Здравейте искам да си слагам климатик в стаята (да уточня студент съм(задочно) и си работя, но не искам да тежа на наще
) Значи стаята ми е с южно изложение, дограмата е PVC 6 камертна, имам 1 външна стена която съм и сложил вътрешна изолация фибран 3см, тавана ми е "кара таван"- така казаха майсторите и между гредите съм сложил 10см вата, тва лято си купя още да е направя 20см ,квадратурата е 11м2, а кубатурата 30м3.Значи климатика ще го ползвам за отопление главно през зимата, четах три денонощия и се спрях наSAMSUNG AQV-09NSA и SAMSUNG AQV-09FC .Работата е че са от техномаркет, значи чух много противпречиви мнения за самсунг и за техномаркет, но не искам мидеа или осака, но специално тези модели ги гледах в няколко фирми в Пазарджик и Пловдив и същите са 100лв по скъпи, без монтажа(аз съм от Пещера).Искам някой който има впечатления от самсунг и е пазарувал от техномаркет да ми каже неговото мнение и за тази кубатура 9-ка дали ще ми върши работа тоест аз гледам искам климатика да е малко по мощен, за да не работи постоянно.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Norek1
- специалист
46 мнения в "Относно климатик"
Norek1
- специалист
Еми възнамерявам да дам до 800лв с монтажа, тоя с монтажа ми искат 820лв и става.Аз искам да е по мощен, за да може да сгрява помещението по барзо, от там по малко да работи, по малко да консумира
.Вярно ли е че много не съм запознат, че климатика като се пусне консумира много, специално за тоя продавачката ми обясняваше, че консумирал по 2,7кKW в началото, брей гледах гледах и никаде не видях тва ама тя се обърка май с BTU 13150(2700-15500)
EDI
- майстор
Тя, жената явно не е наясно.Максималната консумация на модела е към 1,4 КВ.При старт на инверторите, компресора винаги се развърта на пълна мощност отначало, докато темперира помещението, след което плавно сваля консумацията и когато изравни температурите, започва само да поддържа.От значение са топлинните загуби, не толкова мощността и консумацията.За съответното помещение следва да се определя машина със съответна мощност.При 12-ицата минималното топлоотдаване е 1,3 КВ, което значи, че когато в по-топлите дни температурите са по-високи, машината ще включва и изключва по-често.Това донякъде също вдига консумацията, но влияе и на комфорта.9-тката е с минимално топлоотдаване 700 вата и ще работи по-равномерно и е съвсем достатъчна за помещението ти.Ще имаш по около 86 вата на кубик площ, което е абсолютно достатъчно.12-цата е прекарено мощна. http://www.altoklima.com/snimki/652/2.pdf ето ти един каталог да видиш малко данни.
Norek1
- специалист
Да прав си за 9-ката е ся набързо разгледах каталога, че трябва да ходя на работа, чудех се защотото разликата в цента е 80лв 9ката-740лв, 12-та-820лв ама ще видя тъй като и др неща ще правя(прекарване на ток, шпакловка стени, таван, паркет) пък и да видим дали в банките ще искат да ми дадат заем, че съм на 21 
Тема "Относно климатик" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература