Да ви кажа честно това мерене това стискане днеска кило горе, кило доле това е несериозно при положение, че в инсталацията са вкарани едни 5-6-7 бона, мойта инсталация я направих за един ден и ми излезна около 850 кинта всичко ЮПСа ми кара по 10 часа без проблем, макар, че сме в балкана без ток сме седели най-много 5-6 часа, започнах да паля още средата на октомври вечер от 15-16ти ноември е горяло почти по 24/7 ако е топло както днес щракам зъбците над горелката и спирам пелетите и почива като падне на 22 градуса паля щото със жената сме свикнали да си ходиме по гащи като нямаме гости, колеги от Драгоман със хубава пелетна камина греят колкото мен за инсталацията дадоха към 5 хилки и те горят колкото нас пелети ама нощем намаляли градусите обаче им бил малък бункера и като са на бачкане бабата трябвало да досипва пелети, а при нас не пада под 24-25 и си спиме със олекотените завивки които и лятото ползваме, а при нас си е студ лятото ако през деня е 35 вечерта в 11-12 вече е под 15 а сутрин да изляза по късо ръкавче няма как да стане при 8-9 градуса, зимата е падало и до -30 та за два месеца и половина от първото пале са останали 8 чувала, пелетите варират между 380 лятото и 420 зимата и докарването 40 кинта, та зимния сезон ми излиза около 1000, същото беше и на дърва и въглища само каде съм си огняр и коминочистач за хамалогията не говоря 12 кубика дърва и 4 тона въглища на сезон ама не Донбас де, а от мината до нас тона вече го направиха 100 кинта ама и не дават на частно заради екологията ама за ТЕЦ Бобов дол по 48 вагона на ден, та въпроса е в комфорта на отопление като напълним бункера кара между 8 и 11 часа според времето камината ми топли кухнята 35квадрата и в спалните имам по радиатор, бойлера и готварската печка са ми на газ и откакто махнах бойлера и печката (нея я шитнах за 300 щото беше със керамичен плот) тока ми падна на 45-50 кинта все пак имам 2 фризера и 2 хладилника а преди беше над 100 кинта тока тия от ЧЕЗ почнаха да се одзъртат, че краднем ток 3 пъти идваха на проверка и накрая ми изкараха електромера на стълба защото иначе беше вътре в коридора и все трябваше да има някой в къщи когато минават да отчитат, най-големия куриоз беше преди 2-3 години като мина инкасатора на 2ри в неделя отворих му по гащи щото беше в 9 сутринта а ние още спяхме а тоя се разтропал на вратата, та ако сега има зими както беше в който детство да почне сняг и студ още от средата на ноември и да кара до средата на април сигурно и три тона и половина ще трябват, няма да забравя една година на Гергьовден осъмнахме със 20 сантиметра сняг
[Mod.Edit] Темата е отделена от дискусията за разход на пелети
[Mod.Edit] Темата е отделена от дискусията за разход на пелети