• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
monkata200 - специалист
Здравейте, някой пробвал ли е да гори отработено масло заедно с пелетите. Да се направи система към горелката, която да пуска по малко масло когато горелката гори и да го спира когато е изгасена.
torbalan - Дървен философ
Сещаш ли се какво ще дишаш, ако гориш масло?
silent - майстор
При изправна и кадърно направена горелка нищо няма да дишаш даже комшиите ти няма да разберат че се топлиш на масло... но такава комбинация е мед с лайно....даже се чудя от къде ви идват такива тъпи идеи....
https://photos.app.goo.gl/WrCeDZPhL1ktMT3n9
Имаме си тука един дизайнер със златни ръце...

Котелът е от онези.....нещо на терм май завършваше, къде се чудиш как да го изхвърлиш, но не можеш, че тежи.
Димни 80!!!
То, май няма да е само от ръце, ами и главата му сякаш работи.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет фев 10, 2023 9:06 am, променено общо 1 път.
Granch - напреднал
А защо не направо с горелка на масло, като тази?
https://www.olx.bg/d/ad/gorelka-za-kotl ... 8UwY9.html

Някой имали опит да сподели?
пет фев 10, 2023 9:02 amGranch написа:
А защо не направо с горелка на масло, като тази?
https://www.olx.bg/d/ad/gorelka-za-kotl ... 8UwY9.html

Някой имали опит да сподели?
Тази няма запалка. Ще трябва да се добавя.
За опит- ето, споделил съм във видеото. Твореца е от форума, а опитът му е буквален.
harley davidson - специалист
пет фев 10, 2023 3:30 ammonkata200 написа:
Здравейте, някой пробвал ли е да гори отработено масло заедно с пелетите. Да се направи система към горелката, която да пуска по малко масло когато горелката гори и да го спира когато е изгасена.
Да аз съм пробвал преди време. Не го препоръчвам... [-X За да има добро горене са нужни условия. Маслото трябва да е предварително подгрято ако работи с маслена дюза.Ако пък е на гравитационен принцип ще трябва да работи като изпарителна горелка. При пелетната горелка няма нито едно такова условие.. Пробвах със една тръбичка над горящите пелети да захранвам масло,но те само пречеха на горенето и ефект за повишаване на калориите нямаше.Напротив...Един кадеж от комина ... :? Инъче ,ако ще правиш опит трябва да използваш ел.клапан за гориво. Свързваш го със захранващия шнек.Когато храни с пелети ще пуска и масло, а когато спре по стаен термостат , по вода или междинно почистване няма да захранва,че ще омасли всичко..НО....не е оферта..
brassSob - специалист
Общо взето най-добра работа върши заводската горелка.
Прикачен файл:
IMG-b19c4190240122f9bf30c372cb3d6b2d-V.jpg
harley davidson - специалист
пет фев 10, 2023 3:56 pmbrassSob написа:
Общо взето най-добра работа върши заводската горелка.IMG-b19c4190240122f9bf30c372cb3d6b2d-V.jpg
Да така е..! Или другият вариант преработка на дизелова горелка,че поне от корпус, вентилатор и управление ще икономисаш.. ! Иначе качествени горелки на масло като тази на снимката са си цифра..! Гледам Китайските до 50 киловата са около 2220-2500лв. от Алито.В БГ .ги предлага един по 3500-4200лв. Една преработка на дизелова в зависимост от модела и състоянието може да стъпи от 300 до 500 лв.,но без казанчето и компресора. В казанчето има поплавъци,терморегулатор,нагревател и някое друго реле.Мен ме завъртя около 170 кинта без труд. Един тих компресор е около 400-700 кинта..и т.н.
brassSob - специалист
Ами на тази е Хюндай, покриващ поне минимума за работа на горелката в диапазона 30 до 40 kW. Целта да е максимално безумен.
  • 1
  • 2

Тема "Отопление на пелети + отработено масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: