Най - вълнуващия въпрос зимно време.
g.gushterov83 - специалист
съб ное 10, 2018 8:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
Гущеров, новобранец си и ни са ибавай!
Не знам какво е тук определението за "новобранец". Извинявам се на засегнатите! Брей че докачлив народ...
maxmaximoff написа:
Приемника на Салуса iT500RX (той е захранен с 220V независимо от горелката) изходите са независими. На COM (той е общ съм вързал фазата от управлението на горелката за помпите) На NO пускам фаза към едната помпа , а от другия NO пускам съответно за другата помпа. Нулите на помпите са към нулата на изхода на управлението.
На горелката и трябва "сух" контакт иначе рискуваш да търсиш ново управление. Това, за което се сещам в момента, че можеш да направиш набързо е да вържеш едно реле с бобина за 230VAC - бобината връзваш помпата (там дето си вързал термостата) и COM и съответно NO или NC контакти на релето ги връзваш към входа за сигнал от термостат на горелката. Така в момента в който си спре помпата ще се загасва. Бързо, лесно за изпълнение и евтинко - едно читаво реле с 230 волктова бобина е около 5лв.
Последна промяна от g.gushterov83 на нед ное 11, 2018 12:16 am, променено общо 1 път.
scivos - напреднал
съб ное 10, 2018 8:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб ное 10, 2018 8:07 pmscivos написа:
ср ное 07, 2018 9:40 pmandy_forresite написа:
Какъв е рекордът за най-много изгорено черно гориво без почистване на тези датчици?
Мерси на всички отговорили как да почистя датчиците за препълване :)
От есента на 2015та е в експлоатация, на зима по 5 тона слънчогледови пелети, за първи път ги чистя тези сензори.
Цитираш Анди от правилната страница.
Върни 2-3 страници, чети и ще разбереш!
Доста тонаж е превъртяла. Почна да дава грешка ли?
Започна на дава грешка за препълване, накрая изписа Х и дотам. Сега след почисването им е добре.
съб ное 10, 2018 9:29 pmscivos написа:
...
Започна на дава грешка за препълване, накрая изписа Х и дотам. Сега след почисването им е добре.
Е, дошло им е времето за почистване. Вече си в час.

Гущеров, новобранеца си е новобранец, без оглед неговата компетенция. Май си някъде на ръбъ, та да имаш понятие от "първа ръка"
Определение, ако ти трябва, можеш да потърсиш наоколо. Кефиш ма, ма няма ти звънна. Дерзай!
maxmaximoff - напреднал
съб ное 10, 2018 9:22 pmg.gushterov83 написа:
съб ное 10, 2018 8:14 pmТрифон П.Трифонов написа:
Гущеров, новобранец си и ни са ибавай!
Не знам какво е тук определението за "новобранец". Извинявам се на засегнатите! Брей че докачлив народ...
maxmaximoff написа:
Приемника на Салуса iT500RX (той е захранен с 220V независимо от горелката) изходите са независими. На COM (той е общ съм вързал фазата от управлението на горелката за помпите) На NO пускам фаза към едната помпа , а от другия NO пускам съответно за другата помпа. Нулите на помпите са към нулата на изхода на управлението.
На горелката и трябва "сух" контакт иначе рискуваш да търсиш ново управление. Това, за което се сещам в момента, че можеш да направиш набързо е да вържеш едно реле с бобина за 230VAC - бобината връзваш към изхода за помпата (там дето си вързал термостата) и COM и съответно NO или NC контакти на релето ги връзваш към входа за сигнал от термостат на горелката. Така в момента в който си спре помпата горелката ще се самозагасва. Бързо, лесно за изпълнение и евтинко - едно читаво реле с 230 волктова бобина е около 5лв.
Да и аз така си мисля, но може би трябва да са два бр. последователно. Иначе ще минава на Т веднага щом едната спре. аАдругия етаж? Може би трябва да се две последователни?
gnt69 - майстор
съб ное 10, 2018 11:16 pmmaxmaximoff написа:
Иначе ще минава на Т веднага щом едната спре. аАдругия етаж? Може би трябва да се две последователни?
Буфер ти трябва. Иначе пак ще пали и гаси постоянно, единия път за единия етаж, другия път за другия етаж. Само ако топлото е произведено и стои във буфера ще намалиш паленията. Вече на буфера можеш да закачиш двете помпи управлявани от стайните термостати, а буфера ще пали и гаси горелката когато падне температурата в него. :partyman:
съб ное 10, 2018 11:16 pmmaxmaximoff написа:
Да и аз така си мисля, но може би трябва да са два бр. последователно. Иначе ще минава на Т веднага щом едната спре. аАдругия етаж? Може би трябва да се две последователни?
Дам, така ще да е - две релета към двете помпи в схема "И", иначе ще закъсиш помпите.
filmatoplo - майстор
:) Правил съм го много пъти този ансамбъл -два термостата за два етажа да контролират съответно 2 помпи , примерно изключва единия термостат и спира етажната помпа но същевременно се прекъсва и паралелен сигнал към горелката , но нали другия етаж още не е изключил та горелката си работи , ако изключи и другия етаж -тогава горелката гасне тоест първо седи в изчакване .Ако двата етажа са дали сигнал стоп -то после се дава незавимо кой етаж ще сработи -горелката тръгва :wink: .Слагам релета допълнително за случая :wink: .
maxmaximoff - напреднал
И аз така го мисля.... С две контакторчета, като контактите им са вързани паралелно.
нед ное 11, 2018 9:22 ammaxmaximoff написа:
И аз така го мисля.... С две контакторчета, като контактите им са вързани паралелно.
Чак контактори е малко излишно, според мен, с това ще стане перфектно. Ползвал съм ги тези релета доста и работят стабилно, а и ти няма да консумираш нищо през контактите им, което ще ги остави в работоспособно състояние към 10 000 000 цикъла.
filmatoplo - майстор
Оня ден си купих от Викиват реле -220 волта бобинка с два контакта - нормално отворен и затворен с доставката 16 лв големина колкото Орех :lol: има и по евтини .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: