• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 62
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Понеже втора година ще се отоплявам на пелети, който има опит с производители и качество нека го сподели. От моя опит през зимата на 2009/2010 година мога да кажа че пелетите от Кюстендил на фирма Танита бяха с доста лошо качество и не бих ги ползвал. Опитах няколко чувала от фирма Екоефект които продават пелети на фирма Technowood и са с прилично качество. За сега първенеца по качество са пелетите на Баумакс, които продават Румънски пелети.

Който има други наблюдения нека сподели, защото идва зима! :)
Да, много важна тема .
Баумакс май са номер едно на пазара в момента ( а и в по големите градове вече има Баумакс ) без значение че са румънски явно при вноса има контрол на качеството не като в БГ всеки си прави пелети качествените ги изнасят защото навънка им взимат повече пари а на вътрешният пазар пускат пълни боклуци с незнам какво съдържание на кори (примерно) и с незнам си каква влажност абе нали са будалите в БГ
:lol: kok , не им вземат повече пари като се изнесат(може и да има изключения,но на 85% съм прав).Помежду другото какви боклуци съм виждал да изнасят за Италия идея си нямаш :lol: .С влажността не може много да се мърда, понеже след определена граница не могат да се пелетират. Румънските са добри - ама имат и един "малък" недостатък - с по-ниска калоричност са и се повишава разхода.Това не е само мое мнение- и доста други хора са го забелязали.
щом казваш сигурно си прав за износа не знам само предполагах аз сега съм си пръснал едни костилки от череши на двора да съхнат и мисля тази зима пак да съм на костилки то иначе с тея пелети не излизат сметките ама то е комплексно нали знаеш котел, инсталация, изолация, качество на горивото, колко искаш да ти е топло и така нататък :-D е ще има да коментираме пак като се застуди :-D
при цена от 360лв за тон което се равнява на 6-7 м3 дърва има ли изобщо някаква сметка от тях,иии колко тона стигат за 1 сезон :?
при тази цена 360лв/т в 90% от случаите отоплението с пелети идва доста скъпо
кок, идва по-скъпо в сравнение с твърдо гориво(пък и това е относително...).Сравни го с отоплението с горива с подобна степен на автоматизация(нафта,газ,ток) и тогава може да се даде оценка дали е по-скъпо. То и ако си купиш едно магаре транспорта ще ти е по-евтин от колкото да се возиш с колата :-D :lol: ... и тогава твърдението какво е - "С магарето е по-евтино :idea: "
сравнението с колата и магарето е доста недоносено...все пак и на двете места горим твърдо гориво,и на двете места зареждаме и палим огън и т.н.,...........по скоро трябва да сравняваме Мерцедес и Волво или пък дизел или бензин. Особенно като ви чета цените на котлите ми се изправя косата [-o<
bili&steki
Кои пелети са добри спрямо твоя опит?
да не променяме темата ако имаш наблизо баумакс взимай си пелетите от там и да има някой с сходно качество и на сходна цена ти си прецени как ще стане работата с доставката те и на bili&steki пелетите може да са хубави ама ако трябва да ти достави примерно 2тона на другия край на страната дали ще ти ги достави :?
аз чух за пловдивски производители на пелети...като мой познат е доста доволен, но ми каза,че също има хубави и не толкова хубави партиди,зависи какъв материал набарат.В баумакс вече има ли налични пелети и как да ги съхранявам без да увлажнеят?
lordvlad написа:bili&steki
Кои пелети са добри спрямо твоя опит?


тези които ти вършат работа и си доволен :)

Чувал съм абсолютно противоположни мнения за едни и същи пелети... примерно..Така ,че тази тема е доста разтеглива и едва ли може да се даде еднозначен отговор.
Днес се отбих до Баумакс, Стара Загора, нз къде ги гледа цените за 360лв/тон. 15кг торба струва 7.99лв, което е равно на 0.53лв/кг.Ако обаче закупиш едно пале, 66 чувалчета, цената е 6.99лв/ => 0.46лв/кг ==> над 460лв/тон. :? работата е повече от дебела, в понеделник ще звъня в Рогош, преди месец имам инфо ,че са били по 280лв/тон крайна цена, дори са ги закарали на място.Като разстоянието между двете точки е над 100км в едната посока.
Купувайте си пелетите в извън отоплителния сезон за да сте сигурни. Фабриките не могат да издържат напъна през сезона
май ще ударим по една молитва зимата да е по топличка :-D
Такаааа, вчера купих 3 чувала по 15кг от Баумакс.Пелетите не са румънски, а австрийски, прибрах ги в мазето и ке чакам пецата,че да ги пробвам и тях и нея :-D
Не знам какъв е бил проблемът с пелетите на "Танита" от Кюстендил, но вече две години се отопляваме с тях и не е имало проблем и наистина ни е било топло, тъй като къщата е голяма, най-сетне се стоплихме :) доколкото знам мн зависи от вида на котлето, чувала съм хора да се оплакват от тези на Ерато, и то мн. А по повод това, че е по-добре да се запасяваме през лятото съм 100% съгласна, наистина не насмогват зимата фирмите, защото чисто технологично зимата правенето на пелети става по-трудно, а и цената е по-ниска. Това е нашият опит. Засега.
Съфорумци, нека пообопщим в един списък фирми производители или предлагащи пелети и всеки да си казва мнението?

примерно:

1.Баумакс- цена за 66 чувалчета х 6.49лв -аз съм доволен от качеството, не и от цената
2.Ямбол - пелети на фирма Technowood гр.Разлог - 1чувал/15кг/ х 5.85лв , за 66 чувалчета - 4.95лв, пелетите са малко тъмни, взех един чувал за проба.
3.Рогош-......
4. Айтос - .....

И после всеки да споделя впечатления?Не бива да оставяме монопол на пазара :)
Последна промяна от glorious на пон окт 18, 2010 3:59 pm, променено общо 1 път.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 62

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”