Здравейте! Искам да попитам за котел 4 секционен италиянски Sime 20,9кв.за 3-4 паленета с дърва букови целия се покри с конденз наподобяващ катран.Някъде във форума четох,че трябва да работи на 70 градуса.Имам термореле на изхода на котела за помпота.На колко градуса терморелето трябва да отваря помпата? Когато запаля котела и релето е на 50 гр. котела вдига първоначално окол 80гр. а релето не включва.Моля за помощ. Благодаря Ви предварително.
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
15 мнения в "Конденз в котела"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Осигури по-добър контакт на осезателя на релето със изходящата тръба. Ако пак не става, значи нещо релето не го бива. Всъщност не е толкова важно какво показва, а важното е да изключва малко преди кипване. Поиграй си малко да го настроиш
Takezo Sensey
- модератор
Ako...за "закачени" повече мощности(радиатори) от това което може да поеме котела - ще хваща конденз , катран. 

takezo написа:Ako...за "закачени" повече мощности(радиатори) от това което може да поеме котела - ще хваща конденз , катран.Към котела са прикачени 47 глидера х Н600 + лира и бойлер 100 литров.Котела е 20,9 Кв. мисля,че не натоварен котела апартамента ми е 76 кв.м. с PVC дограма и вътрешна изолация 2 см.
donnna
- специалист
нема се плашиш!!! консуматорите ти са 10 -11 киловата, имаш резервна мощност, сичко ти е 6 точки. аз съм със същата марка само че 39,5кВ. - 8 секции....
релето ми е настроено на 43-4 градуса /сиво пластмасово е от 23 лв. - каква марка - не знам / включва към 70-2 градуса. твойто като включва вече сигурно чуваш водата как ври
неа се плашиш - изпробван е котела на 120 градуса - държи
п.п. приеми катрана като нещо нормално! честито за придобивката!
релето ми е настроено на 43-4 градуса /сиво пластмасово е от 23 лв. - каква марка - не знам / включва към 70-2 градуса. твойто като включва вече сигурно чуваш водата как ври

п.п. приеми катрана като нещо нормално! честито за придобивката!
Takezo Sensey
- модератор
van40 написа:Към котела са прикачени 47 глидера х Н600 + лира и бойлер 100 литров.Котела е 20,9 Кв. мисля,че не натоварен котела апартамента ми е 76 кв.м. с PVC дограма и вътрешна изолация 2 см.[/quotetakezo написа:Ako...за "закачени" повече мощности(радиатори) от това което може да поеме котела - ще хваща конденз , катран.
По груби сметки , 47 глидера са 11 570 вата ...+ боилер 6 000 вата = 17 570 = 17.5 квт.....
Котел , 20.6 х 0.8 (80 % КПД) = 16.48 квт.
Е сега , е ли е претоварен или не е ..

tinalex
- специалист
van40 написа:Здравейте! Искам да попитам за котел 4 секционен италиянски Sime 20,9кв.за 3-4 паленета с дърва букови целия се покри с конденз наподобяващ катран.Някъде във форума четох,че трябва да работи на 70 градуса.Имам термореле на изхода на котела за помпота.На колко градуса терморелето трябва да отваря помпата? Когато запаля котела и релето е на 50 гр. котела вдига първоначално окол 80гр. а релето не включва.Моля за помощ. Благодаря Ви предварително.Моя също се покри при първите паления.След това сложих термореле и го ностроих на 65 градуса.Смолата изчезна.Просто си настрой терморелето.Моя също е претоварен с мощности.
tinalex написа:Става въпрос за термореле от сивите.Като е настроено на 65 градуса като отвори помпата часовника за температурата на котела и той ли показва 65 гр. или е различно?van40 написа:Здравейте! Искам да попитам за котел 4 секционен италиянски Sime 20,9кв.за 3-4 паленета с дърва букови целия се покри с конденз наподобяващ катран.Някъде във форума четох,че трябва да работи на 70 градуса.Имам термореле на изхода на котела за помпота.На колко градуса терморелето трябва да отваря помпата? Когато запаля котела и релето е на 50 гр. котела вдига първоначално окол 80гр. а релето не включва.Моля за помощ. Благодаря Ви предварително.Моя също се покри при първите паления.След това сложих термореле и го ностроих на 65 градуса.Смолата изчезна.Просто си настрой терморелето.Моя също е претоварен с мощности.
takezo написа:По тези сметки излиза,че 1 глидер Н600 се равнява на 247вт. а тук пишат,че при температура 90гр.на водата е 190вт.кое е правилното 247 или 190?van40 написа:takezo написа:Ako...за "закачени" повече мощности(радиатори) от това което може да поеме котела - ще хваща конденз , катран.Към котела са прикачени 47 глидера х Н600 + лира и бойлер 100 литров.Котела е 20,9 Кв. мисля,че не натоварен котела апартамента ми е 76 кв.м. с PVC дограма и вътрешна изолация 2 см.[/quote
По груби сметки , 47 глидера са 11 570 вата ...+ боилер 6 000 вата = 17 570 = 17.5 квт.....
Котел , 20.6 х 0.8 (80 % КПД) = 16.48 квт.
Е сега , е ли е претоварен или не е ..
donnna
- специалист
takezo нещо се е престарал в сметките... 1 глидер 60 см. го дават от 190 до 197 вата... серпентината в бойлера я дават мах 3 кВ....
сега... има мноо голяма разлика дали с тоя котел отопляваш стаи с южно изложение, ПВС дограма и изолация през октомври месец с донбаски въглища или стаи северно изложение кофти дограма без изолация февруари с дърва - нали????
п.п. нема се пуашиш - сичко ти е 6 точки!!!
сега... има мноо голяма разлика дали с тоя котел отопляваш стаи с южно изложение, ПВС дограма и изолация през октомври месец с донбаски въглища или стаи северно изложение кофти дограма без изолация февруари с дърва - нали????
п.п. нема се пуашиш - сичко ти е 6 точки!!!
- 1
- 2
Тема "Конденз в котела" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература