Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Norek1 - специалист
Здравейте искам да си слагам климатик в стаята (да уточня студент съм(задочно) и си работя, но не искам да тежа на наще :)) Значи стаята ми е с южно изложение, дограмата е PVC 6 камертна, имам 1 външна стена която съм и сложил вътрешна изолация фибран 3см, тавана ми е "кара таван"- така казаха майсторите и между гредите съм сложил 10см вата, тва лято си купя още да е направя 20см ,квадратурата е 11м2, а кубатурата 30м3.Значи климатика ще го ползвам за отопление главно през зимата, четах три денонощия и се спрях наSAMSUNG AQV-09NSA и SAMSUNG AQV-09FC .Работата е че са от техномаркет, значи чух много противпречиви мнения за самсунг и за техномаркет, но не искам мидеа или осака, но специално тези модели ги гледах в няколко фирми в Пазарджик и Пловдив и същите са 100лв по скъпи, без монтажа(аз съм от Пещера).Искам някой който има впечатления от самсунг и е пазарувал от техномаркет да ми каже неговото мнение и за тази кубатура 9-ка дали ще ми върши работа тоест аз гледам искам климатика да е малко по мощен, за да не работи постоянно.
dundurma - специалист
по-добре мидеа или осака,отколкото самсунг
EDI - майстор
На теб ти трябват до около 2,5 - 3 Кв номинал.Не вземай САМСУНГ, вземи си една конвенционална МИДЕЯ 12-ка.Те са между 3,5 - 3,8 на отопление.
Norek1 - специалист
Тъкмо бях да провера в нащо градче какво предлагат :) предложиха ми Midea MSG-12HRDN1 инвентор какво ще кажете за него?
EDI - майстор
Добра е машината, малко голяма ти идва, 9-ката ти стига, понеже е инвертор.Я кажи колко ти е бюджета.
Norek1 - специалист
Еми възнамерявам да дам до 800лв с монтажа, тоя с монтажа ми искат 820лв и става.Аз искам да е по мощен, за да може да сгрява помещението по барзо, от там по малко да работи, по малко да консумира :).Вярно ли е че много не съм запознат, че климатика като се пусне консумира много, специално за тоя продавачката ми обясняваше, че консумирал по 2,7кKW в началото, брей гледах гледах и никаде не видях тва ама тя се обърка май с BTU 13150(2700-15500)
EDI - майстор
Тя, жената явно не е наясно.Максималната консумация на модела е към 1,4 КВ.При старт на инверторите, компресора винаги се развърта на пълна мощност отначало, докато темперира помещението, след което плавно сваля консумацията и когато изравни температурите, започва само да поддържа.От значение са топлинните загуби, не толкова мощността и консумацията.За съответното помещение следва да се определя машина със съответна мощност.При 12-ицата минималното топлоотдаване е 1,3 КВ, което значи, че когато в по-топлите дни температурите са по-високи, машината ще включва и изключва по-често.Това донякъде също вдига консумацията, но влияе и на комфорта.9-тката е с минимално топлоотдаване 700 вата и ще работи по-равномерно и е съвсем достатъчна за помещението ти.Ще имаш по около 86 вата на кубик площ, което е абсолютно достатъчно.12-цата е прекарено мощна. http://www.altoklima.com/snimki/652/2.pdf ето ти един каталог да видиш малко данни.
Norek1 - специалист
Мерси EDI помогна много, нямах много доверие на мидея и осака и повече клонях към самсунг ама бях чувал негативни отзиви и затова попитах тука, защотот мицубиши,панасоник ит.н. хубавите марки ми идват скъпички
EDI - майстор
ОСАКА го остави изобщо.Вземи си МИДЕЙКАТА, ще ти върши много ддобра работа и със сервиза и частите работите са добре.
Norek1 - специалист
Да прав си за 9-ката е ся набързо разгледах каталога, че трябва да ходя на работа, чудех се защотото разликата в цента е 80лв 9ката-740лв, 12-та-820лв ама ще видя тъй като и др неща ще правя(прекарване на ток, шпакловка стени, таван, паркет) пък и да видим дали в банките ще искат да ми дадат заем, че съм на 21 :)

Тема "Относно климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: