, каквото имах казах:-)
хората и клиентите оценяват. Кой е празнодумец пак хората могат да оценят.
Да покажем линкове към наши 5-6 теми кой какво е направил със снимки...? Ей така за да не са празни приказки.
Иначе само модератор може да ме предупреди кое е морално и ако прецении и бан се налага.

Иначе 50 лв за монтаж не са много...оценявам труда. Даже са малко като се сложат и транспортните разходи.
preslav - майстор
пон фев 04, 2019 7:54 amLazarGanev написа:
Точно така, всеки е професионалист в своята област, в своята професия, на своето работно място и коментирането на чужди професии, чужди бизнеси, кой колко изкарвал звучи завистливо и злобарски, още повече във времена на пазарна икономика и свободен пазар всеки е свободен да си смени професията и да стане специалист в друга област.
Лазаре, не ми се искаше да те цитирам, ама точно ти си човекът, който си позволи да яде "шоп", че бил пожарникар. Той от адвокати не се нуждае, но мен ме подразниха коментарите ти, в които обсъждаш кой с какво се занимава и с какво време за губене разполага. Ти като специалист и човек имащ възможност да наблюдава какво се случва в не един котел би могъл да се произнесеш за ефекта от пружините, които си сложил (ориджиналдъ и не толкова), а не да обсъждаш свободното време на останалите.
Аз като неспециалист мога само да цитирам един от дипломантите на ВВМУ - "Понеже знам, че дипломната ми работа никой няма да я чете, ще изработя коляновия вал от дърво.".
И така, пак да задам въпроса си за смисъла на пружините или по-точно "Защо му е на попа акордеон" - пишел човекът дисертация на тема "Ролята на духовата музика в духовното изграждане на българския народ.".
Надявам се ми схващаш смисъла!
Стоян Петришки - специалист
Днес звънях на 4-5 производитела на пружини и мога да кажа че цената вобще не е малка на всякъде дават цена около 40 лв на брой. При тази цена и аз бих си поръчал почистващия механизъм от алтернативен източник и бих си спестил главоболията, както и ще направя.
Andri01 - майстор
Пресли,по точно:" на базата на направените изчисления за двата основни лагера в редуктора приемам лагери номера 6010. Материал - дърво". Но по закона на всемирната подлост,точно на защитата един от комисията го прочел. И на въпроса му: "какъв е този материал", мичмана отговорил,:" написах дърво,защото знам,че никой не чете дипломните работи". е,скъсали са го,взел диплома след 1г. Случая е от 26-та рота/ завършили 1971-ва. Абе ти не беше ли "навигатор"?? :) :partyman:
phantom_ - специалист
пон фев 04, 2019 1:31 pmСтоян Петришки написа:
Днес звънях на 4-5 производитела на пружини и мога да кажа че цената вобще не е малка на всякъде дават цена около 40 лв на брой. При тази цена и аз бих си поръчал почистващия механизъм от алтернативен източник и бих си спестил главоболията, както и ще направя.
Поръчай си шнекова спирала ф60 метъра и е 25лв мисля. Също е калена.
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: