Най - вълнуващия въпрос зимно време.
neznaiko - помощник
пон окт 18, 2021 3:25 pmLazarGanev написа:
Слънчогледовите ще се отпушат след първи ноември, от новия слънчоглед. Досега не е било никога да не остане от старата реколта, винаги са се застъпвали. Миналата година нямаше слънчоглед, купуваха скъп внос, семето стана скъпо, не върви и оттам нямаше достатъчно люспа. Сега докато се звърти колелото с новата реколта, да се натрупа достатъчно люспа отпадък, се бавят пелетите. Но си мисля, че там няма много да се бавят, защото при този глад, който започне да бълва първи количества, той ще спечели повече, защото после цените ще се успокоят надолу. Всеки има интерес да си продаде отпадъка на по-висока цена и при глад на пазара.
Много си прав,в този бизнес съм.Само,че като гледам до нова година няма да има оправия.
kalin72 - майстор
Тоест, да изчакам след нова година, за да дозаредя 1 пале слънчогледови Керпи. Че ми се досвидяха 280 лева преди месец....
LazarGanev - "Велик майстор"
пон окт 18, 2021 8:50 pmneznaiko написа:
Само,че като гледам до нова година няма да има оправия.
Да, така е, затова и на друго място писах - хората да купуват по 1-2 палета, а не по 7-8, за да се успокоят по-бързо нещата
MamaMy - майстор
Проблем е и високата цена на олиото. Със сигурност продажбите са намалели в пъти. Съдя по мен. Като видях цените на хубавото олио и вече си пържа яйца в зехтин. Дори се замислих, че имам една кутия свинска мас в хладилника и ако не е гранясала ще ме прощават производителите на слънчогледово олио. За измамниците дето пробутват рапично въобще не ми се говори. Да се задавят с него дано!
prascho - майстор
В САЩ има празни щандове по магазините защото няма работници по пристанищата да разтоварват корабите (задължината ваксинация провокира работещите да се сбогуват с работното си място). Подготвенили сте да видите празни щандове у нас?
batpetio - напреднал
Добър вечер,първо аз да кажа и към спора яйцето или кокошката....kalin72 за шлаката те питам от какво се получава ...от ПЯСЪКА,КВАРЦЦЦЦ-КЪДЕ Е ТОЙ В КОРАТА В ДЪРВОТО В СТЪРГОТИНАТА КОГАТО ГО РЕЖАТ В БАЗИТЕ Е В ПРОЦЕНТИ ПОВЕЧЕ ,МАЙСТОР СЕ ИМЕНУВАШ БЕ МОМЧЕ МИСЛИ ПОСЛЕ ГОВОРИ,В ДЪРВОТО ИМА ,В ЖИЛИТЕ ВАЖНО Е КОГА Е ОТСЯКАНО НА ПРОЛЕТ ИЛИ КЪСНА ЕСЕН...НАУКА Е ТОВА МОМЧЕ..ЗАЩО ЛИ ВСИЧКИ ТЪРСЯТ БЯЛ БОР ИЛИ БУК..МИСЛИ.ЖОКЕР ЩЕ ТИ ДАМ .НАЙ КАЛОРИЧНИЯ ПЕЛЕТ СТАВА ОТ ГАБЪР ЗАПОМНИ НО НИКОЙ НЕ ГО ПРАВИ ЗАЩО ЛИ ...ПЛАМЪКА Е СИН КЪМ ЖЪЛТ И ДОЗИТЕ СА В 20-30 %ПО МАЛКИ КЪМ ГОРЕЛКАТА,В БАЗАТА ИМАМ СИГУРНО КЪМ 20 ТОНА СТЪРГОТИНИ НО НЕ ВДИГАМ ШАЛТЕРА ПО СТРАШНИ СА ОТ ШКУРКА МЛАДЕЖО.НО ИСТИНАТА Е ЧЕ ЕНЕРГИНАТА И ДЪРВЕНАТА МАФИЯ НИ РАЗГОНИХА ФАМИЛИЯТА,ДНЕС ПОЛУЧИХ АНЕКС ПО ЕМЕЙЛ ЗА ТОК 50СТ. БЕЗ ДДС,БЕЗ ТАКСА ОБЩЕСТВО,БЕЗ ПРЕНОС И ОЩЕ НЕ ЗНАМ КОЛКО БЕЗЗЗ....А ДА НЕ ЗАБРАВЯ И GANEV ИМАШЕ И ЕДИН FILMA, ПРЕДИ 4-5ГОДИНИ ИМАХМЕ ЗАКАЧА ЗА ЕДНА ГОРЕЛКА ПЪРВАТА И ВЕЧЕ ИМАМ ОЩЕ ДВЕ,(НА ЕДНАТА ПЛАТКАТА ЩЕ ПЪТУВА ЗА ВАРНА ЗА РЕМОНТ ,НЕЩО СЕ БЪГНА ОТ КАЧЕСТВЕНИЯТ ТОК,НО ТОВА Е ...БГ ОЛЕЛЕЕЕ,ТАКА ОТНЕСОХ СЕ В НЕДЯЛА АКО НЕ МИ МИНЕ КОТКА ПЪТ ЩЕ КАЧА КЛИПЧЕ КАКВО ГОРА,В МОМЕНТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГАНЕВ И ФИЛМА ..МАКАР ЧЕ МЕ ИЗНЕРВИХА И АМБИЦИРАХА ТОГАВА ДА ЧЕТА И МИСЛЯ МАЛКО ПОВЕЧЕ..ЛЕКА ДА ВИ Е ВЕЧЕРТА ТОПЛО ДА ВИ Е ПРЕЗ НОЩА... [-(
шоп - майстор
пон окт 18, 2021 11:59 pmbatpetio написа:
ДНЕС ПОЛУЧИХ АНЕКС ПО ЕМЕЙЛ ЗА ТОК 50СТ. БЕЗ ДДС,БЕЗ ТАКСА ОБЩЕСТВО,БЕЗ ПРЕНОС И ОЩЕ НЕ ЗНАМ КОЛКО БЕЗЗЗ....
Без да съм правил никакви сметки, че то фирмите да минават на LPG или дизелни когенератори.
И светло и топло. Без такси и монополи. Само ДДС и акциз на горивото:-)
Може да не е по-евтино, но не наливаш вода в мелничката на монопола.

Между другото това е една нова и голяма тенденция в Русия и в руския форум. Там досега го правеха единствено хора с автономно захранване, но с въвеждането на социални лимити на енерготарифите за много хора евтиният им ( досега ) ток стана непосилен.
Здравейте. Взех си пелетни камина Грейко Бижу 16KW. До колкото ме запознаха, настройките са направени, водата да загрява до 75• и чак тогава да изгася прелетната камина. :? Понеже апартамента ми е малък и се получава доста често да гасне и пали, което миля, че ми вдига доста разхода поради количеството пелети, което пуска шнека при запалването. От сервиза ми обясниха, че не могат да настроят водата на по малки градуси заради изискванията на производителя. Предложиха ми да ми монтират стаен термостат. Ако някой има такава камина, би ли споделил при него на какви градуси на водата и помпата са му настрпйките и има ли смисъл от този стаен термостат. Благодаря на всички предварително! :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Много правилно са ти отговорили. Това е най-правилното решение в твоя случай
ср окт 27, 2021 8:28 pmLazarGanev написа:
Много правилно са ти отговорили. Това е най-правилното решение в твоя случай
А защо на доста места пишат, че при тях е настроена помпата да се пуска на по малки градуси на водата и водата да загрява например на 60• :?

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: