Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, предстои ми закупуване на комбиниран котел - пелети, въглища и дърва за двуетажна къща 200 кв. Бихте ли ми препоръчали какъв котел да взема? Препоръчват ми HYDRO TERM HEATING SYSTEMS - стоманен котел 35 W. Ще се радвам да споделите Вашето мнение или да ми препоръчате нещо по - добро, дали си струват парите за него - 3000 лв.
jabata - специалист
valeri stoev написа:
Здравейте, предстои ми закупуване на комбиниран котел - пелети, въглища и дърва за двуетажна къща 200 кв. Бихте ли ми препоръчали какъв котел да взема? Препоръчват ми HYDRO TERM HEATING SYSTEMS - стоманен котел 35 W. Ще се радвам да споделите Вашето мнение или да ми препоръчате нещо по - добро, дали си струват парите за него - 3000 лв.
На пазара котли много, едни по-мощни, други по-слаби. Едни по-хубаво, други по-лоши. Всичко зависи от това, какви са ти изискванията. Дали ще работи предимно на пелети, и отвреме навреме на дърва, или основно на дърва и въглища. И колко лесно трябва да се сменя горивото, т.е. дали да са пелети, или твърдо гориво. Другото е, каква мощност ти трябва. Защото за 200 кв. къща може 20 KW, да са предостатъчни, може и да са малко....
Без повече инфо, никой няма да може да ти каже нищо. Това е същото, като трябва ми котел, какъв да взема....
filmatoplo - майстор
Ти задръсти котела с дървата и въглищата пък чакай да усвоява после от пелетите .
Christo - майстор
Котел който може да гори всичко, нищо не гори като хората. Никоя реномирана фирма не произвежда всегоривни котли. Има ли коли, които вървят с каквото им влееш? Има, танкове се наричат, ама колко горят никой не се интирисува. Победените ще плащат сметката. И си преименувай темата "избор на котел"
jabata - специалист
Christo написа:
Котел който може да гори всичко, нищо не гори като хората.
Ами това важи не само за котлите, ами за всичко. Видя ли някакъв уред 2 в 1 или 3 в 1, ми става ясно че нищо от тези неща не ги може като хората.
Специално за котлите, един котел, каран ли е на дърва и въглища, след това трябва да гори поне 2-3 дни на пелети с повечко газ, за да може да изгори налепите. А през това време КПД-то е мазето. Да не говориме, че и през останалото време той не кой знае колко ефикасен.
andy_forresite - майстор
Е що бе? Какво им е на лазерните машини 3 в1 принтер, скенер и копир :) Печаташ, сканираш, копираш ... всичко е наред, стига да не пресилиш домашна машина за офис в мрежа и всеки да принти каквото му дойде.
Еее много му е малка мищността на лазарното 3 в 1 и едва ли хще топли ф150 квадрата поне :-D
gnt69 - майстор
fireman57 написа:
Еее много му е малка мищността на лазарното 3 в 1 и едва ли хще топли ф150 квадрата поне :-D
За 150 квадрата трябва поне 4в1, да има и факс.
filmatoplo - майстор
:) Мой приятел с Дакон горя цяла зима старите седалки на лятното кино ,гори и стари обувки ,пвц шишета и др . :lol: Да си призная и аз горях в моята камина пвц неща ,после боядисвах кухнята и стъргах като луд камерата не си заслужава ..

Тема "запитване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: