Здравейте, предстои ми закупуване на комбиниран котел - пелети, въглища и дърва за двуетажна къща 200 кв. Бихте ли ми препоръчали какъв котел да взема? Препоръчват ми HYDRO TERM HEATING SYSTEMS - стоманен котел 35 W. Ще се радвам да споделите Вашето мнение или да ми препоръчате нещо по - добро, дали си струват парите за него - 3000 лв.
valeri stoev написа:Здравейте, предстои ми закупуване на комбиниран котел - пелети, въглища и дърва за двуетажна къща 200 кв. Бихте ли ми препоръчали какъв котел да взема? Препоръчват ми HYDRO TERM HEATING SYSTEMS - стоманен котел 35 W. Ще се радвам да споделите Вашето мнение или да ми препоръчате нещо по - добро, дали си струват парите за него - 3000 лв.На пазара котли много, едни по-мощни, други по-слаби. Едни по-хубаво, други по-лоши. Всичко зависи от това, какви са ти изискванията. Дали ще работи предимно на пелети, и отвреме навреме на дърва, или основно на дърва и въглища. И колко лесно трябва да се сменя горивото, т.е. дали да са пелети, или твърдо гориво. Другото е, каква мощност ти трябва. Защото за 200 кв. къща може 20 KW, да са предостатъчни, може и да са малко....
Без повече инфо, никой няма да може да ти каже нищо. Това е същото, като трябва ми котел, какъв да взема....