Системата ми (камина с водна риза) работеше доста добре до преди няколко дни. Всъщност точно на Бъдни вечер решихме да сложим Бъдник и тя взе че превря (системата ми е отворена). Сега, когато я запаля, започва да излиза въздух от авт. обезвъздушител на водната риза и почти не отива топла вода към радиаторите (по-точно загрява само един, а другият, заедно с лирата и бойлера са студени). Иначе си мисля, че има достатъчно вода в системата, понеже разшир. съд е пълен над половината. Мисля си, че е имало въздух в системата, въпреки че досега си работеше читаво - причината да мисля така е, че имам и 70 м тръби, които са навити за подово отопление и са свързани за изхода на единия радиатор, които досега изобщо не топлиха, а и долната част на този радиатор си стоеше студена - смятах, че е нормално, понеже камината ми е малка - 6 kw - и когато са пуснати всички отоплителни тела ( 2 радиатора, лира, бойлер, закачени на 2 колектора, които общо са точно толкова киловати) не остава достатъчно за подовото, а и защото по подовото минава студената на радиатора, а не топлата (понеже така ми казаха, че правилно).
Сега вече 2 дена обезвъздушавам и никакъв резултат. Моля, дайте някакви съвети! Може ли въздухът, който излиза от водната риза да е от подовото? А може ли да е просто пара, понеже започва да излиза след като се нагрее, и то яко?
Сега вече 2 дена обезвъздушавам и никакъв резултат. Моля, дайте някакви съвети! Може ли въздухът, който излиза от водната риза да е от подовото? А може ли да е просто пара, понеже започва да излиза след като се нагрее, и то яко?