Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Аз ползвам UPS модел - KEMOT URZ3405, PROsinus - 500;
входно напрежение от батерията - 12 VDC;
входно напрежение от мрежата - 180 - 275 VAC;
честота на входа - 45 Hz - 60 Hz;
изходна форма на напрежението - истинска синусоида;
изходно напрежение - 230 VAC ± 8%;
изходна честота - 50 / 60 Hz ± 0.5 Hz;
изходна мощност - 500 W (max);

и си стабилизира напрежението. В къщи имам проблем с падове зимата под 210 волта. При спадане под 210 волта някакви релета прещракват вътре и напрежението се вдига на 230 волта. Вярно толеранса е голям ама за тия пари толкова. Анди беше взел същия но при него напрежението е високо и при пикове на тока над 250 волта му го намаляваше.
Трета година го ползвам, закачил съм всичко в котелното да минава през него и съм доволен. :partyman:
Rumen72 - специалист
съб окт 20, 2018 7:09 amgnt69 написа:
Аз ползвам UPS модел - KEMOT URZ3405, PROsinus - 500;
входно напрежение от батерията - 12 VDC;
входно напрежение от мрежата - 180 - 275 VAC;
честота на входа - 45 Hz - 60 Hz;
изходна форма на напрежението - истинска синусоида;
изходно напрежение - 230 VAC ± 8%;
изходна честота - 50 / 60 Hz ± 0.5 Hz;
изходна мощност - 500 W (max);

и си стабилизира напрежението. В къщи имам проблем с падове зимата под 210 волта. При спадане под 210 волта някакви релета прещракват вътре и напрежението се вдига на 230 волта. Вярно толеранса е голям ама за тия пари толкова. Анди беше взел същия но при него напрежението е високо и при пикове на тока над 250 волта му го намаляваше.
Трета година го ползвам, закачил съм всичко в котелното да минава през него и съм доволен. :partyman:
Тей тей, или с други думи между напрежение210 и 250 волта, работи в режим байпас или казано с цифри 8% толеранс, при падане под 210 или покачване над 250, минава на захранване от акумулатор. Само че тях тия 60 волта разлика ги бъркат, или им трябват юпси с 3 до 5 % процента толеранс.
gnt69 - майстор
съб окт 20, 2018 7:24 amRumen72 написа:
Тей тей, или с други думи между напрежение210 и 250 волта, работи в режим байпас или казано с цифри 8% толеранс, при падане под 201 или покачване над 250, минава на захравоне от акумулатор. Само че тях тия 60 волта разлика ги бъркат, или им трябват юпси с 3 до 5 % процента толеранс.
Под 210в превключва на 230в. Толеранса е 8%. И не минава на захранване от акумулатор а превключват релета и се нормализира напрежението след UPS.
Добър UPS е за парите си. При малка консумация работи без вентилатор, при по висока консумация и при зареждане се включва охлаждащия вентилатор. Има и UPS със по малък толеранс от 8% ама за тия пари толкова.
Rumen72 - специалист
съб окт 20, 2018 8:00 amgnt69 написа:
съб окт 20, 2018 7:24 amRumen72 написа:
Тей тей, или с други думи между напрежение210 и 250 волта, работи в режим байпас или казано с цифри 8% толеранс, при падане под 201 или покачване над 250, минава на захравоне от акумулатор. Само че тях тия 60 волта разлика ги бъркат, или им трябват юпси с 3 до 5 % процента толеранс.
Под 210в превключва на 230в. Толеранса е 8%. И не минава на захранване от акумулатор а превключват релета и се нормализира напрежението след UPS.
Добър UPS е за парите си. При малка консумация работи без вентилатор, при по висока консумация и при зареждане се включва охлаждащия вентилатор. Има и UPS със по малък толеранс от 8% ама за тия пари толкова.
Офффф, нищо ншщо, земи прочети малко, пък после! Сега още един път, докато мрежовото напрежение е между 210 и 250 волта, юпиеса пуска толкова, колкото има в мрежата- или работи в режим байпас, ако напрежевеието в мрегата дтане по ниско от 210 или по високо от 250 волта ти изщракват релетата и тогава взема 12 вота от акумулатора, конвертира ги на 230 и ти ги пуска на изхода за захранване на квото и да е, а дано си фанал логиката.
andy_forresite - майстор
Под 185V и над 275V минава на батерия до идване на нормално напрежение. Не съм видял да се случва вкъщи. И по-добре. Това са екстремни гранични стойности, които Кемот-а преобразува.
Над 245V започва да пуска с 18-20V по-малко, следвайки темпа на покачване на напрежението над 245 (вх 245 - изх 227; вх 246 - изх 228; вх 247 - изх 229...). Демек следва промяната в ел. мрежата. Да, при 275V ще подава сигурно 249-250V към включеното към него устройство.
Долната граница, при достигане на която превключва на по-високо напрежение, не можах да видя къде е. Gnt69 ми беше изпратил промяната от 210 волта на 227 мисля че бяха. Значи оттук ще подава така входящо ~V / изход към горелката ~V:
- 210 - 227
- 209 - 226
- 208 - 225
.
.
.
200-217V ..... 185 - 202V.
Синусоидата му е супер. Пробвал съм с друго резервно захранване и всичко продължи да работи (двата шнека, управлението, помпата) без вентилатора. Той спря до 0 оборота, а пелетите идваха, идваха :) За първите на Интиел става дума, на които синусоидата въобще не каквато я обявяват. А щом вършещите работа са много скъпи, ще бъде без у-ство.
gnt69 - майстор
съб окт 20, 2018 8:23 amRumen72 написа:
Офффф, нищо ншщо, земи прочети малко, пък после! Сега още един път, докато мрежовото напрежение е между 210 и 250 волта, юпиеса пуска толкова, колкото има в мрежата- или работи в режим байпас, ако напрежевеието в мрегата дтане по ниско от 210 или по високо от 250 волта ти изщракват релетата и тогава взема 12 вота от акумулатора, конвертира ги на 230 и ти ги пуска на изхода за захранване на квото и да е, а дано си фанал логиката.
УФФФ не разбирам от ток ама имам УПС. Когато УПС се зарежда се върти вентилатора а след работа на УПС по корекция на напрежението не се зарежда Акумулатора защото не се върти вентилатора, следователно не е имало консумация от него. Сега ти фана ли логиката или още не ти е ясно.
filmatoplo - майстор
Кемот 700 вата не е ли около 360 лв. :)
Офффф, от ТехноМама не дават чак такива подробности, па и аз не съм изследвал ситуацията.
Набучих мулти електромерчето на изхода на ЮПСа и ми показа същото напрежение като от мрежата-226-7. Включих нагревател 6 киловата, ок 27 ампера трябва да е- напрежението след Техното падна с 10 волта. Нагревателя не минава през него де. Не ми се качваше горе да включвам сички корави уреди, та да срина максимално саморъчната си инсталация.
Сега са замислям- ако има токов удар, кое ши ми е по скъпо, ако изгори......?!!!! Мамка му, няма ли защита туй нещо, огъзил съм са яко!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб окт 20, 2018 9:43 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Няма страшно -в Натурела извършват всякакви ремонти по електрониката -вече и гласа ми познават като кажа добър ден :wink:
Филме, познавам трите каки лично.....еееее почти. Сяка година им нося по някоя платчица с цветя и бонбони. Натурела е яка работа. Петьо, от Поморие, също е много точен.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: