Най - вълнуващия въпрос зимно време.
5kof - специалист
Здравейте! Имам отоплителна печка Super Ser. Купувана е преди найсе години и ползвана 1 зима като помощ за отопление, когато бяхме с малко детенце. Та от тогава ( някъде 1985-1986г ) стои като паметник в мазето, завита с един найлонов чувал. Та питането ми е има ли някава полза от нея, или да я изнасям до кофата за боклук и подаря на индийците, които ще я изкарат след седмица на битака в Малашевци? :?: :?: :?:
LazarGanev - "Велик майстор"
Направи подарък на тъщата
kozl - майстор
съб авг 15, 2026 10:05 amLazarGanev написа:
:weedman:
Ползата е когато няма с какво друго да се стоплиш.
Обаче недостатъците са доста:
Опасност от изтичане на газ - пожар, взрив. При мен се случи заради уплътнението на бутилката. Пламна пропан бутана по целия под. Беше малко и до пожар не се стигна, но видях за секунда целия под в син пламък.
Изгаря кислорода в помещението. Трябва да се проветрява, а навън студено.
Повишава влажността в помещението. Точно заради това на строителни обекти отказахме отопление с газовите калорифери и ги сменихме с дизелови калорифери.

А дали става за нещо в стил "Направисам" - нямам идея.
5kof - специалист
Благодаря за съвета! За съжаление от 13 години не е сред нас и няма нужда от нищо. Май ще трябва напиша в раздел "Подарявам" и да му е честита на някого.
kozl - майстор
съб авг 15, 2026 1:25 pm5kof написа:
Май ще трябва напиша в раздел "Подарявам" и да му е честита на някого.
Да.
Така ще разбереш има ли полза от туй чудо :roll:
Аз подарих бакалийски кантар, от ония тежките топузи, а у нас ползвам електронно кантарче 100 пъти по-малък размер.
Олекна ми :supz:
gnt69 - майстор
И аз имам една газова печка почти нова ама си я пазя за когато свърши тока. :partyman:
kozl - майстор
Е газта мое да свърши преди тока :?
Начи требе да си пазиш и бутилка с газ.
А тва вече е опасно :shock:
gogo7777 - майстор
Бих си я оставил.......иначе съм виждал как се печат месища на полеви условия с такава печка..... :)
chapara - майстор
съб авг 15, 2026 4:38 pmgogo7777 написа:
Бих си я оставил.......иначе съм виждал как се печат месища на полеви условия с такава печка..... :)
👍Чеверме🤪

Тема "Въпрос за газова печка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: