С триста зора успях да го хвана за да му дам 2800 капаро и да почне да ми прави системата. Излишно е да споменавам че първия уговорен ден за монтаж го пропусна и след дълга и мъчителна седмица на очакване се появи с необходимата техника и отбор юнаци строени за обучение. Та подчертавам, ТП не я монтира той а негови момчета които явно се учеха на работа върху моя чисто нов Daikin 71GV. След 3 дена въртене успяха да монтират и запуснат системата. Какво беше изненадването ми когато за първия пълен отоплителен месец ми дойде сметка 200 лв. можете да си представите (по думите на Ванко "това повече от 100 лева няма да харчи на месец"); втория месец пак толко +10лв; третия, който вече реално застудя - 360лв Само да спомена и факта че преди това се топлих с убиец на киловати Галан 9кВ и при него най-високата ми сметка беше 530лв. По груби сметки с COP 3 (Ванко се кълне че хваща 4-ри) тази система трябва да ми изхарчи максимум 180 лева ако го сравняваме с Галана, което е таман 2 по-малко от сметката ми за Декември.
От всичко казано до тук може би и Вие ще стигнете до извода, че нещо не е наред. По пътя на здравата логика би трябвало човека дето е взел парите да си го оправи. По този повод вече 2 месеца се опитвам да го прикоткам да дойде в къщи, ама ниц, не кълве. Лошото е че и компресора вече почна да вие на умряло и сигурно ще предаде богу дух, но Ванко не може да намери 2 часа от три месеца за да си провери/оправи кашите забъркани от НЕГОВИТЕ момчета.
Вие си правете заключенията а за мен остава да довърша работата на Ванко и то бързо преди да е изгорял компресора и да трябва да го съдя за гаранция.
Та сега на въпроса, къде може да е проблема?
Данни:
Т на водата към радиаторите 40-42 градуса максимум, повече не може да направи, но по принцип не е и необходимо
Т на водата влизаща в топлообменника - 4 градуса по-малко от излизащата.
Т на фреона на входа на ТО - 46
Т на фреона на изхода на ТО - 42
Машината работи почти постоянно с консумация около 7-8 ампера.
Прави ми впечтление, че през ноща температурата пада с около 5-6 градуса и в къщата определено си става студенко, но в този момент ако му шибна копчето Powerful (принудително работи 20мин. на пълна мощност) загрява за нула време. Това ме навежда на мисълта, че машината има капацитет, но нещо из управлението и куца или не е напълнена правилно.
Всички мнения и предложения са добре дошли!!!
Благодаря предварително!
Поздрави,
Димо
От всичко казано до тук може би и Вие ще стигнете до извода, че нещо не е наред. По пътя на здравата логика би трябвало човека дето е взел парите да си го оправи. По този повод вече 2 месеца се опитвам да го прикоткам да дойде в къщи, ама ниц, не кълве. Лошото е че и компресора вече почна да вие на умряло и сигурно ще предаде богу дух, но Ванко не може да намери 2 часа от три месеца за да си провери/оправи кашите забъркани от НЕГОВИТЕ момчета.
Вие си правете заключенията а за мен остава да довърша работата на Ванко и то бързо преди да е изгорял компресора и да трябва да го съдя за гаранция.
Та сега на въпроса, къде може да е проблема?
Данни:
Т на водата към радиаторите 40-42 градуса максимум, повече не може да направи, но по принцип не е и необходимо
Т на водата влизаща в топлообменника - 4 градуса по-малко от излизащата.
Т на фреона на входа на ТО - 46
Т на фреона на изхода на ТО - 42
Машината работи почти постоянно с консумация около 7-8 ампера.
Прави ми впечтление, че през ноща температурата пада с около 5-6 градуса и в къщата определено си става студенко, но в този момент ако му шибна копчето Powerful (принудително работи 20мин. на пълна мощност) загрява за нула време. Това ме навежда на мисълта, че машината има капацитет, но нещо из управлението и куца или не е напълнена правилно.
Всички мнения и предложения са добре дошли!!!
Благодаря предварително!
Поздрави,
Димо