Здравейте, реших да се включа и аз във темата понеже съм изправен пред дилема, имам намерение да си построя котелно помещение непосредствено зад къщата, теренът ми е под наклон и ще съм на около метър под нивото на първия етаж, правех си сметка през стената да се включа в комин който е вътре в сградата на около 1.8 м. Въпросът ми е дали има възможност тази идея да се реализира с някой по некапризен котел и той да си функционира нормално, т.е дали коминът ще тегли. Искам да избегна строителството на отделен такъв
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
таратанций
- помощник
9 мнения в "Свързване на котел с комин"
таратанций
- помощник
Благодаря, аз съм лаик в тази област, това нещо на димоотвода ли се поставя?
И да допълня - котел на твърдо гориво

И да допълня - котел на твърдо гориво
andy_forresite
- майстор
В описанието на всеки котел са написани какви са изискванията към комина. Сравняваш наличния комин с тези изисквания и ако става, го свързваш. Обаче ако не става, тогава трябва да правиш друг комин или да преправяш наличния. По правило големите (над 24 кв) котли на дърва и въглища, демек на твърдо гориво, имат претенции към комина - да е 16-20 см широк; да е 7-8 метра висок и общо взето е това.
Сега пък аз да попитам - може ли свържа котела с ревизонния отвор в мазето? Питам за пелетен котел с фукс 130 мм. Отворът е правоъгълен с размери приблизително 15 см широк и 10 см висок. Вътрешно е плътна тухла, а височината ... не съм сигурен ... 7 метра ги има като го гледам. Намислил съм да преправя отвора на кръгъл 130 мм и да ползвам гъвкав димоотвод, който ще е дълъг 1.00-1.20 метра
. Котелът ще под този отвор.
Сега пък аз да попитам - може ли свържа котела с ревизонния отвор в мазето? Питам за пелетен котел с фукс 130 мм. Отворът е правоъгълен с размери приблизително 15 см широк и 10 см висок. Вътрешно е плътна тухла, а височината ... не съм сигурен ... 7 метра ги има като го гледам. Намислил съм да преправя отвора на кръгъл 130 мм и да ползвам гъвкав димоотвод, който ще е дълъг 1.00-1.20 метра

Трифон П.Трифонов
- майстор
andy_forresite написа:Анди,свържи го най после котьола с тая ревизия в мазето!
Сега пък аз да попитам - може ли свържа котела с ревизонния отвор в мазето? Питам за пелетен котел с фукс 130 мм. Отворът е правоъгълен с размери приблизително 15 см широк и 10 см висок. Вътрешно е плътна тухла, а височината ... не съм сигурен ... 7 метра ги има като го гледам. Намислил съм да преправя отвора на кръгъл 130 мм и да ползвам гъвкав димоотвод, който ще е дълъг 1.00-1.20 метра. Котелът ще под този отвор.
Грижи се редовно да е почистено от сажди ,щото в ревизиите се събират най много и се палят понякога! Не забравяй това!
Иначе ще отваряш робота на Шопа и нему подобните.
Тема "Свързване на котел с комин" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература