Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Като гледам, доста въпроси с проблеми са предизвикани от по-голеи от нужните котли/камини/печки :-/ Как пък успяват да ви ги продадат такива??/
Питат после, вместо преди, Кака.
Съседа инженер се напраска с 20 киловата камина за няма 70м2. Ма вишист, сичко знае!
pavlin83 - специалист
Един комшия купи 25 бърнит за 100кв,такава му бил препоръчал инсталатора щото преди това бил на дърва и тя му била 25 кв, ама няма как са обясниш на човек , ся не ми говори
addicted - специалист
Щото по село всичко е майсторе. Секо вика земи 40kW, ооо тая къща е за 50kW слушай мене та да не мръзнеш, аз колко парна съм направил, никой се не е оплакал, утре ще решиш да пристроиш две стай и е го е, умале ти печката...и незнам си още кво. Пък ще си слагаш по по-малко дрЪва и готово...
nikolson - майстор
"Защо, защо защо си купувате големи 'печки'???"

Разправят, размерът нямал значение. И ние така... :butthead:
ivanovbg - майстор
:toimonster: От моя опит с пелетните камини мощността - големината както казва кака се определя основно от големината на кошницата и ризата. Много лесно се намаля с намаляването на размера на кошницата за да може да поддържа горенето в норми с по малко пелети, както съм направил аз. Контролерите са достатъчно адаптивни с настройките.
вт окт 22, 2024 12:35 amivanovbg написа:
Мойта също поддържа димни газове около 70....
Твоя опит с пелетните камини е също като димните ѝ газове, на каминката ти.

Хубаво е, че сподели дето и ти си в числото на ония, с голямите камини, котли, печки.
LazarGanev - "Велик майстор"
Някои сигурно помнят, дето преди няколко години един младеж от Пловдив дойде и ми донесе във Варна с ремарке един 50кВт котел, бяха му го продали за 150м2 изолирана къща, детони 10кВт са достатъчни. Трампихме го с един 20кВт. После се разписа в темата, че вече всичко е ОК. Причините са различни - безхаберие на монтажниците, мания за величие на собствениците, комплекси за малоценност и др. При мен това са постоянни спорове и пазарлъци - аз препоръчвам малкия, клиентът излиза с довода, че разликата в цената е малка, или че комшията имал 30кВт и той искал поне толкова, няма да се излага я! Или пък имал още един или два етажа, можел да реши и тях да стяга за децата след години. Ние монтираме основно 20 кВт, като най-малки и достатъчни за къщи до 250м2, каквито са болшинството. Обаче през нас взимат доста фирми и монтажници и те основно поръчват 30кВт и често 50кВт. Малко е неловко да разпитвам колеги ма какъв обект ще ги монтират, т.е. да се съмнявам в тяхната компетентност, но почнах да го правя щото после ние ги сервизираме и проблемът остава за нас и за клиента. Предпочитам да откажа продажба (и съм го правил многократно), отколкото после да обираме негативите
ivanovbg - майстор
нед ное 03, 2024 9:27 pmТрифон П.Трифонов написа:

Хубаво е, че сподели дето и ти си в числото на ония, с голямите камини, котли, печки.
Да, моята е с 13квт водна риза+ 2 на въздуха. За 160квадрата без изоолация ми е малко в повече. Та затова я редуцирах с две ламаринки отстрани за да не ми цапа стъклото в модулация. Настройките са много близки до фабричните.
нед ное 03, 2024 10:07 pmivanovbg написа:
нед ное 03, 2024 9:27 pmТрифон П.Трифонов написа:

Да, моята е с 13квт водна риза+ 2 на въздуха. За 160квадрата без изоолация ми е малко в повече. Та затова я редуцирах с две ламаринки отстрани за да не ми цапа стъклото в модулация. Настройките са много близки до фабричните.
чет юли 04, 2024 4:25 pmivanovbg написа:
...Алфа плам 15квт. И аз и сина ми сме с такива...
На приказка го докарваш.
Ти и бабата в дви стаи, баня и коридор. Останалото, до 160 квадрата, пълно с китки и ги топлиш да не измръзнат.
Иванов!!!

Тема "Защо, защо защо си купувате големи 'печки'???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: