Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batman - специалист
"Турбоекстракторите са задължителен компонент при изграждането на система за въздушно отопление с камини. Те могат да бъдат странични, външни и под камерата. Разполагат с чувствителен елемент – термосонда. Тя се настройва за определени градуси. При постигане на температура под и над тези градуси тази термосонда съответно се включва и изключва. Ролята на вентилатора е да изсмуква и да изпраща по инсталацията топлия въздух. Вентилаторите са различни по дебит. Дебитът на вентилатора се определя от кубатурата, която ще затопля. Техният дебит е 250, 350, 400, 600 м2/час. Консумираната мощност на вентилаторите е от 50 до 110 W/час в зависимост от дебита."
Дотук с теорията по въпроса! Цитата е от сайта на MARMODOM.

Всичко до тук е кристално ясно, само ме притеснява цената на това изделие. Има ли някой идея как да си го измайсторя сам или да го заменя с нещо подходящо, което да ми свърши същата работа? :?
myrchak - специалист
:-D няма такъв филм! че са скъпи -400-450лв
гледах едни производство на Етрополе евтини -45 50лв само че загубих им следите :evil:
batman - специалист
Благодаря за отзива. И това е нещо. Ще търся в Етрополе дори и с ловджийско куче, ако с е наложи! :lol:
myrchak - специалист
http://www.isover.bg/center/center_kata ... MAVER.html
това е отвеждане на топлия въздух !
Аз си взех 2х10 м ф 130 перфектни сдвойна изолация !
batman - специалист
Ето какво намерих тук след подсказката на Myrchak http://www.mmotors-bg.com/fans.htm
Параметрите на това изделие са: диаметър на отворите ф120 мм, дебит 200 м3/ч., цена за брой 39.90 лв. без ДДС (Мисля, че е напълно приемлива).
Здравейте. Имам един въпрос относно тези турбоекстрактори. Тъй като въздуха е силно нагорещен, няма ли опасност от топлинна повреда на тези устройства ?
Също така къде в Пловдив могат да се намерят елементи за такава система: турбовентилатори, разпределители, въздуховоди, регулиращи клапи и решетки ?
Другия ми въпрос за тези системи е: С колко се повишва ефективноста, ако се ползва камина с въздушна камера, и обикновенна каминна с изградено було ?
Има ли опасност от изграденото було да се засмуче дим ?
Харалампи - специалист
Тъй като въздуха е силно нагорещен, няма ли опасност от топлинна повреда на тези устройства ?

Не съм специалист по въпроса за камините, но работа във завод с множество технологични пещи. Обикновенно се нагнетява студеният въздух, а не се изсмуква топлият. Така че ако използвате такава система няма причина да се опасявате от прегряване на системата
imb_bg - напреднал
В Пловдив има поне 10 фирми за отопление и вентилация "Дека трейд" , "Елидо" потърси ги в интернет.

Тема "Как да си измайсторя турбоекстрактор при отопление с камина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: