• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте преди една седмица си пуснах камината с водна риза обаче имам проблем с обезвъздушаването на водната риза или и аз незнам вече дали е точно там проблема.Направил съм три варианта на схеми аз в момента съм на първи вариант и мисля да я преправям но незнам дали това е правилното решение и кой от вариянтите да избера.Проблема е че винаги при палене до 60гр.работи перфектно но от 70 до 80гр. започва едно леко тракане все едно ще завира след 15 минути горене отихва и дотам.Но ме притеснява че има въздух във водната риза и немога да го изкарам.Моля за компетентното ви мнение къде ми е грешката и по коя от схемите да я преправям ако се налага.Благодаря предварително.

Прикачен файл

1 вар н.jpg
1 вар н.jpg (33.02 KиБ) Видяна 10369 пъти
Kiril Petrov написа:
Здравейте преди една седмица си пуснах камината с водна риза обаче имам проблем с обезвъздушаването на водната риза или и аз незнам вече дали е точно там проблема.Направил съм три варианта на схеми аз в момента съм на първи вариант и мисля да я преправям но незнам дали това е правилното решение и кой от вариянтите да избера.Проблема е че винаги при палене до 60гр.работи перфектно но от 70 до 80гр. започва едно леко тракане все едно ще завира след 15 минути горене отихва и дотам.Но ме притеснява че има въздух във водната риза и немога да го изкарам.Моля за компетентното ви мнение къде ми е грешката и по коя от схемите да я преправям ако се налага.Благодаря предварително.

Прикачен файл

3 вариант.jpg
3 вариант.jpg (24.88 KиБ) Видяна 10343 пъти

Прикачен файл

2 вар н.jpg
2 вар н.jpg (22.42 KиБ) Видяна 10363 пъти
Последна промяна от Kiril Petrov на пон ное 22, 2010 7:31 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo написа:
Вариант 2 .
много си бърз не бях качил трети вариант какво ще кажеш за него.А дали изобщо според тебе вренето в ризата е от начина на свързване схема 1.Мене ме съмнавя че е спада на изходящата тръба надоло веднага след ризата и за това немога да я обезвъздуша но не съм сигурен и за това се допитах до вас.Благодаря отново.А и друго да попитам вярно ли че автоматичните обезвъздушители не действат при отворена система
filmatoplo - майстор
И вариант 3 става ,но ако водния стълб е нисък може да започне една циркулация постоянна в съда :? случи ми се веднъж .За автоматичните -вярно не могат добре да затворят -моите са такива и текът ако не им завия тапичката , тоест сега играят ръчни. :wink: За вренето -веднъж купих камина с много тръби 3/4 наредени над пламъка в горивната камера - и винаги тая камина издаваше такива шумове понеже водата в тръбите завира .оправи се като нагласих помпата да работи по рано още на 35-40 градуса , при това положение на изхода на камината е 40 гр но в тръбите в това време вече е над 60 градуса разбирашли :wink: и ако реално чакаш до 60 гр то в тръбите е над 80 и ври .
filmatoplo написа:
И вариант 3 става ,но ако водния стълб е нисък може да започне една циркулация постоянна в съда :? случи ми се веднъж .За автоматичните -вярно не могат добре да затворят -моите са такива и текът ако не им завия тапичката , тоест сега играят ръчни. :wink:
При мене помпата не е с термостат и работи непрекъснато а и освен във водната риза да се чува този шум другаде никъде го няма.Вчера ме посъветваха да вдигна обезвъздушителя зад водната риза по нависоко 20/30 см.Ще има ли резултат ако го направя или няма смисъл п-добре да преправя системата.Незнам и аз вече за една седмица направо се отчаях какви ли не варианти какво ли не чудо и ако не стане ще я зарязвам и ако ще да завира ако ще и друго да прави нз вече.
PCL82 - майстор
При камините Прити например има един воден език над пламъка. Той свързва горните части на двете странични водни ризи. Тъй като изводите на камината са точно посредата отзад ми се струва, че това изпълнение с езика е конструктивна недомислица!

Поради симетрията, наляганията от двете страни на езика ще са еднакви и няма какво да кара водата през него да циркулира. Ако изводите бяха заварени диагонално- единият горе ляво а другият долу дясно ще се създаде циркулация и през езика и би трябвало да няма завирания. На камините в каталога на Ерато изводите са диагонални.
PCL82 написа:
При камините Прити например има един воден език над пламъка. Той свързва горните части на двете странични водни ризи. Тъй като изводите на камината са точно посредата отзад ми се струва, че това изпълнение с езика е конструктивна недомислица!

Поради симетрията, наляганията от двете страни на езика ще са еднакви и няма какво да кара водата през него да циркулира. Ако изводите бяха заварени диагонално- единият горе ляво а другият долу дясно ще се създаде циркулация и през езика и би трябвало да няма завирания. На камините в каталога на Ерато изводите са диагонални.
Много си прав.Моята не е Прити купена е от Камини център и е точно така както го обясняваш изводите не са диагонални а са един под друг и го имам този воден език кажи ми сега как да разреша проблема и дали мога да го разреша изобщо.
Bobivan - специалист
Камините "Прити " си работят перфектно...напук на теорията ти....
lz1add - специалист
Много я форсираш с разпалването камината....трябва по-кротко! Това не е оджак! Вариант 2 е за препоръчване пред сегашния ти.
Относно начина на изработка на камината ти,нямам отзиви. Още при производството се създават условия за равномерно обтичане на всички повърхности на водната риза.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с водната риза на камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: