Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, вие сте ми последната надежда. Купихме си камината и проблемите започнаха. Отоплявам апартамент 110 кв.м, със сменена дограма и топлоизолация на външните стени, инсталирана мощност 10 киловата, отворена система. При зададена температура 50, разход на пелети 2 кг, при външна температура 8-16 градуса.Мисля, че е твърде много, то и ако тук ми кажете, че е нормално, ще се примиря. Изчетох повечето теми във форума, говорих с фирмата производител за настройките, но резултата е все този. Моля за извинение, ако нещо не го напиша технически грамотно. Настройките са следните: Р02 - време за подаване на пелети - 0.5 сек на 8 сек. цикъл, Р03 - макс.ниво на вентилатора за горене - 26%, Р04 - мин. ниво на вентилатора за горене - 20%, Р06 - време на филтъра в сек. - 20 сек.При пускане водата в системата е 22", достига зададената t на макс.мощност за 1час и 30 мин. После влиза в 20 минутен режим на понижаване и повишаване на t, през този период около 100 пъти пуща пелети. Миналата вечер я запалихме в 17 часа до 6.00 часа изгори 25 кг. пелети, тази вечер отново я запалихме по същото време и сега като гледа ще е пак същото. Това е което се сещам първоначално да напиша.
jabata - специалист
Каква е температурата на димните газове?
Като цяло от описанието разбирам че камината си модулира, което е добре. Което ще означава че или камината не е ефективна, или самия горивен цикъл не настроен като хората. Но за настройка на камината, това се прави винаги на място, в зависимост от пелетите, и тягата на комина.
Но ако примерно, температурата на изгорелите газове е над 120-140 градуса в модулация, това говори за лошо изчислена камина.
Викни инсталатора на фирмата, която ти е продала камината да ти я настроят. Това колко % е вентилатора, времето за подаване на пелети, за пауза между подаванията, си е строго индивидуална настройка за всяка камина, според условията в които работи.
jabata написа:
Каква е температурата на димните газове?
Като цяло от описанието разбирам че камината си модулира, което е добре. Което ще означава че или камината не е ефективна, или самия горивен цикъл не настроен като хората. Но за настройка на камината, това се прави винаги на място, в зависимост от пелетите, и тягата на комина.
Но ако примерно, температурата на изгорелите газове е над 120-140 градуса в модулация, това говори за лошо изчислена камина.
Викни инсталатора на фирмата, която ти е продала камината да ти я настроят. Това колко % е вентилатора, времето за подаване на пелети, за пауза между подаванията, си е строго индивидуална настройка за всяка камина, според условията в които работи.
Никой от фирмата не иска да идва да я настройва, само по телефона. Няма как да измеря температурата на изгорелите газове, а и няма такъв показател :sad:
jabata - специалист
Контролера на камината няма ли показател за температурата на димните газове? Тази камина как регистрира наличието на пламък? Не ми казвай че със фотосензор :-D

Как така, не искат да идват да я настроят? И как така, по-телефона. Пелетна камина, няма начин да се настрои по-телефона. Ако можеш я върни, ако не, мисля че е редно да споменеш името на търговеца, че да го знаят всички. Пелетната камина, не е килограм картофи, или нещо подобно.
Какво ще стане, ако при настройка по-телефона, объркаш някой параметър, и го въведеш грешно. Тогава може включително и при запалване да гръмне. Тогава кой носи отговорност.
шоп - майстор
dani68 написа:
jabata написа:
Няма как да измеря температурата на изгорелите газове
"Инвестирайте" 15-20 лв в един термометър със сонда. Това е първото нещо, което трябва да направите. Имате ли недоизгорели пелети в пепелника?
Ако някой Ви е казал, че отоплението с пелети е икономично, значи Ви е излъгал. Скъпо е, мръсно и има хамалогия. По-чисто е от дърва и въглища, но има два типа отопление, които са по-чисти и 1-2 типа отопление, които са по чисти и по-евтини от пелетите:-)
andy_forresite - майстор
Каква беше стайната температура първия ден? На втория ден, след като изгори пак 25 кг., в стаите колко топло стана?
50 гр на водата не топлят кой знае колко при инсталирана мощност 10 кв за 110 кв.м. Имам чувството че не контролираш температурата в стаите по никакъв начин. Не може едновременно без температурен контрол и нисък разход. Двете вървят само заедно.
25 кг за 13 часа .... по близо 2 кг/час, така ли е?
10 киловата радиатори с 50°С на водата излъчват по-малко от 4 kwh. Тук стрелям малко напосоки. Това ти е 1 кг пелети горе-долу. Другия килограм ти е от излъчване от самата камина - още 4 kwh :? Чак толкова не излъчва със сигурност. В случая помага кратко видео на пламъка и да кажеш колко секунди може да си задържиш дланта върху кюнеца, както и всички пелетчета ли изгарят, задръства ли се кошничката...
Нямам термоглави на радиаторите. Температурата в стаята където е печката / 25 кв.м/ сутринта беше 30 градуса, в стаите с радиатори е 22 градуса. Няма датчик за изгорели газове. Като се прибера ще снимам указанието и ще го кача.
Всички пелети изгарят. Ръката въобще не мога да я държа на кюнеца.
шоп - майстор
dani68 написа:
Температурата в стаята където е печката / 25 кв.м/ сутринта беше 30 градуса,
Ох!!!

А пък аз се оплаквам, че жената под 25 градуса и е студено!

Доста хора се отопляват с топлоносител 28-30 градуса, а Вие в помещението имате тези и над тези градуси!
jabata написа:
Контролера на камината няма ли показател за температурата на димните газове? Тази камина как регистрира наличието на пламък? Не ми казвай че със фотосензор :-D

Как така, не искат да идват да я настроят? И как така, по-телефона. Пелетна камина, няма начин да се настрои по-телефона. Ако можеш я върни, ако не, мисля че е редно да споменеш името на търговеца, че да го знаят всички. Пелетната камина, не е килограм картофи, или нещо подобно.
Какво ще стане, ако при настройка по-телефона, объркаш някой параметър, и го въведеш грешно. Тогава може включително и при запалване да гръмне. Тогава кой носи отговорност.
За съжаление е май с фотосензор, поне това което разбрах

Тема "Пелетна камина Сизоматик 18 А проблеми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: