Здравейте, имам изградено локално парно в нова кооперация. Радиаторите са алуминиеви с обща мощност 11,3 kW(9,3 kW радиатори + 2 стоманени глидера H1400,45 см широки предполагам мощноста им е около 1000W). Изчислени са за 75 W на кубик + 2-3 глидера в резерв. Имам една печка която е 13 kW водната риза(имаше идея да се сложи и бойлера но отпадна после варианта), но с нея водата почва да цвърчи като се запали печката. Та въпроса е мога ли по някакъв начин да намаля мощноста на печката или ми трябва нова?
Ако ми трябва нова печка, то с каква мощност на водната риза да си взема? Гледам на прити има печки с 8 и 10 kw мощност на водната риза. Кой е по удачния вариант? Като гледах радиаторите тази сумарна мощност 11,3 kW се получава при 95 гр. на водата и се двуомя с 10 kw печка с водна риза ако се напълни догоре печката да не би да вземе да цвърчи и тя? Моля за съвет.
Ако ми трябва нова печка, то с каква мощност на водната риза да си взема? Гледам на прити има печки с 8 и 10 kw мощност на водната риза. Кой е по удачния вариант? Като гледах радиаторите тази сумарна мощност 11,3 kW се получава при 95 гр. на водата и се двуомя с 10 kw печка с водна риза ако се напълни догоре печката да не би да вземе да цвърчи и тя? Моля за съвет.
Последна промяна от saint056a на пон ное 05, 2012 10:13 am, променено общо 1 път.