Според мен не, ама все пак да питам, защото се налага да се мисли отопление на стая на 1ви етаж в която няма възможност за печка, а на втория има камина с водна риза.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bucho
- специалист
31 мнения в "Възможно ли е радиаторите да са по-ниско от камината?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Никакъв проблем ако си с помпа!
jj77
- специалист
искам и аз да попитам: имам газов котел, помещения за отопление на 2 нива. Котела е разположен на 2-то ниво, като най-висока точка в системата. Общ брой на радиаторите е 5, като само 2 са на 2-то ниво и те са регулирани с кранчетата на студената вода.
котела има вградена помпа, която работи постоянно при включване на котела.
Проблема е, че радиаторите са хладни в долната половина, а горната им част е доста гореща. Свързани са последователно, диагонално.
благодаря на всички мнения.
котела има вградена помпа, която работи постоянно при включване на котела.
Проблема е, че радиаторите са хладни в долната половина, а горната им част е доста гореща. Свързани са последователно, диагонално.
благодаря на всички мнения.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Въздух.
илко илиев
- специалист
нее въздух.значи долните радиатори трябва да бъдат вързани всеки поотделно към водната риза с де тръби тоест топла и студена и гаранция че ще топли.правил съм го с 1,5метра денивелация но всеки радиатор си е сам за себе си
crez
- майстор
При цитираната диагноза става въпрос само за лошо обезвъздушаване.
Ако си на помпа обезвъздушаването ства при спряна помпа. Започваш от най ниската точка, дори и да има обезвъздушители аз отвивам леко тапата,след това пак пускаш помпата да повърти 3-4мин, спираш и отиваш на другия радиатор и така може да се наложи да ги обиколиш няколко пъти. Помпата се обезвъздушава, водната риза също. Постоянно наблюдавай нивото на течноста в разширителното казанче.
Ако си на помпа обезвъздушаването ства при спряна помпа. Започваш от най ниската точка, дори и да има обезвъздушители аз отвивам леко тапата,след това пак пускаш помпата да повърти 3-4мин, спираш и отиваш на другия радиатор и така може да се наложи да ги обиколиш няколко пъти. Помпата се обезвъздушава, водната риза също. Постоянно наблюдавай нивото на течноста в разширителното казанче.
илко илиев
- специалист
тези радиатори са свързани последователно и винаги ще имат въздух просто и трябва помпата да е на най малката степен.товае.може и да стане при теб но много трудно
jj77
- специалист
здравейте,
Проблема ми все още продължава. Понеже вградената помпа на газовия котел е на 2-то, по-високо ниво, аз сложих на топлата вода още 1 помпа на 1-то ниво преди радиаторите. При все това радиаторите са горещи горе, а надолу са хладки. На моменти всичко тръгва както трябва и се топля за минути.
След дълги проби на обезвъздушаване, изпразване на инсталацията и т.н., мога да определя проблема според мен във въздух някъде по тръбите на студената вода, който не мога да го изкарам. Т.Е. водата от радиаторите не може да стигне до котела (на 2-рото ниво). Определено не е въздух в радиаторите.
Ако можете ми помогнете, че вече 2-ра зима се мъча, а сега имам и бебе при това.
мерси
Проблема ми все още продължава. Понеже вградената помпа на газовия котел е на 2-то, по-високо ниво, аз сложих на топлата вода още 1 помпа на 1-то ниво преди радиаторите. При все това радиаторите са горещи горе, а надолу са хладки. На моменти всичко тръгва както трябва и се топля за минути.
След дълги проби на обезвъздушаване, изпразване на инсталацията и т.н., мога да определя проблема според мен във въздух някъде по тръбите на студената вода, който не мога да го изкарам. Т.Е. водата от радиаторите не може да стигне до котела (на 2-рото ниво). Определено не е въздух в радиаторите.
Ако можете ми помогнете, че вече 2-ра зима се мъча, а сега имам и бебе при това.
мерси
Тема "Възможно ли е радиаторите да са по-ниско от камината?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература