Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
вт окт 30, 2018 11:12 pmandy_forresite написа:
Ммда, при 200°С пушиляк - таратанци 94% КПД. Най-малката загуба е 8,6.
Средната колона (15%) си е почти 10 градуса за 1% :drinkers:
Ми да ,радвам се ,че все пак ,си ги налучкал нещата интуитивно.
Тъй,че споко пишеш си ,точно ,както трябва
Добре, че не са обадих вчера, с бакалската формула за КПД.
А как да измеря излишния кислород в пушека? Май само със същия газ анализатор, дето е показал големи проценти КПД при 200 градуса пушек.
Има ли индиректен начин, да определим на око, дето са казва, добре ли са нещата или да не ни пука чак толкова, да си гледаме рахатя, пък другото да го остайм на хората с мисия?
Evgeniy - майстор
Има ламбда сонда за около 50 лв, която дава информация.
Друг индиректен метод е меренето на CO в изходящите газове.
Има евтини уредчета за целта. Bobi беше писал как го прави, аз прекавам газовете през метър гумен маркуч с вентилаторче в бирена бутилка 2 л. и те се охлаждат достатъчно за да може простото уредче да ги премери.
Radoslaw - специалист
ср окт 31, 2018 10:35 pmEvgeniy написа:
Има ламбда сонда за около 50 лв, която дава информация.
Друг индиректен метод е меренето на CO в изходящите газове.
Има евтини уредчета за целта. Bobi беше писал как го прави, аз прекавам газовете през метър гумен маркуч с вентилаторче в бирена бутилка 2 л. и те се охлаждат достатъчно за да може простото уредче да ги премери.
Че може,може.Ти би могъл да го направиш.Някои и друг човек от форума.Но за истински ламбда контрол,си трябва ,доста сериозен
контролер със съответния софтуер.Не ,че е кой знае ,какво ,но си трбва ,сериозен труд и ресурси.
това е последния контролер,който чакам доста време и излезе тази година.Бях споменал за него ,но се забави.И то заради проблеми с кутията.С вграден ламбда и интернет модул .Интуитивен и лесен за употреба.Съвременните контролери стават с все по големи възможности,но и по лесни за употреба.Да могат да бъдат използвани от масовия потребител и то с минимална тяхна намеса.

Прикачен файл

IMG_20181101_165631.jpg
IMG_20181101_165631.jpg (45.28 KиБ) Видяна 2056 пъти

Прикачен файл

IMG_20181101_170227.jpg
IMG_20181101_170227.jpg (33.59 KиБ) Видяна 2058 пъти
gnt69 - майстор
чет ное 01, 2018 9:19 pmRadoslaw написа:
.Да могат да бъдат използвани от масовия потребител и то с минимална тяхна намеса.
Добре изглежда.Какви пари им търсят.
Evgeniy - майстор
Трифонов попита за "измерване на кислорода в пушека" и това беше моя отговор.
Иначе за ламбда контрола си написах софтуер за ПИД регулиране и работи. Има какво да усъвършенствам. Няма тъч дисплей, но прави каквото му кажа:
https://youtu.be/NSSQG43rGec

И май ламбда сондата е същата като моята.
Евгени, благодаря!
Радо, не е коректно тука да са обсъждат "чужди размисли".
Пристрастен съм към Грейко и Натурела, но ако кривна в друга посока, няма да орева орталъка тука.
Radoslaw - специалист
чет ное 01, 2018 9:28 pmgnt69 написа:
чет ное 01, 2018 9:19 pmRadoslaw написа:
.Да могат да бъдат използвани от масовия потребител и то с минимална тяхна намеса.
Добре изглежда.Какви пари им търсят.

Контролера,както предполагам разбрахте е за пелетни горелки.Аз го мислех за ретортни и сега на копчето,ще трябва да ушия един балтон.Да направя една пелетна горелка.Цената е поносимо скъпа.Няма ,какда е евтина,само датчиците са 13 и цената им е над 200 лв.Цената на контролера е почти,колкото 2 Натурели ,включвайки и интернет модула ,към натурелата.
По никакъв начин ,не бих искал да прочвучи,като някаква реклама,Има си други места за това.Просто нещата ,тръгнаха от кислорода в изгорелите газове.И май е нормално да стигнем до контролера ,който прави това.А иначе веднага спирам с контролера.
чет ное 01, 2018 10:13 pmRadoslaw написа:
...
Радоооо, пусни си тема, или съживи замрялата.
Натурела имат голям ресурс, не е коректно от твоя страна.
Evgeniy - майстор
Трифоне,
От друга страна ресурса на Натурела е за "голям клиент" и те не дават контролера с ламбда контрол на други. Да, направили са го но не е достъпен. Лично са ми казвали, че Грейко са "малък" клиент за тях...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: