Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте колеги . Живея в панелен блок на 8 последен етаж .Зимата си правих ремонт на банята и се налагаше да се преработи щранг лирата.След няколко неуспешни опита да се преработи лирата с майсторите решихме да я премахнем . Сложихме байпас на седмия етаж под мен ,като към моя апартамент остана само тръбата към автоматичната обезвъздушителна система на покрива .Обаче съседите под мен започнаха да се оплакват ,че е топла само едната тръба,другата е студена.Прилагам снимка на байпаса ,ако някой има идея ще се радвам да чуя предложения за решение на проблема .Благодаря предварително.Изображение
markoscbr - специалист
колега това не е байпас това е прехвърляне, не мисля че трябва да имаш проблем тези траби са глеми 11/4"единствения вариянт е да не може да направи пехвърлянето а имено малко вода в системата е малко , и другото с тази единична траба за 8ми етаж аломинеева вложка няма церколация , трябва да се качи до горния разшерител над 8ми етаж и да се пусни към прехвърлянето на 7ми етаж демек отиваща и връщаща така сте изолирали разширителния кръг
kozl - майстор
uziiiii написа:
Здравейте колеги . Живея в панелен блок на 8 последен етаж .Зимата си правих ремонт на банята и се налагаше да се преработи щранг лирата.След няколко неуспешни опита да се преработи лирата с майсторите решихме да я премахнем . Сложихме байпас на седмия етаж под мен ,като към моя апартамент остана само тръбата към автоматичната обезвъздушителна система на покрива .Обаче съседите под мен започнаха да се оплакват ,че е топла само едната тръба,другата е студена.Прилагам снимка на байпаса ,ако някой има идея ще се радвам да чуя предложения за решение на проблема .Благодаря предварително.
Изображение
Почити същото е положението във вертикалата на баните в жилището на майка ми. Но там обезвъздушаването се прави ръчно от кранче на последния етаж. И след процедурата по обезвъздушаване за известно време щранг лирата е топла и после или нищо или само топлата тръба.
Виждал съм залепени разпределители на тези тръби, но при майка ми щранг лирата е на база и имало /немало топло сметката си върви. Няколко пъти предлагам на целия щранг да се откажат от щранг лирата и да се изолира в сутерена, но не се съгласиха.
Старата тръба мисля е около 20 мм.,а новата е 16 ,толкова голямо влияние ли да имат тези 4мм.Лошото е ,че при мен тръбата е зазидана и няма как евентуално да се смени с по дебела...
preslav - майстор
Сложи кран на бялата тръба отиваща към покрива - периодично кранът може да се отваря за обезвъздушаване, но в останалото време да е зтворен. Мисля, че това е минимална инвестиция и не е сложно за изпълнение.
preslav написа:
Сложи кран на бялата тръба отиваща към покрива - периодично кранът може да се отваря за обезвъздушаване, но в останалото време да е зтворен. Мисля, че това е минимална инвестиция и не е сложно за изпълнение.
И аз си мислех да пробвам точно същото
markoscbr - специалист
uziiiii .Колега ако горе над ваз има резервоар кондензен няма смисал от този кран който ти казват да слагаш
kozl - майстор
Ако това е в София, по вероятно е абонатната да е подменена и схемата със свободен РС да е променена в напорна с мембранен РС и с автом.обезвъздушители.
radius - майстор
У наше село подобен проблем.
Няма достатъчно вода в инсталацията и помпата не може да превърти водата.
Не е проблем тънката тръба нагоре, там няма движение! Проблема са тъпите системи, които нямат горе някакъв съд който да държи резерв вода, ако някъде има теч.
chapara - майстор
Регулирайте си автоматичната пълначка :wink:

Тема "Проблем с щранг лира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: