Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Показанията за разход с пелети няма как да са точни. Дори на газта не са точни. Там мери и въздуха, който никой не знае колко е. А тук, при пелетите, правя да подава по 1,2 кг на час за първа мощност, а разходът е 2 кг на час при положение че много рядко вдига на втора и за кратко. Така че това е много неточно и няма как да стане точно. Е, твоето е мега неточно :) Не знам защо.
g.gushterov83 - специалист
пет ное 09, 2018 9:21 pmmaxmaximoff написа:
Няма опция да се показват оборотите на ветилатора. Във всички менюта е в %.
Има, как да няма - виж снимката.
Прикачен файл:
IMG_20181027_205529.jpg

пет ное 09, 2018 9:21 pmmaxmaximoff написа:
Друго да споделя:
Теглих пелетите подавани от шнека 6минути 3,200кг х 10 = 32кг
Въведох стойностите 32кг/ч в управлението и забелязвам голям разход. От 9 сутринта до сега 27,6кг
Реално е изразходила не повече от 10кг
Къде бъркам?
Интересна работа! Имам достъп до четири такива горелки и показанието на всичките е близко до истината при правилно въведен капацитет на шнека. Реално през сървъра показва малко по-малък разход (под 10% разлика), като от Натутрела ми обясниха, че е заради закръглянето :? Но все пак е добър ориентир. Наистина бъркаш някъде, но към момента не мога да се сетя къде.
Трифон П.Трифонов написа:
Нещо калоричност не са ли въвежда в туй модерно управление?
Не, твърдо зададено е 5kWh/kg и така смята мощностите.
filmatoplo - майстор
:) Защо няма показания за оборотите се изясни :wink: ами защото на горелката няма датчик хол за оборотите на вентилатора и второ Натурелското цветно универсално не показва обороти ами само % изобразени на картинката :wink: .
g.gushterov83 - специалист
съб ное 10, 2018 2:05 pmfilmatoplo написа:
:) Защо няма показания за оборотите се изясни :wink: ами защото на горелката няма датчик хол за оборотите на вентилатора и второ Натурелското цветно универсално не показва обороти ами само % изобразени на картинката :wink: .
Нека всички дружно да обвиним Анди :-D :-D :-D
andy_forresite - майстор
Грейкооо, грейко ...
Когато горенето е факт и пелетите идват периодично на порции, единственото нещо, което прави горелката, е да духа. Става един вентилатор с паница, в която извират пелети. Нито шнека подрежда пелетите по определен начин, нито нищо. На духащата паница-вентилатор да махнат оборотите ... леле-леле. Абе направете го т`ва управление да си следи оборотите. Три степени са. Да бяха 34 разбирам да не им се разправя. На три мощности да си следи оборотите както ги е оставил клиента (или инсталатора) и да ги преследва. Хайде +-10 ... петнаЕсе оборота, голяма работа. Никой не иска да е супер точно. Само да следва промените в напрежението. Нищо повече. Трудното вече е направено. Разбирам че се продава и така, ама аре още малко мозък и още по-малко труд - да стане по-привлекателен продукта.
Вътрешни шнекове ли искате да продавате на хората? Ще им се скъсят спиралите ако падне въздуха и те не разбират и го оставят така, щото така преценил някой си. Или да се задейства защитата обратен огън и клиентът да си каже бреей, тц тц тц, кво нещо, добре че е таз защита че щях да са запаля... :partyman:
scivos - напреднал
ср ное 07, 2018 9:40 pmandy_forresite написа:
Какъв е рекордът за най-много изгорено черно гориво без почистване на тези датчици?
Мерси на всички отговорили как да почистя датчиците за препълване :)
От есента на 2015та е в експлоатация, на зима по 5 тона слънчогледови пелети, за първи път ги чистя тези сензори.
Шшшш алооооо, никой да ни закача Анди!
Гущеров, новобранец си и ни са ибавай! Позволено ти е само да помагаш и ръсиш правилни съвети у лево и десно.
Инак, скъсявам ви спиралити. Само мойта си седи дълга и кат нова.
съб ное 10, 2018 8:07 pmscivos написа:
ср ное 07, 2018 9:40 pmandy_forresite написа:
Какъв е рекордът за най-много изгорено черно гориво без почистване на тези датчици?
Мерси на всички отговорили как да почистя датчиците за препълване :)
От есента на 2015та е в експлоатация, на зима по 5 тона слънчогледови пелети, за първи път ги чистя тези сензори.
Цитираш Анди от правилната страница.
Върни 2-3 страници, чети и ще разбереш!
Доста тонаж е превъртяла. Почна да дава грешка ли?
maxmaximoff - напреднал
С Филмето говорихме по телефона и установихме за оборотите..... Няма датчик на вентилатора и т.н.т
Още една задачка закачка.
Вилата която отоплявам е на два етажа 120кв с алуминиеви глидери забравил съм точната бр. 30kw грейковци
Всеки етаж е отделна отоплявана зона. Зона 1 и Зона 2 със два щранга и различни помпи. Бойлер 300л със собствена помпа захранена от управлението на БГВ.
Използвам стаен термостат Salus iT500 + Salus IT300 с метода на свързване за две отоплителни зони. Ето схемата.
https://bg.salus-controls.eu/media/prod ... a3-web.pdf
Като съм свързал помпите за етажите съответно захранване използвам от управлението на горелката. Когато водата е над зададените градуси има напрежение и ако трябва топло за някой от етажите Салуса пуска.
Но по този метод горелката спира/тръгва по температура.
Как да направя така, че когато помпите не работят ,горелката да е в режим Т (спряна от входа на RT).
Приемника на Салуса iT500RX (той е захранен с 220V независимо от горелката) изходите са независими. На COM (той е общ съм вързал фазата от управлението на горелката за помпите) На NO пускам фаза към едната помпа , а от другия NO пускам съответно за другата помпа. Нулите на помпите са към нулата на изхода на управлението.
Неудобството, е че котела винаги държи 70градса (зададените от мен) И се получава така че го държа цял ден и нощ, когато е топло в етажите, и не се налага да качват помпите , той си пали и гасне за да има 70градуса.
:partyman: :partyman: :partyman:
Закачам са за темата, чи ми стана интиресна закачката на поредния ноф.
Белким научим нещо.
Ай сига са почна.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: