Здравейте, вие сте ми последната надежда. Купихме си камината и проблемите започнаха. Отоплявам апартамент 110 кв.м, със сменена дограма и топлоизолация на външните стени, инсталирана мощност 10 киловата, отворена система. При зададена температура 50, разход на пелети 2 кг, при външна температура 8-16 градуса.Мисля, че е твърде много, то и ако тук ми кажете, че е нормално, ще се примиря. Изчетох повечето теми във форума, говорих с фирмата производител за настройките, но резултата е все този. Моля за извинение, ако нещо не го напиша технически грамотно. Настройките са следните: Р02 - време за подаване на пелети - 0.5 сек на 8 сек. цикъл, Р03 - макс.ниво на вентилатора за горене - 26%, Р04 - мин. ниво на вентилатора за горене - 20%, Р06 - време на филтъра в сек. - 20 сек.При пускане водата в системата е 22", достига зададената t на макс.мощност за 1час и 30 мин. После влиза в 20 минутен режим на понижаване и повишаване на t, през този период около 100 пъти пуща пелети. Миналата вечер я запалихме в 17 часа до 6.00 часа изгори 25 кг. пелети, тази вечер отново я запалихме по същото време и сега като гледа ще е пак същото. Това е което се сещам първоначално да напиша.
Каква е температурата на димните газове?
Като цяло от описанието разбирам че камината си модулира, което е добре. Което ще означава че или камината не е ефективна, или самия горивен цикъл не настроен като хората. Но за настройка на камината, това се прави винаги на място, в зависимост от пелетите, и тягата на комина.
Но ако примерно, температурата на изгорелите газове е над 120-140 градуса в модулация, това говори за лошо изчислена камина.
Викни инсталатора на фирмата, която ти е продала камината да ти я настроят. Това колко % е вентилатора, времето за подаване на пелети, за пауза между подаванията, си е строго индивидуална настройка за всяка камина, според условията в които работи.