"Турбоекстракторите са задължителен компонент при изграждането на система за въздушно отопление с камини. Те могат да бъдат странични, външни и под камерата. Разполагат с чувствителен елемент – термосонда. Тя се настройва за определени градуси. При постигане на температура под и над тези градуси тази термосонда съответно се включва и изключва. Ролята на вентилатора е да изсмуква и да изпраща по инсталацията топлия въздух. Вентилаторите са различни по дебит. Дебитът на вентилатора се определя от кубатурата, която ще затопля. Техният дебит е 250, 350, 400, 600 м2/час. Консумираната мощност на вентилаторите е от 50 до 110 W/час в зависимост от дебита."
Дотук с теорията по въпроса! Цитата е от сайта на MARMODOM.
Всичко до тук е кристално ясно, само ме притеснява цената на това изделие. Има ли някой идея как да си го измайсторя сам или да го заменя с нещо подходящо, което да ми свърши същата работа?
Дотук с теорията по въпроса! Цитата е от сайта на MARMODOM.
Всичко до тук е кристално ясно, само ме притеснява цената на това изделие. Има ли някой идея как да си го измайсторя сам или да го заменя с нещо подходящо, което да ми свърши същата работа?