• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genzlat - специалист
Здарвейте,-

търсачката ме прати на" Млечния път" нужно ми е всичко изкоментирано за " АТМОС", пиролизни процеси, обикновени инсталаций и пр.
Ако всеки закачи Линк на неговата си тема, мисля да се получи,
А дано.....
:-D
filmatoplo - майстор
какво те интересува за Атмос, питай конкретно.
genzlat - специалист
:? .....ми, мислех да спретна една темичка, да се ПОХВАЛЯ с нашия Атмос-мисля, догодина прави 10 години отоплителната ни "система".....тази есен ,здравословно, стана трудно слизането ми до мазето,което пък доведе до повече свободно време пред компа- и така случайно попадайки на такива теми с прискърбие установих че, практически ние нямаме отопление,а една луксозна и скъпа МЪКА!!!!!

Тайничко вътре в мене си се надявам да помогнете да оправим малко тази бакия, тази тема за мое НАЗИДАНИЕ да послужи на други като мен, че с един котел, две тръби и няколко глидера добро отопление не се прави.................

Поздрави
filmatoplo - майстор
Atmos.cz тук има доста схеми за свързване, но са скъпи за изпълнение.
genzlat - специалист
Филма, за пореден път ти Благодаря за вниманието! Да запознат съм със схемите, но и в най розовите си сънища, не мога да мечтая за тях :-D Злото е сторено,няма на кой да се държи сметка, остава да се поправи това което е възможно.
Всъщност все още смятам че , системата не е лоша и си върши добре работата- но като поизчетох малко форума за отопление, разбрах да може малко да се оптимизира , механизира и обезопаси за повече конфорт например.

Системата: котел АТМОС DC22S в мазето, две поцинковани тръби по цол мисля, около 15м щтрангове външно стигат до втория етаж и колекторите. От тях с бяло фи 18мм , различни дължини , се захранват 75ал. глидери Н600 +80л бойлер БГВ с правена серпентина. РС-бутилка за въздух от камион, подвързана на топлия колектор,качена на тавана.

В студени дни,системата е :supz: ,за разлика от по-топли- комина не е добър и според предписанията, голями топлинни загуби. къщата не е мазана отвън, камо ли пък да има изолация. В така описаната реалност 24*не са особен проблем за котела!

Поувлякох се малко
може и снимки при нужда
шоп - майстор
genzlat, според доста колеги тук отоплението с пиролизен котел е най-икономичното възможно ( лично мое мнение че има и по-евтино-но това няма значение)

Съвета ми е преди да наливате пари за каквато и да била промяна в отоплителната система изолирайте къщата.

10 години сте карали така, ще изкарате и още, но изолацията се изплаща и после носи положителен ефект.

Няма как да искате ефективно отопление при не измазана външно къща.
genzlat - специалист
Колега шоп,отдавна сме узряли по този въпрос, НО за момента това са реалностите! Не търся по ефективно отопление, дори в този миг термометъра наближава 30гр и удря в главата, а жената трепери от студ / на нея и през Август и е студено/!

Иде за други неща реч-козметичен ъпдейт или поставянето на сбърканата арматура на правилното място или ако е грешна да бъде оправена.

ПС- по горе забравих да кажа: помпата е ВИЛО 25/6, което не знам какво значи- бай-пас на котела с клапан на Херц

Благодаря
Svezar - специалист
genzlat написа:
къщата не е мазана отвън, камо ли пък да има изолация.... дори в този миг термометъра наближава 30гр и удря в главата, а жената трепери от студ
Това нещо при температури от 0 надолу може да се постигне само ако евентуално си се уредил с мини ядрен реактор от бракувана руска подводница :-D
genzlat - специалист
Ами то АТМОС 22Киловата за около 100 квадрата си е направо миниядрен реактор :-D като прегрее цялата сграда се тресе като при земетръс и съседите на двора по пижама :mrgreen:

Така стигаме до същината на проблемите, този мислех да го оставя последен/ за прегряването/, но може и да няма значение редът. Не искам повече да се случва това с тресенето на зградата, иначе когато започне да прегрева РС бълбука като картечница и е сигнал да включа два малки допълнителни радиатора, ако това не сработи бързо,отварям проззорци и тичам в мазето да пускам охладителния контур на котела :shock: Никъде не съм казал, че у нас е винаги 30гр.,проблема е цикличността: ту е много топло, ту недостатъчно, което си е страшен дискомфорт,да не говорим за страхът,повечето разбират за какво говоря! Все повече го ползуваме като обикновена печка и пак топли, но не е същото, да си бях взел готварска печка с водна риза, ама тогава тук нямаше такива!
Дано съм се изразил изчерпателно и най-вече разбираемо :?
шоп - майстор
Последният ти пост трябваше да ти е първи.

Отговора на проблема ти се нарича буфер
  • 1
  • 2

Тема "АТМОС ПРЕПРАТКИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: