Колеги имам следният проблем, наложи ми се да правя основен ремонт без подготовка и здраво се изръсих с пари, радиаторите който искам да смяням са старите панелни, на тавана намерих чисто нови чугунени радиатори, и реших да спестя 700 лв за нови алуминиеви, като ги сложа. С нормално парно отопление към топлофикация софия съм. Майстора почна да ми обяснява как чугунените не ставали, не можели да топлят и т.н. кара ме да си купя алуминиеви от някакъв негов човек по евтино(предполагам че е прав и наистина алуминият е по добър вариянт, но не мога да отделя точно сега такава сума).
Та проблемите ми са 2 :
1. Наистина ли ще умрем от студ въпреки топлоизолацията и новата дограма, и толкова голяма ли е разликата между двата радиатора
2. Какво трябва да се направи за да може да се свалят старите радиатори(да се източи парното от абонатаната или нещо друго) защото майстора като реших да не купувам от неговият човек радиатори взе да ми вдига ценат за монтажа, с разни такива обяснения, както и да ми иска повече пари защото чугуна се мнтирал по трудно- така че с какво да закача чугунените радиатори ако остана с тях?
Мерси на отзовалите се предварително
Та проблемите ми са 2 :
1. Наистина ли ще умрем от студ въпреки топлоизолацията и новата дограма, и толкова голяма ли е разликата между двата радиатора
2. Какво трябва да се направи за да може да се свалят старите радиатори(да се източи парното от абонатаната или нещо друго) защото майстора като реших да не купувам от неговият човек радиатори взе да ми вдига ценат за монтажа, с разни такива обяснения, както и да ми иска повече пари защото чугуна се мнтирал по трудно- така че с какво да закача чугунените радиатори ако остана с тях?
Мерси на отзовалите се предварително