Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
Може ли някой да ми отговори защо модулира по различен начин при положение , че не са променяни настройките на камината?
Първо палене - зададена 60градуса на водата. Модулира без проблем.
Второ палене след два три дни зададена температура 60 градуса , достига 62-63 градуса и изгася. На дисплеят показва , че вентилатора намаля силата си в проценти до най- ниската си зададена стойност но шнекът не променя подаването на пелети.
Променям температурата на 65 градуса същата работа достига 67-68 и изгася като вентилатора и шнека се държат по един и същ начин.
В менюто зададени настройки разлика Т- Тмах=5° . В началото при настроени 60° при достигане на 60° започваше да модулира 60° -55° и така ги поддържаше.
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо не попиташ доставчика на камината си?
feikot - специалист
Защото всички решиха,че могат да правят пелетни камини и котли
filmatoplo - майстор
Комшията пред къщи днес му докараха камина Файер 24 ,без да ме пита ще топли с нея 80 квадрата ,баси и хитреците след като не си знаят парите - така е в моя град (тоест щеше да му предложа др марка ).След няколко дена и той ще задава въпроси .Не са лоши камините уж обаче забелязах че шнека им почти вертикален и дърпа пелети с отвор който е странично ,да ама не - така не може всеки път да закачи пелети .това довежда до грешни дози понякога и не палене и не стабилна работа .
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
Защо не попиташ доставчика на камината си?
От Еконт няма да получи отговор :cool: .
feikot написа:
Защото всички решиха,че могат да правят пелетни камини и котли
+100
Филма няма да го цитирам щото вече ще е брутално. Преди година по това време пуснах такава и сега ползвателя вече се чуди на Аллах ли да се кланя или на Господ :prayer: Що не е дал някой лев повече.
filmatoplo - майстор
Нямам голямо наблюдение към тази камина ,не знам дали дава дефекти управлението .Като железария горе долу е там ,има нещо спестено ама ще си проличи в движение .Ганев е прав ,ако имате възможност си купете друга камина .
fbr - майстор
Спокойноооо. След 2 години OLX-а ще гъмжи от обяви на горелки и камини на четвърт цена.
andro440 - майстор
не бързайте да плюете по ГолденОгъня -аз лично съм виждал няколко произведения и съм останал с добри впечатления ,дори пробвах една камина 24 киловатова на едри черупки от орех -гори си перфектно и шнека ги троши ,Аз лично съм с горелка /направи сам / и не правя реклама в момента ,но трябва да се има в предвид ,че голяма част от потребуюитлите търсят най евтиния вариант -с пари всеки може и ако има пари ще се топлим на ток с духалки .
andro440 - майстор
промени градусите на помпата /намали ги на 50
kikone75 написа:
Здравейте!
Може ли някой да ми отговори защо модулира по различен начин при положение , че не са променяни настройките на камината?
Първо палене - зададена 60градуса на водата. Модулира без проблем.
Второ палене след два три дни зададена температура 60 градуса , достига 62-63 градуса и изгася. На дисплеят показва , че вентилатора намаля силата си в проценти до най- ниската си зададена стойност но шнекът не променя подаването на пелети.
Променям температурата на 65 градуса същата работа достига 67-68 и изгася като вентилатора и шнека се държат по един и същ начин.
В менюто зададени настройки разлика Т- Тмах=5° . В началото при настроени 60° при достигане на 60° започваше да модулира 60° -55° и така ги поддържаше.
daniel.trifonov - специалист
Здравейте. Днес говорих със сервизния инженер на Golden Fire/ Mareli. Той ми каза, че в (Сервизен екран "НАСТРОЙКА"), след въвеждане на кода за достъп до работните параметри
Прикачен файл:
Code_unlocked.png Код за достъп - въведен.
и промяна на параметрите, трябва от менюто, точно там където се въвежда кода за отключване, да се въведе различен код последван от OK.
Прикачен файл:
Code_locked.png Код за достъп - заключен.
Тогава иконата с отключен катинар се сменя на икона със заключен, т.е. излиза се от системен режим. Когато е в системен режим не модулира.

Иначе до момента трупам впечатления, но е рано да споделям

Поздрави!

Тема "Модулация на пелетна камина Golden Fire. 18кв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: